Leden 18, 200817 r Maji oba motory promenne sani? - Dlouhy trakt a kratky - nebo to je jenom u AKL? Ano, oba tyto motory mají proměnné sání - s tím už byl tento typ motoru konstruován. Rozdíl je v motormanagementu, kdy novější motor AKL má níž posazný vrchol max. výkonu (AEH 5800 ot., AKL 5600 ot.) a jinak zpřevodovanou převodovku (motor točí méně otáček). Tím taky byla dosažena o něco nižší spotřeba (to je také jedno z opatření ke snížení emisí), než u staršího typu AEH.
Leden 18, 200817 r cauec ja se chci jeste zeptat o co je jinej motor ALH??DIKY O Dost. Je to diesel...
Leden 18, 200817 r Autor Ano, oba tyto motory mají proměnné sání - s tím už byl tento typ motoru konstruován. Rozdíl je v motormanagementu, kdy novější motor AKL má níž posazný vrchol max. výkonu (AEH 5800 ot., AKL 5600 ot.) a jinak zpřevodovanou převodovku (motor točí méně otáček). Tím taky byla dosažena o něco nižší spotřeba (to je také jedno z opatření ke snížení emisí), než u staršího typu AEH. Takže co by bylo potřeba na přestavění na AKL? Stačila by jen ŘJ, nebo ještě něco. Jinak díky za odpověd.
Leden 18, 200817 r Takže co by bylo potřeba na přestavění na AKL? Stačila by jen ŘJ, nebo ještě něco. Jinak díky za odpověd. Tak na tohle si netroufnu přesně odpovědět. Teoreticky ŘJ a kvůli nižší spotřebě i převody, ale jestli je tam ještě něco navíc, to nevím.... Otázkou je, co bys tím získal. Jestli jsem dobře koukal na Tvůj podpis, máš ten motor stejně "nějak poštelovanej", takže v tomhle případě by to byla škoda. Pokud to je pro někoho jiného, tak to asi opravdu nemá cenu. Jezdil jsem s oběma typy a pocitově v tom skoro není rozdíl, jen to AKL skutečně točí o něco míň ve vysokých rychlostech. Ten rozdíl je ovšem tak malý, že jediným rozumným "lékem" u obou variant motorů by byla šestka ve skříni, což je v našich podmínkách docela neřešitelnej problém...
Leden 18, 200817 r Autor Tak na tohle si netroufnu přesně odpovědět. Teoreticky ŘJ a kvůli nižší spotřebě i převody, ale jestli je tam ještě něco navíc, to nevím.... Otázkou je, co bys tím získal. Jestli jsem dobře koukal na Tvůj podpis, máš ten motor stejně "nějak poštelovanej", takže v tomhle případě by to byla škoda. Pokud to je pro někoho jiného, tak to asi opravdu nemá cenu. Jezdil jsem s oběma typy a pocitově v tom skoro není rozdíl, jen to AKL skutečně točí o něco míň ve vysokých rychlostech. Ten rozdíl je ovšem tak malý, že jediným rozumným "lékem" u obou variant motorů by byla šestka ve skříni, což je v našich podmínkách docela neřešitelnej problém... Mám sice načipováno, ale nějak se mi to přestává líbit, takže bych chtěl zkusit sériovou ŘJ. Převodovku mám taky nějakou stavěnou a právě tam bude asi problém protože motor dost točí, klidně by moh o 500ot. míň.
Leden 19, 200817 r Autor Kolik vám točí motor při 90Kmh typu AKL?Na 5.rychlostní stupeň. Mě motor AEH točí při 130km/h cca 4tis.ot.
Leden 19, 200817 r Mě motor AEH točí při 130km/h cca 4tis.ot. Já mám motor AKL a při 130km/h točí taky cca 4 000ot.
