Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

chyba 18058(sporadicka)

na kanaly 19 ani neviem co to je :feve:

chyba 01336(tato je tam stale)

to Can - bus vedenie co to vlastne vsetko je?

Editováno: , autor: TiGeRZ
Vloženo (editace)

chyba01336- Koncern.dat.zbernice komfortneho systemu vadny *vedenie datovej zbernice je vadne 2-vymena kabloveho zvezku *vadne vodice alebo svorkovnice - skontrolovat vodice a svorkovnice podla el.schemy.3-vadne RJ*RJ blokujuce datove zbernicu komfortnych funkcii vymenit odpojit vsetky dvere a postupne znovu zapajat pritom sledovat blok nameranych hodnout 4-ziadna komunikacia medzi jednotkami-skontrolovat centralnu riadiacu jednotku !!! to pise mudra kniha !!!

Editováno: , autor: Reso
Vloženo

Právě že mi to taky startovalo dobře,jenom se vymazal poč. a stanice na rádiu.Za týden jsem normálně nastartoval,vyjel z garáže, vypnul motor a za půl hodiny jsem chtěl odjet a baterka už ani necekla.

Vloženo (editace)

Tigerz no tak podla mna je to svorkovnica chod na nu :D:)

Editováno: , autor: Reso
Vloženo

tak svorkovnica co ide do budikoch asi ta neviem, ja niesom v elektrike az taky maniak :) JAK PROFOR :D skus jemu napisat a mozno som tu napisal somarinu neviem on bude urcite vediet :);)

Vloženo
tak svorkovnica co ide do budikoch asi ta neviem, ja niesom v elektrike az taky maniak :) JAK PROFOR :D skus jemu napisat a mozno som tu napisal somarinu neviem on bude urcite vediet :);)

no nerozumis tomu, ale mas potrebu ke vsemu neco napsat, ze? :roll:

vzhledem k tomu, ze konektory maji pojistku, tak nemohou byt povytazene a jako amater nepoznas spatne piny. nicmene by asi pomohlo napsat, kdy se ty budiky vynuluji. jestli je to pri startovani, pri odstavenem aute ci pri jizde. abychom tu nevarili z vody.

Vloženo (editace)
no nerozumis tomu, ale mas potrebu ke vsemu neco napsat, ze? :roll:

vzhledem k tomu, ze konektory maji pojistku, tak nemohou byt povytazene a jako amater nepoznas spatne piny. nicmene by asi pomohlo napsat, kdy se ty budiky vynuluji. jestli je to pri startovani, pri odstavenem aute ci pri jizde. abychom tu nevarili z vody.

Robi to pri odstavenom aute.....no myslim ze mne tu navari len ten kto sa s touto chybou stretol ;) Zatial dufam ze dobre vari ALF s tou baterkou :palec2:

Dnes som to napichol na VAG a vyhadzuje len tu chybu O1336...ked skenujem kanal 19

Editováno: , autor: TiGeRZ
Vloženo

čo si mal vo výbave auta? komplet.

inak

CAN BUS - datova zbernica na ktorej su skoro všetky doležite RJ v aute a posielaju si info.

CAN BUS Komfortu - zbernica špeci pre okná elektrické atď

adresa 19 je CAN GAteway ktorá sprostredkuváva výmenu info medzi K-LINE (diagnostikou) a hlavne medzi motorovou high speed CAN bežiacou na 1M rýchlosti a komfortnou low speed CAN bežiacou na 100k

Gateway je priamo v BSG jednotke a ak máš komfort CAN vôbec budeš mať osadený konektor XS2 na BSG a doňho pojdu len dva drotiky

píš

Vloženo
Měl jsem taky podobnou chybu.Po proměřených drátu ,jsem našel jeden špatný po opravavě vše OK.Proměř dráty a uvidíš.

By som poprosil aby si to blizsie identifikoval...ktory drat a tak....Myslis ten zvezok s pristrojovky?

Vloženo

Komfort CAN je na tých pinoch ako postol Volvak, ale.

Píšeš že nemáš žiadnu výbavu, teda nemáš centrál origo, nemáš okná origo a t ď. Tým pádom ti namontovali do auta BSG s číslom 6Q2 ktorá nemá komfort CAN

Menil si BSG za 6Q1? dával si tempomat napríklad?

Ale späť k tvojmu problému, nemyslím že táto chyba je spôsobená hláškou Gateway, tá je práve možno spôsobená tým že si menil BSG a keďže tam komfort CAN nemáš hlási to to čo to hlási a všimol si si to len preto že nastal problém inde.

Budíky majú dva konektory, jeden čierny na lavej strane a jeden zelený 32 pinový na pravo.

Budíky sú napájané z čierneho konektoru takže skúšaj najprv tam, odpoj ho pri vypnutom klúčiku a potom odpoj zelený, opticky skontroluj konektory a piny a ako písal Volvak, bude to nejaky možno zlomený káblik. Skontroluj poistku 1, tá zabespečuje neustále napájanie budíkov. Z tejto poistky je vedený káblik rovno na pin 7 budíkov. ešte skontroluj pin 8 ktorý je kostra.

Nezávidím ti tú prácu v takej zime...

Vloženo

Ja som nemenil nic, ciselko BSG pozriem...teraz je vonku strasna zima na tieto montaze :feve:

Zatial to moc nesuri, neni to nejaka zavazna chyba.....Dakujem za reakcie chlapci

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...