Srpen 7, 201411 r a díval jsem se předloni jsem to dělal roomem za 6800,- komplet i s poplatky, takže bohužel na celé trase se výrazně promítne cena PHM a to zejména v Srbsku
Srpen 7, 201411 r Autor sokolici, kde kupujete madarske znamky, ked idete v smere HR -- HU --SK ? ked sme isli v smere SK--HU na juh, tak na prvej benzinke som si kupil matricu. ale tam bola dlho cesta prvej triedy a najazd na dialnicu bol dost daleko. ale moja najdrahsia v nestrazenej chvili sedela za PC a teraz ma trapi otazkami, kde to kupime, ked pojdeme nazad cez Gorican/Leteny ?? nemate to tam preskumane ?
Srpen 7, 201411 r a prečo nekúpiš na nete? Pokud nemáš bloklou platbu kartou online na internetu (ve svém internetovém bankovnictví), tak je to nejjednodušší
Srpen 7, 201411 r Autor objednat a zaplatit nie je problem, ale vsade pisu, ze ju musis mat vytlacenu a pri sebe, aby si sa s nou mohol preukazat. v SK nie je problem jazdit 10 rokov bez vignety, pustis si dopravne spravodajstvo a potom IDES !! ehm, mal by som ist na spoved.... ale tam (HU) maju tie strasidelne snimacie rampy na cestou....bojim, bojim..........
Srpen 7, 201411 r řekl bych to asi tak, co jsem kdy jel přes HU, tak vždy stálo někde na výjezdu z parkálu auto (mimochodem dost často to bývá Roomster ) té jejich dálniční služby s kamerou na střeše a kontrolovali vinětky online, takže ta tištěná podoba je jenom jakoby sichr, páč si tě stejně prolustrují okamžitě v databázi v autě, nebo na některých z bran nad dálnicí, kde mají kamerový systém. Ale pokud by jsi trval na tištěné podobě, tak bych si příchozivší přílohu z mailu stáhnul na flashku, zašel do nějakého turist.info centra, ketré v Chorvatsku určo je (aspoň když jsem tam jezdil já tak bývaly) a poprosil je o vytištění. Anebo ještě jedna možnost, dnes ve světě moderní techniky, bych si pdf soubor s vinětou stáhl z emailu do chytrého telefonu, tabletu, noťasu (co máš sebou) a v případě neoblomnosti, bych jim to ukázal v elektronicé podobě, ale určitě bych si nedělal hlavu z toho, že to vzhledem k okolnostem nemám zrovna v tištěné podobě
Srpen 8, 201411 r Autor keby nebolo zenatych muzov, nebolo by ani tychto (mojich HU) otazok. bol by svet jednoduchsi ?
Srpen 9, 201411 r Autor chcel som poeticky vyjadrit, ze mna by to trapilo az na mieste, ale najdrahsiu to trapi uz teraz.
Srpen 9, 201411 r Na jednu stranu dobře, že se stará "co kdyby?" Umíš si představit, že by se jako minimálně půlka zbytku nestarala - a až by pak náhodou někde došlo ke kontrole, tak by okamžitě začala ječet "no to jseš celej ty, ani o takovou pitomost se neumíš postarat předem..." atd atd?????
Srpen 9, 201411 r tak nevím Luboš, zajtra idem cez Trnavu, ale asi mavať nemá zmysel čo? Stále si zohrievaš guľky v Chorvátsku čo?
Srpen 9, 201411 r Autor vcera prisla domaca, ze ci nezostaneme este 2 dni, ze nema obsadene izby. ale uz nam bolo smutno za domovom, detmi, psom... ale dnes rano prisla, ze nam da este dalsiu zlavu, tak ideme az v utorok. inak by som ti rad u nas potriasol plutvou !!
