Červen 1, 201411 r Podle té stránky co jsem zde dal tak ano,ale to bylo jen odkaz jak hotel vypadá.Mám tel.přimo na majitele,rozumí česky a ten nám dal takovou cenu.V tom tvojem ceníku ale je cena v srpnu 25 leva za hlavu ne?Nebo jsem to pochopil špatně?Ale cena 5E na hlavu je super.To asi už jinde není.Nebyl jsi někdy v delfinárium ve Varně?Stojí to za to?Letos Istanbul podniknout nechcem,ale nějaký výletík by byl fajn.
Červen 1, 201411 r aha, takže to máš obdobně jako já, "mimokatalogová" fajnová cena ... akorát mě se nelíbí to sluneční pobřeží jako lokalita . Jj ve Varně v delfináriu jsme byli v 2009. My to hodnotíme celkem pozitivně, nám se to líbilo, ale pokud jsi byl třeba v Egyptě, nebo ve Španělsku v delfináriu, tak se ti to třeba pozdávat nebude. Ale je to ve velkém přímořském parku, na jeho spodním konci je malé vojenské muzeum, pozůstatky římských lázní atd. .... takže já bych tam asi jel, pro děcka to bude fajn a zpestření někde bych ještě vyštrachal i web stránky delfinária. Jinak mají dvě představení denně a tuším pondělí je zavřeno ... my to tehdy stíhali na to odpolední od 15h.
Červen 1, 201411 r Kurde, panstvo, vy mě serete - nechte si ty kecy o dovolený, když MNĚ do ní schází ještě měsíc (a někomu jinýmu určitě ještě víc) - a zaměstnavatel zastoupenej nejbližším nadřízeným začíná plkat o potřebě zajistit výrobu i přes už 3/4 roku naplánovanej termín...
Červen 1, 201411 r Stránky už mám.Díky.Zkusíme to.Byl jsem ve Varně v 7 letch s dědou,i v delfinárium jsme byli,ale už si to moc nepamatuji.Přece jen už to je 30 let z5. Jinak přeji všem kdo na dovolenou jedou hodně odpočinku a štastnou cestu a návrat.
Červen 1, 201411 r to mně do ní schází ještě víc, ale musím se na ni naladit a natěšit, páč jináč ten stres v hokně je nesnesitelný ... tak aby čék přišel taky na jiné myšlenky a měl se k čemu upnout
Červen 1, 201411 r borci, stejně vás obdivuju, že to dáte autem.. pokud máte apartmoš za 500kč/den, není lepší koupit solo letenku , nebo se poptat v cstovce, kolik by stála letenka.. tk ale, pokud to uřídíte, všechna čest...to muže jit chorvatsko z 45e/den dopr....
Červen 1, 201411 r to je taky důvod, proč už mě tam 8 let nikdo neviděl a hned tak neuvidí. Jinak 20 táců za letenky nedám, když k tomu připočtu ještě cestu na letiště a popř. parkovné na 10-12dní .... , tak za ty prachy udělám celou dovču, s cestou, jídlem a dárky ... řízení mi nevadí, mám to jako zábavu a polovic také ráda řídí, takže pro nás je cesta součást dovolené
Červen 3, 201411 r Jen pro porovnání třeba pro Paula, který má taky hypošku. Beru 12-14 denní pobyt u moře. Zažil jsem i 6-denní o ničem, než jsem se stihl vyléčit s prvního dne opalování a vypnout od práce, tak jsem balil domu, tak je pro mě minimum 10 dní. Dálniční poplatky cesta - HR: 2 x 250,-Kč. 10-ti denní známka Rakousko, cca. 800,-Kč měsíční Slovinsko, poplatky Chorvaté (loni mi kolega říkal, že platil do Omiše cca. 800,-Kč jednu cestu). Takže suma sumárum 500 + 800 + 1600 = 2.900,-Kč poplatky + s nadhledem vezmu provoz plynovky 2,-Kč/km (včetně pneu, oleje a opotřebení). Já to mám cca. 2 x 1.000 km, tedy auto 4.000,-Kč, tedy celkem hrubým odhadem 6.900,-Kč. Cesta směr BG - 400,-Kč měsíční slovensko, 500,-Kč