blondakxxx Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 Ahoj, obracím se tímto na ty z vás, kdo máte čipou OI, 1,6i-75kW. Moje je MR 2003 a chtěl bych jí svěřit Sportmotoru. Jde mi o to, jestli 7kW/10Nm nějak poznám při předjíždění nebo řazení v kopcích apod. Prosím o hodnocení těch kdo takovou úpravou prošel. Auto měnit nechci tak prosím nepište kup si 1,8T, TDI nebo RS !! Díííík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 Kolik máš najeto??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 (editace) Byt tebou bych to rovnou zavrhl, sou to vyhozene penize u atmosfery ...kup si radsi naky svody filtr poradny vyfuk atd... chip ti nepomuze... Editováno: 24. leden 2008, autor: JasteR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blondakxxx Vloženo 24. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2008 Kolik máš najeto??? najeto má 133tkm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 Vyhozený prachy viz několik testů v SM. Odbržděno před a po.... přírustek 1-2 k jen v některých otáčkách a znerovnoměrnění křivky toč mom. Spotřeba o 1l větší a to vše za úžasných 10-20 tis ... Atmosferu můžeš zvednout jedině klasickými postupy.... zvýšení komprese, optimalizace sacích kanálů, jiná vačka, laděné svody, odlehčený setrvák = volnoběh 1000-1200... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Vyhozený prachy viz několik testů v SM. Odbržděno před a po.... přírustek 1-2 k jen v některých otáčkách a znerovnoměrnění křivky toč mom. Spotřeba o 1l větší a to vše za úžasných 10-20 tis ...Atmosferu můžeš zvednout jedině klasickými postupy.... zvýšení komprese, optimalizace sacích kanálů, jiná vačka, laděné svody, odlehčený setrvák = volnoběh 1000-1200... Presne tak dal bych treba sportovni filt, svody, a treba komplet supersprint vyfuk ten by neco pridal a bude to mit super zvuk... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Mám čiplou 74kW a jak se tu píše, jsou klady, ale taky zápory. Spotřeba vyrostla možná o víc než litr, naopak chod motoru je o něco lepší, odspoda tahá oproti sérii pěkně, ale nahoře ztrácí šíleně, před čipem max.200km/h a po čipu 170km/h... Takže čip od Sportmotoru pro tento motor nebrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blondakxxx Vloženo 25. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Díky, za vaše názory. Těšil jsem se na čip jak malé děcko, ale nechám to tedy na nějaký jiný motůrek. Kdyby měl ještě někdo z vás čas a chuť tak mi třeba napište přes SZ jaký filtr ( předpokládám KN ), jaké sání případně kde to pořídit. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavio Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Ja si myslim ze motory 74 a 75 kW su uz od vyroby trocha čipnuté Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Ja si myslim ze motory 74 a 75 kW su uz od vyroby trocha čipnuté Řekl bych že při jejich konstrukci není 100koní až tak nic vyjímečného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlo Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Trochu se přidám a zeptám. Máme v rodině AVU 75kW a při přidání plynu je reakce na to zpožděná možná až o vteřinu, myslím tím z volnoběhu. Je to nepříjemné třeba při couvání. Jaké máte zkušenosti vy? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavio Vloženo 14. Únor 2008 Sdílet Vloženo 14. Únor 2008 Trochu se přidám a zeptám. Máme v rodině AVU 75kW a při přidání plynu je reakce na to zpožděná možná až o vteřinu, myslím tím z volnoběhu. Je to nepříjemné třeba při couvání. Jaké máte zkušenosti vy? Díky Nuž čo ti poviem, na bratovej 1.6 75kW AVU to isté, cúvam ako v autoškole, sťahuje mi svetlá ako keby už chcel pomaly zdochnúť. Ten elektronický plyn má veľmi pomalú reakciu a to ma núti viac pridať a fakt cúvam ako nejaký začiatočník... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlo Vloženo 15. Únor 2008 Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 Nuž čo ti poviem, na bratovej 1.6 75kW AVU to isté, cúvam ako v autoškole, sťahuje mi svetlá ako keby už chcel pomaly zdochnúť. Ten elektronický plyn má veľmi pomalú reakciu a to ma núti viac pridať a fakt cúvam ako nejaký začiatočník... To je škoda, že je to normální. Doufal jsem že je to vada, ach jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanzalik Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 To je škoda, že je to normální. Doufal jsem že je to vada, ach jo Můžu tě ujistit, že se moje 74kW chová stejně přiblble. Opravdu se místy tváří, jako kdyby chtěla zdechnout, probliknou světla. Nicméně dle vyjádření odborníků je to (bohužel) v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Můžu tě ujistit, že se moje 74kW chová stejně přiblble. Opravdu se místy tváří, jako kdyby chtěla zdechnout, probliknou světla. Nicméně dle vyjádření odborníků je to (bohužel) v pořádku. Souhlasím. S Fabií 1,2 pustíš spojku a nepřidáš plyn tak se rozjede. 