Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Takze, fabia 1.4 mpi (50kw) kratka, LPG sekvent D.T. Gas system

vycerpavajuce vypocty

1809,62 litra LPG natankovane

87,99 litra Benzin natankovane

21308 km najazdene (cca 468 km dopalovanie stareho benzinu)

8,47 litra LPG / 100 km

0,41 benzin / 100 km

rozdiel 1525 eur na spotrebe, LPG prestavba zaplatena (pri cene 1.5 E benzin, 0.715 E LPG)

• 5 týdnů později...

Ahoj, presiel som celu tuto temu, nenasiel som, chcem sa len poradit, mam Fabiu I, 1,4 MPi, 44 kw, (na pocitadle 117000, lpg od 56000)Lovato podtlak, spotreba po meste cca 9 litrov. Po koreskach cca 8.5. nieje to vela ? V suvislosti s tym sa chcem spytat, v meste je 50-ka, ako jazdit, na 3-ke pri otackach cca 2500, alebo na 4-ke otacky cca 1800....dakujeeeem

spotřebu na podtlak bych viděl normálka ... co se týká otáček, tak dle terénu, pokud je to po rovince, neviděl bych problém tento šestiventilový motor točit při lechtání plynu na 1800 otáčkách, pokud by to bylo do kopce, tak bych určo podřadil a nedusil bych to

Osmiventil...

Jinak souhlas, vzhledem k motorizaci je to určitě normální spotřeba

Upraveno od Wassermann

Jo, taky mě to napadlo, že to bude tím... :-)

Diky za odpovede :) snad sa hodia aj niekomu inemu...

Brácha má úplně stejnou motorizaci a řízený podtlak od Tartarini, spotřebu identickou, takže buď v klidu :) .

Co týče stylu jízdy, tak se obávám, že ať s tím jezdíš jak jezdíš, zásadní rozdíl ve spotřebě nakonec nebude, bohužel :disgust:

Upraveno od Sudetak

Nazdar, tak zase po roku pridám aktuálny stav,

Octavia Combi 2.0 MPi priemer za 79897 km je 8,81 l LPG a 0,22 l BA na 100, jazdené dlhé aj krátke trasy

Octavia 1.6 MPi 74kW priemer za 28685 km je 9,19 l LPG a 0,24 l BA na 100, jazdené väčšinou mesto

• 2 týdny později...

tak přispěji svoji spotřebou, zatím 2000km, jen kratke trasy do 40km , město z prace a do prace, průměr 9l + něco malo benzinu, původně spotřeba na benzín byla podle pp 8,2-8,5 l , takže na to že je zima ( pneu, chlad...) jsem spokojený, lpg zatím k radosti

• 3 týdny později...

Pochválim sa aj ja píšem si vzorne do programu a spotreba priemer 6,3 najmenšia 5,7 najväčšia 7,6(ale to bolo s prívesom naloženým štrkom) benzín mi vychádza na 0,14(jazdím dlhšie trasy. Motor 1,2 htp 47 kw lpg syst. elpigas. Čiže jupííí a spkojnosť na plnej čiare, a nejazdím pomaly zhruba na tretinky mesto, mimo, a dialnica okresky 110 dialnice 140. Nechcem sa nejapne vychvalovať ale niekto tu hanil elpigas- ja som spokojný mám na nom najazdené cez 50000 predtým som mal lovato easy fast a to bolo to pravé strašidelné mal som podobné a väčšie problémy ako písal v inej téme Kimmi servisované x-krát až som sa nasr...al a dal si premontovať iný systém odvtedy pohoda klídek a :kol-34:

• 1 měsíc později...

Ahoj,

1.8T + chip. 210koní,

váha auta 1600kg + quattro

lpg Magic2 průměr ježděný hlavně na dálky:

11.52 litru lpg + 1.4 litru BA.

• 3 týdny později...

dneska jsem při tankování hodil řeč s pánem u stojanu.. kratka fabie HTP, červené P, takže 51kW, řikal že na cca 37-38 litrů ujede cca 400km.. město.. já s kombíkem, 1.4 63kW natankuju 42 litrů a ujedu cca 480 km, 90% dálniční provoz...

ano, dvojková krátká fabka po faceliftu...

