Přejít na obsah

Výmena turba za silnejšie

DavidSK

Doporučené příspěvky

Vážne uvažujem nad touto výmenou + upravenie chipu k silnejšiemu turbu. Len by som nerád urobil nejaký urýchlený záver. Mám možnosť kúpiť repasované turbo z PD 96kw s redukciou na hadicu od intercolera s polročnou zárukou.

Určite po výmene a následnej úprave softveru, auto bude mať podstatne vyšší výkon a to by som nerád, aby auto začalo vďaka tomu priveľmi trpiť, odchádzať nejáké diely. Ak už máte na takejto O1 4x4 takúto výmenu, napíšte prosím ako už dlho tak jazdíte, čo to všetko z autom robí... Aké + a - . Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážne uvažujem nad touto výmenou + upravenie chipu k silnejšiemu turbu. Len by som nerád urobil nejaký urýchlený záver. Mám možnosť kúpiť repasované turbo z PD 96kw s redukciou na hadicu od intercolera s polročnou zárukou.

Určite po výmene a následnej úprave softveru, auto bude mať podstatne vyšší výkon a to by som nerád, aby auto začalo vďaka tomu priveľmi trpiť, odchádzať nejáké diely. Ak už máte na takejto O1 4x4 takúto výmenu, napíšte prosím ako už dlho tak jazdíte, čo to všetko z autom robí... Aké + a - . Ďakujem

Tak to je dobra otazka.Bud chces kone tak musis pocitat s vetsim opotrebenim dilu (brzdy,spojka,pneu) nebo to neres a mas to bez starosti.Ja to reknu treba za sebe, spojku jsem vymenil takze to je ok. Olej menim co 10tis, odchazej mi kotouce tak budu davat 312mm a jedine co se posralo bylo ulozeni motoru ale to nemusi mit az tak souvislost s konema, spise to bude tim za mam prez 200tis najeto. Samozrejme zalezi jak se k tomu chovas.Kdyz to budes mit naslapane vykonem a budes to porad hnat jako sileny tak ti budou odchazet veci co na to nejsou stavene. Brzdy a gumy,spojku mas 240mm ta to snese ale neni zaruceno ze porad. Takze treba si to poradne rozmyslet nez zacnes motor tunit ale je to pak jako droga.Porad to chce vic, vetsi trysky, vetsi turbo, vetsi IC, vyfuk atd. :):)

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Dělal jsem přesně tuhle úpravu, tedy turbo s redukcí (repas), úprava softu. Mám s tím najeto přes 50tkm, zatím bez broblémů. Spokojenost, na combi 74kW málo. Tunner nejsem, takže mi stačí tahle úprava. Droga se mi z toho nestala, akorát občas za to beru když sou někde pěkný serpentýnky. Motor drží spojka taky..Takže mínis sem vlastně zatím nepotkal, kromě toho že je rychlost návyková..

Odkaz ke komentáři

to je dobra otazka akorat se nemusi vztahovat jenom na ctyrkolu,dulezita je i spotreba to by me taky zajimalo,ja sem spis premyslel o vymene celeho motoru mam moznost zehnat komplet motor za dvacku tak si pockam co tu kdo napise abych mel taky jasno :palec2:

ja som menil cely motor na 96kw ... max spokojnost ... kua, mal som dat 110kw :D

Odkaz ke komentáři

to je dobra otazka akorat se nemusi vztahovat jenom na ctyrkolu,dulezita je i spotreba to by me taky zajimalo,ja sem spis premyslel o vymene celeho motoru mam moznost zehnat komplet motor za dvacku tak si pockam co tu kdo napise abych mel taky jasno :palec2:

Taky o tom hodně přemýšlím, taky sem našel 96 za dvacet... na číslo motoru kašlu... nikdy mi na to nikdy nekoukal

Odkaz ke komentáři

tak ja sem dal nakonec pouze turbo z pd130 plus soft od TDIFUNA,jinak vse serie a spokojenost mam cca.150-160ps(udajne :) )a spokojenost jede to,ale jak se pise je to navykovy cloveku je to zachvilu malo lol kamos ma to samy pouze jenom chip na 100kw ale ma brutalni nastup turba ktery ja nemam protoze jak rikal fun pak trpi vse gumy spojka atd.podle mereni ma on 354nm a ja 383nm ale ten prubech mam krasne rozlozeny coz je fajntahne to krasne plynule :palec2:

Odkaz ke komentáři

tak ja sem dal nakonec pouze turbo z pd130 plus soft od TDIFUNA,jinak vse serie a spokojenost mam cca.150-160ps(udajne :) )a spokojenost jede to,ale jak se pise je to navykovy cloveku je to zachvilu malo lol kamos ma to samy pouze jenom chip na 100kw ale ma brutalni nastup turba ktery ja nemam protoze jak rikal fun pak trpi vse gumy spojka atd.podle mereni ma on 354nm a ja 383nm ale ten prubech mam krasne rozlozeny coz je fajntahne to krasne plynule :palec2:

Brutalni nastup nebo kurevskou tlakovou spicku..kdyz to vleti na tom mensim turbu na 1.5 baru hmm. Ale proc.. Jen trpi ostatni veci. Radeji delam auta hlavou, jednotka snese vsechno ale ja chipuji motor, tak to taky tak beru.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...