74kw spíš zdechne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Souhlasím. S Fabií 1,2 pustíš spojku a nepřidáš plyn tak se rozjede. 74kw spíš zdechne. Nepleťte 74 a 75, 74 se chová normálně, 75 má prodlevu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Nepleťte 74 a 75, 74 se chová normálně, 75 má prodlevu. Tak tak, 74kw se na spojku rozjede normálně bez známek zdechání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blondakxxx Vloženo 16. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Trochu se přidám a zeptám. Máme v rodině AVU 75kW a při přidání plynu je reakce na to zpožděná možná až o vteřinu, myslím tím z volnoběhu. Je to nepříjemné třeba při couvání. Jaké máte zkušenosti vy? Díky jj, přesně jak píšeš !!..................kde asi udělali soudruzi chybu ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Jojo zlata lanka - ta nase fabule to je taky porod - pritelkyne si pry zvykla, takze kdyz uz jede se svoji fabuli je to ok, kdyz presedla do me tak zase ja to mam divne - pritom ona tam ma prodlevu - kurna kterej vuuuuuuuuuuuul to navrhl - kde je kurna to spozdeni - v ridici juednotce motoru to je jasne - a nejde se na to mrknout? Vypsat obsah a nejakeho odbornika nechat studovat, kde je rizeni el. pedalu - vzdyt pouze presun dat - od pedalu potenciometru k el. skrtici klapce - nebo tam opet natahnem lanko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlo Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Jojo zlata lanka - ta nase fabule to je taky porod - pritelkyne si pry zvykla, takze kdyz uz jede se svoji fabuli je to ok, kdyz presedla do me tak zase ja to mam divne - pritom ona tam ma prodlevu - kurna kterej vuuuuuuuuuuuul to navrhl - kde je kurna to spozdeni - v ridici juednotce motoru to je jasne - a nejde se na to mrknout? Vypsat obsah a nejakeho odbornika nechat studovat, kde je rizeni el. pedalu - vzdyt pouze presun dat - od pedalu potenciometru k el. skrtici klapce - nebo tam opet natahnem lanko? Kéž by to někdo dokázal, protože je to fakt hrůza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SPSP Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Kéž by to někdo dokázal, protože je to fakt hrůza No ja mám 75kw ale typu BFQ a žádnou prodlevu u plynu nemám, za plynem jede hezky a dobře tahne odspodu, maximálka 205 rovinka. Plyn mám elektrický - tempomat O.K. a krásně mi to hodí při řazení samo meziplyn apod. Celkově mám ze to, že to výrazně šetří spojku. Proto - nepleťte nejen 74 a 75kw, ale i BFQ s AVU (i když jsou třeba změny jen ve firmware?). Se spotřebou a výkonem jsem spokojen, jezdím 90 procent město a když potřebuji spěchat, kličkovat a předjíždět, tak si to svoje vezme - klidně i průměr 10 a více, ale nezklame. Když jedu klidně, tak se ve městě vlezu s průměrem do 7,5. Jo a o přímé propojení potenciometru s elektronikou klapky nejde - potenciometr je pouze dalším snímačem řídící jednotky, plyn si jednotka řídí sama. Editováno: 17. Únor 2008, autor: SPSP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlo Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 No ja mám 75kw ale typu BFQ a žádnou prodlevu u plynu nemám, za plynem jede hezky a dobře tahne odspodu, maximálka 205 rovinka. Plyn mám elektrický - tempomat O.K. a krásně mi to hodí při řazení samo meziplyn apod. Celkově mám ze to, že to výrazně šetří spojku. Proto - nepleťte nejen 74 a 75kw, ale i BFQ s AVU (i když jsou třeba změny jen ve firmware?). Se spotřebou a výkonem jsem spokojen, jezdím 90 procent město a když potřebuji spěchat, kličkovat a předjíždět, tak si to svoje vezme - klidně i průměr 10 a více, ale nezklame. Když jedu klidně, tak se ve městě vlezu s průměrem do 7,5.Jo a o přímé propojení potenciometru s elektronikou klapky nejde - potenciometr je pouze dalším snímačem řídící jednotky, plyn si jednotka řídí sama. Aha, tak to je zajímavé, mohl bys zjistit číslo řídící jednotky u BFQ? To by mohla být cesta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SPSP Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Aha, tak to je zajímavé, mohl bys zjistit číslo řídící jednotky u BFQ? To by mohla být cesta. Je to BFQ s číslem 06A906033BG SIMOS33 2VG00HS4600 Modelový rok 2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creck Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 casem si na to zvyknes, jen to couvani je fakt porod no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlo Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 casem si na to zvyknes, jen to couvani je fakt porod no A to couvu do garáže dokopečka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.