• 1 měsíc později...

Tak pridam par štatistických údajov z mojeje spotreby:

Octavia II Tour 1,4 16V, kupované január 2012, BRC sequent, inštalované pri 3202 km. (2/4/2012 - Selling Poprad)

Prejdený počet km na LPG: 25123 km

Priemerná ppotreba LPG: 7,54 l/100km

Priemerná spotreba BA: 0,55 l/100km

Priemerný nájazd km / mesiac: 1725

Zatial spokojnosť, na buduci mesiac by som sa mal dostať na nulu (náklady na inštaláciu - šetrenie) a začnem reálne šetriť.

• 1 měsíc později...

Zdravím, taky přihodím. Od února mám Fábku combi 1,2 47kW 2006 LPG, namontováno při 77 000 km, nyní  875000km, 50% dálnice 50% město spotřeba LPG 7,4 - 9 l. Hodně záleží na stylu jízdy a zatížení, docela mně překvapila spotřeba při zapnutí klimy, to se dostat pod 8 je umění... Za  9l sem jel ve 4  většinou po dálnici, dost sme mazali a s klimou... Taková otázka, mám počítač, jak moc pravdivě ukazuje při jízdě na LPG, myslím okamžitou a průměrnou spotřebu ...?  Předtím sem měl 5 roků Feldu combi 1,3 mpi lpg 98r. Na LPG najela 100tis. průměr cca 9l na 100km.

to je preklep nebo mas najeto 875 000km.. ja se zaplou klimou jezdim za 9 l.. 1.4 63kW combi

ikspetriks, palubák při provozu na LPG neukazuje dobře, takže na něj nespoléhej. Jinak spotřeba na dálnici s klimou je naprosto v pořádku, kdyby jsi zavítal do pokecu na LPG, tak v mém téma Bulharsko 2013 by jsi viděl, že s Roomem 1,2/51kW jsem jel ve dvou Bulharsko (90% dálnice) se zaplou klimou průměrných 9,5l tam a 9,3l zpět, to když jsem se o něco více krotil :kol-28:

To bude tím, že jsi se do Bulharska víc těšil než domů. :) Já se taky k moři těším více, ale mám to obráceně, k moři za 7,5 a domů tak za 8,5 litrů.

• 2 týdny později...

Nebo tahal Martin do Bulharska jídlo a pití, který v Bulharsku snědl a vybumbal, tak byl zpátky lehčí :p

no zpátky jsem se fakt víc snažil hlídat otáčkoměr, abych viděl, jak moc se to projeví na spotřebě

Tak teď jsem počítal spotřebu po dovolené v Chorvatsku ,ujeto celkem 1 900km tankováno vždy do plné nádrže po dojetí domů zase u stejé čerpačky ,aby to bylo co nejvíc objektivní.

Jel jsem pořád po dálnici na tempomat trochu přes 120 km/h podle navigace 115km/h.Vyšlo to spotřeba na 7,8l LPG na 100km.Takže spokojenost.A  auto naloženo spíš hodně navíc.

Po seřízení U Karla jede pařádně a hlavně spotřeba taky v pohodě a systém funguje tak jak má.

Kdybych nejel na tempomat tak bych to dostal ještě níž ,ale za ten komfort to stojí.

• 2 týdny později...

FI combi 1,2 47kW, Stag 300 toroid, 136000km bez závad. Dle pumpy od 37 do 42l LPG, dojezd od 490 do 550 km dle podílu dálničního provozu. Rekord 595 km. Spokojenost.

• 2 měsíce později...

Favorit BRC podtlak spotřeba 8l LPG na 100 km  maximální spokojenost. Od 20.11.13 Fabia 1.4 MPI 44kw, Landi renzo zatím cca 8l LPG na  100 km,  zatím nabírám zkušenosti.

Upraveno od Kurtin

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.