Srpen 10, 201411 r njn že by přišla krize i na chorvaty...? tak si to tam užij, za rok bude euro za 31kč tak pojedem akorat tak do... Upraveno Srpen 10, 201411 r od JirkaBrno
Srpen 10, 201411 r do Maďarska nebo přes jezdím každoročně. Vždy kupují "vignette" přes net a niky jsem problém neměl. A to jsem zažil dvě velké policejní akce na dálnici Budapest-Debrecen. Jak už to Malta vzpomínal. Okolo dálnice mají auta se "satelitama" na střeše a kontrolují zaplacení vignetty. Minulý rok jsem zažil takovou kontrolu s okamžitým výjezdem policejního vozu za Budapešti.. Shodou okolnosti se jednalo o octu s cz značkou. Vzhledem k tomu, že jsem jeli za sebou, respektive já za ním a jeli jsme o 10km méně než je povolena rychlost na dálnici, tak si myslím, že šlo o dálniční vignette. Ale docela jsem se lekl, pač jsem si prv myslel, že jsem něco provedl a že jdou po mě.....
Srpen 10, 201411 r Tak hlásím se zatím z Dragomanu.Večer jsem měl už cestovní horečku,tak jsme vyjeli v 0.45 hod oproti plánu ve 3.Cesta byla přes Šahy,ale musel jsem jet opatrně.Je to mimo dálnice,tak jsem potkal cestou 6 srnek,naštěstí žádná neskončila na kapotě.Teda aspon naší.Někde u Krupiny stál Polák s celkem rozbitou kapotou a bylo to asi čerstvé,ale srnka nikde,tak nevím.Cena LPG v Šahy 0.739E.Potom průjezd po MO kolem Budapešti,pohoda ,ale jak se to napojuje na M5 a MO směrem od Gyoru,tak začalo jezdit dost Turků.Měl jsem v Plánu vyzkoušet Bački Vinogradi,časově to vypadalo,že tam budu kolem sedmé,jak se bude otevírat,tak jsem sjel na sjezdu 166 a jel směrem na Marohalom.Z domu jsem měl vytištěno,že musím dojet do Asotthalom a pak na Vinogradi.Zahlédl jsem ale v Marohalom odbočku na kruháči do leva a tam se stala asi chyba.Myslel jsem,že to je nějaká zkratka,ale chyba.Já starý vůl dojel přímo na dálniční nájezd přesně před přechodem Roszke.Takže jsem si udělal zbytečný výlet po Madarském venkově.Naštěstí to nebyl takový masakr,jak jsem čekal.Na Madarské straně 10 aut před náma,na Srbské 8 aut,dokupy 40 minut čekání.Pak už vše v pohodě,za Bělehradem jsem dobral plyn.Nevěděl jsem přesně kolik tam mám a nechtěl jsem jet na benzín,tak jsem nabral 40 litrů za cenu 93.9 dinárů.Nevím potom kde to bylo,ale někde u Pirotu jsem jel v koloně aut za kamionem a konečně se udělalo volno do levotočivé dlouhé zatáčky tak jsem podřadil a předjíždím.Jak jsem předjížděl,tak jsem asi přes kamion který jsem předjížděl neviděl záčátek zákazu předjíždění a než jsem se zařadil.tak jsem přejel pár metrů přes plnou čáru.Co ale čert nechtěl,na kopci asi 1km za tím stáli policajti a už mě vyhlížel.Bral si mě bokem a že to z toho kilometru viděl,že jsem jel přes plnou.Já jsem se s ním dohadoval,že ti vidět z toho místa přesně není a on na mě,že tam stojí traktor a tam někde začíná plná.Pak si zavolal i kolegu že ten to též viděl.Už zvyšoval hlas,já jsem neměl chut to s ním řešit dál,tak říkámm jak to vyřešíme,podíval se skolegou na sebe,dal mi doklady a že mám jet dál.Brali za mnou ale další 3 auta Turků,tak šli rýžovat tam.Na Bulharské hranici vše na pohodu asi 20 minut čekání.O pul druhé jsme dojeli do hotýlku,jde vidět hned od cesty a vedle je malé koupaliště.Myslel jsem,že to patří jen k hotelu,ale normálně vybíraly vstupné.Hotelový hosti ale vstup zdarma.Dal jsem malého šlofíka a šli se koupat.Ráno vyrážíme dál,nakonec směr Primorsko.Podle plánovače tam máme být za 5 hodin,pak najít nejaký hotýlek a večer bude čínská restaurace.