měsíční Maďaři, 350,-Kč jedna cesta poplatky srbsko, 300,-Kč měsíční Bulharsk - poplatky 400+500+700+300=1.900,-Kč Cesta pro mě cca. 2 x 1.700km = 6.800,-Kč, celkem hrubým odhadem 8.700,-Kč. Samozřejmě náklady se mohou lišit a hlavně dle stylu řidiče se může vzájemně měnit spotřeba. Vlastní náklady na pobyt jsou pak při stejném stylu dovolené ale diametrálně odlišné - Chorvatsko - apartmán min. 15E na hlavu, smlouvat lze, ale bez super známých to o moc lepší nebude, Bulharsko - ceny smluvní přepodkládám podobný apartmán jako v HR 10 až 15 E ale za pár. To samé je poté rozdíl ve stravování. Nelze srovnávat cenu dovolené v chorvatsku, kde většina čechů vaří a veze si nafasováno mimimálně na půl dovolené z domova a to jídlo co nakoupili doma do nákladů na dovču jako nepočítají. Pak jede do Bulharska, kde se permanetně stravuje v restauracích a zjistí, že to co ušetřili na ubytování prožrali, všechno jídlo vezou domů a dovolená je vyjde o 5.000,-Kč dráž jen na cestě, jídle a proto tam nepojedou. Jenže kdyby si stejným stylem užili pobyt v Chorvatsku a půl dne nemuseli s manželkou vymýšlet, jestli bude k večeři guláš, nebo rizoto, tak za Chorvatsko zaplatí minimálně o 10 až 15 tisíc víc, ale to naštěstí minimálně 1.000.000 čechů neví, takže jezdí do chorvatska a v Bulharsku je volno. Dle osobní zkušenosti v porovnání i západní evropy, kde jsme také cestovaly se směrem na východ při vynaložení stejných prostředků prodlužuje pobyt. Pro příklad vezmu osobní dovolené - Holandsko 3-4 dny, Chorvatsko 7-8, Bulharsko 12-14, záleží za kolik seženete ubytování. Vezmu-li v potaz třeba Španělsko, tak dálnice ve Francii a Španělsku docela ranec, nemám už přesná čísla, byly jsme tam v 2007, pohonné hmoty + 5-10,-Kč/l proti ČR (vyjma Španělska), apartmán pro 4 lidi - 30.000,-Kč/14 dní - bez jídla. Dle mého názoru má každá destinace něco - chorvatsko je relativně blízko, ale už několik let to není ta vysněná dovolená čechů. Sever itálie mi nic neříká a např. Sicílie je 2tkm + 70 euro poplatky jedna cesta na dálnice jen v Itálii, ale je tam krásně. Jezdím na dovolené nejen odpočívat,ale i poznávat. Proto měním destinace a když budou možnosti - hlavně ty finanční tak se budu vracet a vybírat si ty fajnová místa. Je možné, že teď budu jezdit 10 let Bulharsko jako nejméně nákladnou fajn alternativu (je v plánu rodina), nebo taky letos naposled. Moc proměnných. Pro Jirku: Kde jsou ty doby společnosti Skyeurope, kdy jsme letěli ve dvou na víkend do Paříže, případně Benátek za 4,-Kč za letenky + 2.800,-Kč palivové příplatky. Stačilo jen objednat 4 měsíce předem. Je mi jasné, že když není konstelace v rodině (děti cesta nebaví) k tomu, aby cestu autem přežili, tak to holt nejde, ale mě osobně na letadle nejvíc vadí, že si domů nemůžu téměř nic přivézt, aniž bych nemusel obětovat buď peníze (připlatit si váhu) nebo osobní věci. Navíc mě řízení baví a manželka se mi směje, že si z dovolené užiju nejvíc cestu tam a domů (Nejsem kdovíjakej beachboy a ta žlutá potvora vždycky proklatě praží). Konec hlášení o dovolené, já už to mám za 31 dní a proklatě se těším. Upraveno Červen 3, 201411 r od mirek2007
