mytrix Vloženo 28. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2007 Zdravim. Uz mam konecne doma skoro ve k origo alarmu, takze zbejva uz jen namontovat. No a jelikoz jsem trochu posedlej poradkem v tomto smyslu, rad bych se zeptal na par drobnosti. 1a) Muze mi prosim nekdo rict, jak presne se dostanu k tomu prostoru, kde je namontovana sirena? Podle etky by mela byt nad levym zadnim blatnikem asi. (viz obrazek dil (2)). Dostanu se tam nejak z kufru, nebo musim oddelat kolo a kryt blatniku? Diry pro montaz tam uz predpokladam jsou z vyroby 1b) Trochu to s tim souvisi. Kudy presne by se mela k tomuto mistu vest kabelaz? Pod prahama? 1c) Posledni co se tyka sireny, tedy spise moje neznalost popisu v etce. Musim si jeste koupit konektor k te sirene. Podle etky by to mel byt konektor 3D0 973 703 asi za 70kc + k nemu ty tri piny, zrejme by to mely byt 000979131A, ovsem zde mi neni uplne jasny popis, je tam napsano "1 sada samostatneho vedeni se 2 pozlacenymi kontakty po 5ks v sacku (jedotka objednaci 5)" s tim ze cena je cca 60kč. Muze mi prosim nekdo rict, co vlastne dostanu? To si jako musim objednat 5ks (tj 5*60kč)? no a ty dva kontakty to me uz uplne zamotalo hlavu.. 2) Kabelaz k cidlu hlidani vnitrniho prostoru, predpokladam ze se vede levym A sloupkem nahoru? 3) Snad posledni nejasnost. Kdyz mam v DP uvedeno v kolecku hodnotu napriklad (A57) s tim, ze popis je "propojeni s kladnym polem XY, v kabelovem svazku za pristrojovou deskou", tak jak presne si muzu toto propojeni predstavit, respektive jak by to spravne mely byt ala tovarni vyroba? si proste nekde spajim dany dratky, pretahnu je smrstovac buzirkou a hotovo, nebo by se to melo delat jinak? Omlouvam se za nektere dotazy, ktere mohou vyznet dost amatersky, ale jde mi o technologicky spravny postup, ktery by se pokud mozno co nejvice priblizoval stavu, jakoby to vyjelo z vyrobni linky (samozrejme v ramci moznosti). Jinak znalosti samozrejme mam, uz jsem jeden alarm do sve fabci delal.. Budu moc vdecny za rady a odpovedi. Na oplatku prislibuji, ze vytvorim a uverejnim howto manual vcetne fotek pro pripadne dalsi zajemce o montaz svepomoci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 29. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 to nikdo nic nevi? nikdo nenakupuje pres etku, nikdo nevi jak se dostat k umisteni sireny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 add 1c) je to jeden drát (cca 50 cm), který má na každém konci jeden pin. Dá se to objednat po jednom "drátu" tedy dvou pinech. Kdyby ti někde říkali, že se musí vzít celé balení po pěti (jako třeba v Praze na Jarově), tak běž jinam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 30. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 diky, tak aspon jedna nejasnost je sfouknuta kazdopadne docela me mrzi, ze zde vim o lidech, kteri i ostatni odpovedi pravdepodobne znaji a bohuzel se jim zrejme nechce namahat napsat.. no nic pomuzu si asi sam, jako vzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 31. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 Zdravim. Uz mam konecne doma skoro ve k origo alarmu, takze zbejva uz jen namontovat. No a jelikoz jsem trochu posedlej poradkem v tomto smyslu, rad bych se zeptal na par drobnosti.1a) Muze mi prosim nekdo rict, jak presne se dostanu k tomu prostoru, kde je namontovana sirena? Podle etky by mela byt nad levym zadnim blatnikem asi. (viz obrazek dil (2)). Dostanu se tam nejak z kufru, nebo musim oddelat kolo a kryt blatniku? Diry pro montaz tam uz predpokladam jsou z vyroby 1b) Trochu to s tim souvisi. Kudy presne by se mela k tomuto mistu vest kabelaz? Pod prahama? 1c) Posledni co se tyka sireny, tedy spise moje neznalost popisu v etce. Musim si jeste koupit konektor k te sirene. Podle etky by to mel byt konektor 3D0 973 703 asi za 70kc + k nemu ty tri piny, zrejme by to mely byt 000979131A, ovsem zde mi neni uplne jasny popis, je tam napsano "1 sada samostatneho vedeni se 2 pozlacenymi kontakty po 5ks v sacku (jedotka objednaci 5)" s tim ze cena je cca 60kč. Muze mi prosim nekdo rict, co vlastne dostanu? To si jako musim objednat 5ks (tj 5*60kč)? no a ty dva kontakty to me uz uplne zamotalo hlavu.. 2) Kabelaz k cidlu hlidani vnitrniho prostoru, predpokladam ze se vede levym A sloupkem nahoru? 3) Snad posledni nejasnost. Kdyz mam v DP uvedeno v kolecku hodnotu napriklad (A57) s tim, ze popis je "propojeni s kladnym polem XY, v kabelovem svazku za pristrojovou deskou", tak jak presne si muzu toto propojeni predstavit, respektive jak by to spravne mely byt ala tovarni vyroba? si proste nekde spajim dany dratky, pretahnu je smrstovac buzirkou a hotovo, nebo by se to melo delat jinak? Omlouvam se za nektere dotazy, ktere mohou vyznet dost amatersky, ale jde mi o technologicky spravny postup, ktery by se pokud mozno co nejvice priblizoval stavu, jakoby to vyjelo z vyrobni linky (samozrejme v ramci moznosti). Jinak znalosti samozrejme mam, uz jsem jeden alarm do sve fabci delal.. Budu moc vdecny za rady a odpovedi. Na oplatku prislibuji, ze vytvorim a uverejnim howto manual vcetne fotek pro pripadne dalsi zajemce o montaz svepomoci 1-musíš sundat plast.podběh.Kabel vede v prahu a potom je pod zadním sedákem průchodka ven pod podběh.Osobně jsem to dával pod torpédo.Sirény u Fabie byly mám dojem 2 nebo 3 druhy a měly 2 nebo 3 piny.Pokud se nemýlím,do konektorů sirény se dávaly mini ISO a ty se alespoň u nás dostanou normálně v autopotřebách nebo jsou na 100% v GM,na co to kupovat Xkrát předražené ve škodovce. 2-jak píšeš 3-V kabelovém svazku za přístrojovou deskou-toto neber vážně.V kabelovém svazku jsou děláne tzv.uzly,což znamená,že je přiveden nějaký příslušný drát(třebas kostra,+12V )a k tomu je připojeno dalších X drátů.Hledat to je nesmysl a je to zamotáno v centr.svazku.Takže doporučuji vše brát z pojistkovky,kostru s kostřících bodů a podobně.tento alarm jsem do Fábie dělal,možná jsem na staré fórum dával foto,ale to už asi bude pasé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 31. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 dekuji za vycerpavajici odpoved :)hned po novem roce se na to vrhnu a pak uverejnim slibeny navod stasnej novej rok ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.