Leden 20, 200817 r Já mám motor AKL a při 130km/h točí taky cca 4 000ot. Mě felicia motor AEE točila při 90KMh 2500ot/min,nevím kolik točila octavia s motoremAEE.Ale Octavie AKL 74KW mi točí při 90km/h asi 2800ot/min.Podle mě je motor zbytečně moc točen.Kvůli spotřebě.
Leden 20, 200817 r Mě felicia motor AEE točila při 90KMh 2500ot/min,nevím kolik točila octavia s motoremAEE.Ale Octavie AKL 74KW mi točí při 90km/h asi 2800ot/min.Podle mě je motor zbytečně moc točen.Kvůli spotřebě. Máš pravdu při 90km/h to točí asi 2800ot a při 100km/h to točí asi 3000ot a taky se mi zdá, že zbytečně moc točí, ale s tym už nic neuděláme.
Leden 21, 200817 r Tak abych doplnil AEH (r.v. 5/97) - při 130 km/h točí na 5. st. necelých 4200 ot. Fuj....
Leden 21, 200817 r Chlapi, přikládám tady tabulku. Už jsem ji měl udělanou kdysi, ale někde jsem ji zašantročil, tak jsem k tomu sedl a tady je. Pokud budete mít připomínky tak sem s nimi. Doufám, že mě neukamenujete. Hodil jsem tam i kw a Nm podle otáček, je to ale pouze orientační - vyčtené z grafů podle pravítka. Pokud budou k sehnání přesnější udaje kw a Nm tak tabulku můžu upravit. Můžu to přepočíst i na jiný obvod pneu nebo i jinou převodovku. Údaje o převodovkách jsem čerpal z knihy René Cedrycha Automobily škoda Octavia. Tak snad to má správně.
Leden 21, 200817 r Chlapi, přikládám tady tabulku. Už jsem ji měl udělanou kdysi, ale někde jsem ji zašantročil, tak jsem k tomu sedl a tady je.Pokud budete mít připomínky tak sem s nimi. Doufám, že mě neukamenujete. Hodil jsem tam i kw a Nm podle otáček, je to ale pouze orientační - vyčtené z grafů podle pravítka. Pokud budou k sehnání přesnější udaje kw a Nm tak tabulku můžu upravit. Můžu to přepočíst i na jiný obvod pneu nebo i jinou převodovku. Údaje o převodovkách jsem čerpal z knihy René Cedrycha Automobily škoda Octavia. Tak snad to má správně. u té 1,6/55 ti to nejspíš sedí, těch 214km/h při 6000 rpm z toho jde opravdu dostat
Leden 22, 200817 r Autor Chlapi, přikládám tady tabulku. Už jsem ji měl udělanou kdysi, ale někde jsem ji zašantročil, tak jsem k tomu sedl a tady je.Pokud budete mít připomínky tak sem s nimi. Doufám, že mě neukamenujete. Hodil jsem tam i kw a Nm podle otáček, je to ale pouze orientační - vyčtené z grafů podle pravítka. Pokud budou k sehnání přesnější udaje kw a Nm tak tabulku můžu upravit. Můžu to přepočíst i na jiný obvod pneu nebo i jinou převodovku. Údaje o převodovkách jsem čerpal z knihy René Cedrycha Automobily škoda Octavia. Tak snad to má správně. Moc pěkná tabulka a řekl bych že sedí.
Leden 22, 200817 r Moc pěkná tabulka a řekl bych že sedí. Ještě jsem koumal kolem převodovek. U 1,6 55 kw, 1,6 74 kw a 1,9 SDI 50 kw je stejné označení 02K. Už kdysi jsem koumal jestli by šla dát převodovka z 55 kw do 74 kw. Nejhorší, že není čas. Kdo ví jak je to pak s poloosama atd. Zajímavé by to bylo i s tou z SDIčka do 74 kw. Možná by stačilo přehodit kola z 55 nebo SDI na IV. a V.rychlosti. Třeba při 131 km/h na V. s převodovkou DPL 4000 ot. s převodovkou DRZ 3350 ot. Přikládám tabulku k 1,9 SDI 50 kw
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.