Červen 3, 201411 r super porovnání Miro . Konečně jsem se trochu dopátral porovnání poplatků na cestu do BG vs.HR a jsem mile překvapen, ... jen pro doplnění mě loni dělaly poplatky pro obě cesty dohromady1785,-, ale já bral oproti tobě jednu měsíční HU (kvůli srpnovému Balatonu ještě ) a dvě týdenní BG, celá cesta i s poplatky 7280,- Kč (na 3439km - 2x1650+nějaké výlety) při průměrce 9,41l/100, do které by se ochcávka musela vlízt také .... to jen aby jsi měl o čem přemýšlet, Paulo to já ještě 48 dní a
Červen 3, 201411 r Chlapi,jen at tu nemažem ostatním med kolem huby.Mluvím za sebe.Jsme 4 a proto jezdím do Bulharska,protože tam je levno,nemusíme vařit,a užívat si,jsou tam krásné dlouhé písčité pláže,čisté moře,ale na druhou stranu pěkný bordel.Tím nemyslím na pláži,ale všude kolem.S hygienou to tam taky není uplně nej.Když tam člověk přijede,tak ve vzduchu cítím nějaký smrad.Pořád tam cítím plyn.Je to asi těma starýma autama co tam jezdí na LPG.Znám pěknejší místa na světě ,ale vše je to o financích.Letos jsme zvažovali letět někam letadlem k moři,podmínka 1 půlka srpna a all inclusive a ne Bulharsko.Boužel jsem nenašel nic levnějšího,než 60000kč na 7 dnů a tolik za to nedám.Jedeme teda autem Bulharsko a počítám,že za 8 nocí s cestou jídlem i dárkama se vejdem do 1000E.Vím.že srovnávám 2 různé dovolené letadlem a autem,ale toto je můj názor.
Červen 3, 201411 r ale o tom to je, nešetřím jak pitomec celý rok, abych strávil jen 7 dní i s cestou někde, kde budu neustále odbíhat od vody, abych si něco uvařil a pak zase zpět k vodě, jen abych se vlezl do nějakého limitovaného badgetu. BG je podle toho komfort, ubytko za babku, s jídlem se nechám obsluhovat, vyberu si na co mám zrovna chuť a vařit maximálně vodu v konvici na ranní kávu a mohu si užívat klidně za ty prachy další týden navíc. Takže jestli je někdo zvyklý rok co rok jezdit do Chorvy a nevadí mu to, tak my mu zde nabízíme akorát levnější alternativu. Nikomu nic nevnucujeme ... až budeme s polovic sami, taky začneme létat a měnit destinace, ale momentálně je to nej rodinná dovča po všech stránkách a pro všechny, každý si tam najde to svoje.
Červen 3, 201411 r Jj, když vezmu v potaz pouze palivo, tak jsem dle stylu jízdy na 1.3 až 1.6,-Kč/km. Na chorvatsku je zase to kouzlo, že záleží kam jedeš. My třeba za celou Istrii (hranice až Pula) platili 150,-Kč za jednu cestu. A pro rejpaly - při cestě na jih Chorvatska se dá Slovinsko objet a ušetřit dalších 800,-Kč. Bylo to jen obecné srovnání k zamyšlení s náznakem, že ne vše co se tváří levně a výhodně je tak levné a výhodné. I když je to podobný téma jako "Co je lepší - nafta x benzin x LPG". Jinak Martine, když je to srovnání tak Sicílie v roce 2010 - Rakousko 2 x 220,-Kč 10-ti denní, Alpský tunel 6 Euro kartou jeden směr, Dálnice Itálie hranice až Salerno - 70 Euro jeden směr, Salerno až Reggio di Calabria - zdarma v rekonstrukci (400 km jízdy jako po D1 - prostě děs)Trajekt na Sicílii zpáteční 55 Euro za auto s řidičem a 3 pasažéry, pak jsme jeli okreskama. Takže suma sumárum jen na poplatcích 6.000,-Kč a cca. 2.020 km ujetých jedním směrem. Upraveno Červen 3, 201411 r od mirek2007
Červen 4, 201411 r Malto máš pravdu až děcka vyrostou,tak s mamkou taky začnem lítat,at poznáme svět z jiné stránky.Ve čtyřech to je ale těžké.
