Přejít na obsah

víčko nádrže

karkulka

Doporučené příspěvky

No já bych tam dal jiné víčko. Vyrazil bych na vrakáč a za pár korun budeš mít i v laku. ;)

taky bych to takhle videl ;) ,, jde to sice opravit i jinak ,ale usetris si cas a budes mit jistotu,ze bude to ''nove'' spolehlive fungovat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Po včerejším tankování mám taky problém se zavřením víčka od nádrže. Paní u pumpy mi při tankování trochu zaneřádila okolí hrdla nádrže a tak jsem si to utřel hadrem a po té už nešlo víčko zacvaknout.

Nemám sice ulomený zobáček na víčku, ale chybí mi pravděpodobně část kolíčku co vyjíždí od zámku a blokuje to víčko proti otevření. Nemáte někdo fotku jak to vypadá a jestli se to dá sehnat ve Škodovce?

Odkaz ke komentáři

S vickem mam taky takovej problemek... Kdyz ho chci zevnitr otevrit, tak akorat zabzuci motorek a nic, predpokladam, ze mi ruplo naky perko co zajistuje odskok vicka. Neopravoval jste to uz nekdo nekdy? Nevim jak do toho :-( Ted musim tankovat ve dvou, jeden zmackne cudlik a druhej nehtem nadzvedne vicko.

Odkaz ke komentáři

S vickem mam taky takovej problemek... Kdyz ho chci zevnitr otevrit, tak akorat zabzuci motorek a nic, predpokladam, ze mi ruplo naky perko co zajistuje odskok vicka. Neopravoval jste to uz nekdo nekdy? Nevim jak do toho :-( Ted musim tankovat ve dvou, jeden zmackne cudlik a druhej nehtem nadzvedne vicko.

CAU. ake jeto auto??? SEDAN?? KOMBI??? OTVOR KUFOR NA PRAVEJ STRANE JE KOBEREC-CALUNENIE ODHRNHO A TAM JE MOTORCEK NA OTVARANIE VIECKA NADRZE. POVOL HO SU TAM 2×SROB VYBER CELY MOTORCEK A SKONTROLUJ CI JE FUNKCNY CI SA POHYBUJE TIAHLO.AK ANO TAK DAJ NA TEN CIERNY KOLIK VAZELINU A ZMONTUJ TO.

Odkaz ke komentáři

Tohle se tak ystalo mému tátovi na Oktě. V servise mění celý ten mechanismus otevírání nádrže. Vzhledem k tomu, že měl ale táta ještě starou přístrojovku a měl tlačítko na nádrž u ruční brzdy, otevřel zadní pravé dveře, jednou rukou mačkal tlačítko a druhou otvíral nádrž, takže se tam dostal v pohodě sám.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...9&hl=nádrže

Odkaz ke komentáři

Po včerejším tankování mám taky problém se zavřením víčka od nádrže. Paní u pumpy mi při tankování trochu zaneřádila okolí hrdla nádrže a tak jsem si to utřel hadrem a po té už nešlo víčko zacvaknout.

Nemám sice ulomený zobáček na víčku, ale chybí mi pravděpodobně část kolíčku co vyjíždí od zámku a blokuje to víčko proti otevření. Nemáte někdo fotku jak to vypadá a jestli se to dá sehnat ve Škodovce?

ve skodovce cca 200kc menil jsem pred 14 dny

Odkaz ke komentáři

ve skodovce cca 200kc menil jsem pred 14 dny

Dnes jsem se na to podrobněji podíval a zjistil jsem, že byl zaseknutý mechanizmus serva, který zůstal viset v otevřené poloze. Takže jsem ho rozdělal a rozhýbal. Uvidíme jak to dlouho vydrží.

Editováno: , autor: Drummer
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Jeste jednou sem koukal na to vicko (je na octavce pred faceliftem), co se neotevira, zjistil jsem, ze ve vicku chybi pruzinka (kus pruzneho plisku) co vicko odpruzi. Na moji faceliftove okine je pruzinka jako na fotce. Ale predfaceliftova octavka ma trosku jinak tvarovany zobacek na kterem je pruzinka. Nemohl by mi nekdo poslat fotku vicka u predfaceliftu? Urcite tam musi bejt taky naka pruzinka ale asi trosku jina nez u me. Moje faceliftove vicko:

post-2805-1204372954_thumb.jpg

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři

Me pripada, ze to vicko co si mi vyfotil je stejne jako na moji - faceliftove octavce. Problem mam na vicku u auta vyrobenyho v roce 1997. Fotku toho vicka prikladam. U tohodle vicka musi bejt pruzinka resena nejak jinak, pze tvar zobacku je jinej, al vubec me nenapada jak :-( U tohodle vicka neni vyrez, do ktereho by pruzinka zapadla..

post-2805-1204454127_thumb.jpg

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři

Jojo koukam, ale mas uz asi novejsi pristrojovku (2000) a u tech aut je asi vicko stejny jako mam ja na faceliftu. Kdyz se kouknes na fotku toho druhyho vicka ode me (to je z r.v.1997) neni tam misto pro pruzinku jako to mas ty nebo ja na faceliftu. Tam to odskoceni vicka musi bejt jinak reseny.

Odkaz ke komentáři

zákryt výka nádrže se vyráběl takto MR97-99 a MR00 - dodnes

bohužel v Etce neni rozkresleno, jak která verze vypadá natož ND k ní, jako ND je bráno celé víko i s černým vnitřkem

Takže já už mám poslední model víčka kol12 Chvála MR 2000. Tak to nemůžu sloužit tomino. :)

Odkaz ke komentáři

Tak to je vec... budu doufat ze se ozve nekdo kdo by byl ochotny mi sem hodit fotku vicka z auta 97-99. Zkoumam to ale porad nemuzu prijit na to, jak ma byt udelany ten odskok. Motorek funguje dobre, ale neni co by vicko otevrelo :-( Premyslel jsem, ze bych tam nalepil klasicky perko, ale zase se bojim, aby nahodou neupadlo do hrdla nadrze :-)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska opet zkousel rozchodit odskok vicka nadrze na predfaceliftu. Je mozny ze pruzinka bude nekde u pantu, ale nenasel jsem misto kde by mohla byt :-( Vyresil jsem to tedy tak jak je videt na fotce. Vzal jsem kousek pruzneho plisku a naohybal jsem ho podle potreby. Pokud by nekoho zajimalo co je to za plech, je z vykuchanyho vnejsiho zrcatka ;-) Nasledne jsem ho prisrouboval pod sroubek co je u jazycku co zajistuje vicko. Odskok funguje paradne. Takze dokud nezjistim jak to udelat jako v originale, necham to takhle.

post-2805-1205603503_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...