Srpen 11, 201411 r tak to jsi měl Dušane teda štěstí na ty policajty ... ale jak říkáš, oni se raději zhojí na Turcích, myslím že je mají stejně rádi jak Bulhaři
Srpen 11, 201411 r Autor tak som dal na vase rady a cez https://www.tolltickets.com som zaplatil HU dialnicnu nalepku. podla recenzii je to solidna firma, lebo nasiel som na forach aj par web stranok, ktore potom stahuju este nejake nezmyselne dodatkove poplatky. ale pre istotu sa ucim naspamet : Ártatlan vagyok, én fizettem!
Srpen 13, 201411 r Ahoj.Z Dragomanu jsme vyrazili v pondělí ráno na pohodu,v Sofii jsme dobrali plyn ,cena 1.22L a jeli směr Primorsko.Už jsem to ale moc nehnal.Stavili jsme se na Trakii,jak je Mc donalds,tak za ním je velký outlet tam jsme nakoupili pár hadříku,v Burgasu jsme šli v klídku na obýdek v 13.30 jsme dorazili do Primorska.Jak jsem psal,že jak je mistrovství světa ve fotbale,tak prý mají Bulhaři horší sezonu,tak ted v srpnu to asi už neplatí.V baráčkách mají volno,ale to my nechceme.Podmínky byli hotel s bazénem a klimatizací.Protože měřím skoro 2 metry,tak jsme chtěli větší bazén.Z domu jsem měl vytipované 3 hotely,kde podle fotek bazén vypadal velký,ale boužel skutečnost je jiná.Nakonec jsme se byli ptát v 6 hotelech a vše beznadějně plné,v hotelu kde je Jozef,je bazének taky malý.Viděl jsem tam asi jeho auto,je to bílá oktávka s spz LE?Nakonec jsme to vzdali a zavolali do Vlasu,kde už jsme byli 2 krát a naštěstí měli volno,tak jsme tady.Cena je 35E apartmán.Ve srovnání Vlas a Primorsko,je Vlas upravenější a čistší.Dodělané silnice,málo bordelu,pláž pěkná.Primorsko je opravdu ve srovnání s Vlasem jedno velké staveniště.Primorsko má ale zase super severní pláž,má nějaké to kouzlo,je tam o něco levněji a v restauracích je jídelníček v češtině,což je velké plus. Dnes odpoledne jedeme za známýma do Primorska,zítra asi varna s delfináriem.Řecko je od tud ještě dál než s Primorska,tak se pořád rozmýšlím,ale letos to asi nevyjde.Jdu se koupat a pak na nějaký ten obýdek.
Srpen 14, 201411 r Ahojte. Ano ta oktavka bola moja a uz parkuje od 15,00hod doma. Vyrazili sme vcera vecer o 9,00hod vecer z Burgasu po nakupoch. Cesta bola v pohode kalotina 10 min. A slo sa dalej no ten Horgos ma opat dostal. Srbska strana 15 min. a madari dalsich 65minut. Ale sme zdravi doma a to je podstatne. Upraveno Srpen 14, 201411 r od jozef janosik
Srpen 25, 201411 r Autor Lovato ma novy model, kuknite : http://koktail.pravda.sk/na-cervenom-koberci/clanok/327889-prsia-ako-na-tacke-takto-ste-detsku-hviezdicku-este-nevideli/ Upraveno Srpen 25, 201411 r od colins
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.