Červen 4, 201411 r tak pokud bych jel 2 dospeli, pripadne 2+2 dospeli tak bych to treba autem riskl, ale 2+2decka 6 a 10 let je vrazebna kombinace a jak pisu, mne staci jet 80km lyzovat a je to k nevydrzeni, dotazy ,,kdy uz tam budem,, zacinaj nekde za brnem, za boskovicema uz to nabira na intenzite a fakt su rad, ze zaparkuju a tu pakaz vyzenu na svah.. jinak-nas loni stala dovca v bulharsku na 7 dni pro 2+2 se snidanema, letecky do primorksa 36000. celkove naklady se vsim byly nekde 45t a to jsem tam nechali hromadu za obleceni.. vahu neresim, meli jsem celkem tusim 60kg a leteli jsme tam s 30kg?? tak nejak.. nelituju penez, vim, ze bych tam autem byl za polovinu, ale ja jedu na dovolenou a ne na ocistec.. libilo se nam tam moc a pokud to vyjde, jedem letos zase... libi se mi animacni program pro decka i dospele, slunecniky na severni plazi zadara, hlavne vlnyyyyyyyyy, snidane zaplacene v cestovce naprosta bomba, vydatne, super vyber, najezeni na 3 hodiny uplne v poho.. a jako bonus se nam postarali o decka od 9-17 hodin, zdarma, vse v cene... proste jak pisu-skvela dovolena a penize rozhodne za takovou ozelim.. po 9. rano jsme byli v Brne na letisti a po 16. jsme se uz cachtali v mori, decka vyjeveni z letadla. parada.. Upraveno Červen 4, 201411 r od JirkaBrno
Červen 4, 201411 r Martin:chci jet přelom července a srpna...ale jen na 5 nocí...dýl bohužel není dovča....do Bulhar to chce min 10nocí....uvidíme příští rok....jinak já co jezdím do chorvat do Brely tak je to 1200km a poplatky tam vychází v chorvatech jen dálnice cca 1200kč....jen dálnice v chorvatsku.... Upraveno Červen 4, 201411 r od mira
Červen 4, 201411 r no nevím, paměť mě neklame, ověřoval jsem to pro jistotu na google maps, ale Brela mi vychází takřka 1000km od nás a to jsem dal i trasu kterou jsem tehdy jel, tedy u Splitu sjet dolů z dálnice (tehdy tam končila) k pobřeží a přes Omiš do Brely, 1200 to bývalo do Dubrovníku ... ovšem byla to klasika A,Slo,HR ... ty jsi možná jel přes Maďary ne? To by pak odpovídalo. Ale pokud jsi schopný absolvovat 1200km, tak těch 350-400km navíc už není žádná hrůza ... a 1200 v HR myšleno na obě cesty dohromady?
Červen 4, 201411 r jojo..já to beru tak že jezdím přes Linz..kvůli ségře...:-)))a to je necelých 1200..jinak je to o sto míň:-))))+- Jinak v Hr ta cesta je přesněji nebo byla v roce 2012 za koukám na to 240kun za jednu cestu od hranic do šestanovace co je nad makarskou což je kurzem dnešním 890 kč když zaokrouhlím....ale letos je to stejné..podobné myslím..takže 1780 kč za dálnice jen v HR...+rakouská známka za 8,5EUR...Slovinkou dálnice jsem vždy objel...takže na poplatkách je to zaokrouhlením 2050kč..? Takže jsem si přidal co jsem psal předtím... takže vlastně Mirek to napsal dobře...cca 7000 cestovné když tam jste dýl jak deset dní a jedete přes slovinskou dálnici...:-)a jedete na LPG ale dá se to srazit dle stylu jízdy a jakým autem..mě na fabce to určitě vycházelo o něco míň za LPG Upraveno Červen 4, 201411 r od mira
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.