sMartin Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 Ahoj. Mate prosim informace o zmenach v zapojeni el. oken? Resim, jestli mi pujde dohromady el. stahovacka z konce roku 2005 s elektrikou v sedanu, RV2002. Cislo komfortky je 6Q0 959 433H a centralni elektronika je 6Q1 937 049C. Samotnou stahovacku rozjedu - staci pripojit napajeni a pomoci ovladace v madle uz muzu dat motorek do pohybu pro oba smery. Takze samotne stahovani jednoho okna pujde. Ale co pripojeni na centralni elektroniku? Kdyz jsem to tu procital, tak jste zapojovali CAN-L/H, ale to byly stahovacky s 3 konektory, tahle novejsi ma jen dva, takze je to typ LIN a ne CAN. Schema mam jen pro stare typy bez faceliftu Diky za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 Je tu myslím o tom téma. Ale pre rýchlosť... Ak máš z konca roku 2005 sťahovačky, je jedno aký komfort máš takže ak máš možnosť komplet na LIN tak to zober, je to jednoduchšie Máš centrál? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sMartin Vloženo 26. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2008 Jo, o stahovackach je tu uz par temat, ale neresilo se presne tohle Central mam origo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sMartin Vloženo 2. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2008 (editace) Tak diky uzivateli s nickem "Strojvůdce" jsem se dostal ke schematku pro facelift. V rychlosti: CERNA svorka do A sloupku: modry - repro "+"; modrohnedy - repro "-"; pin 2 cervenobily - silovy privod pro motorek "+" stale napajeni (30) a pojistka 25A; pin 1 hnedy - kostra pro motorek Dale MODRA svorka do A sloupku: pin 2 modrocerny - zapojit na proud po zapnuti klice, dat pojistku 5A. Bez tohoto dratu prestane stahovacka po par minutach fungovat - prestane odebirat klidovy proud 30mA (mereno v napajeni pro motorek). Aby svitilo madlo: HNEDA svorka do A sloupku: pin1 sedomodry - propojit s 58 (parkovacka - sedomodry, stejny prumer na spinaci svetel) ALE! Nejde mi spinac centralu na madle... Zustal nezapojen z HNEDE svorky pin6 - LIN, pin2 - na centralni jednotku do pinu 6... Jinak stahovani okna u ridice (mam jen tohle ) funguje dobre, po zapnuti klice jde i "rychloposuv" dolu/nahoru. Zamkem vsak okno nestahnu... Editováno: 2. Únor 2008, autor: sMartin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 4. Únor 2008 Sdílet Vloženo 4. Únor 2008 Spínač centrálu na madle: hnedá svorka - pin 6 - (pin 2 na ovládači okien v madle dverí) zapojíš na komfortku - 23 pinový konektor, pin 16 - zeleno/hnedý Aby si stiahol alebo vytiahol okná pri zamykaní či odomykaní: Nájdeš v dverovom zväzku žlto/modrý vodič, tento vedie zo zámku a spína kostru pri zamknutí či cez 180R pri odomknutí. Pri motore okna ho prerušíš a napojíš časť vedúcu ZO ZÁMKU na osempinový konektor na motore na PIN 5. Časť káblu vedúca do stĺpiku A napojíš na osempinovom konektore na motore na PIN 8. Takto budeš schopný ovládať klúčom doťahovanie okien. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardasimi Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Ahoj všichni. Mám prozbu, Zapojuji do klasika el. okna LIN. Jenže mám neorigo centrál ,potřeboval bych poradit , jak ho mám zapojit na ten dveřní ovladač centrálu u ovládání oken. Origo vede po jednom kábliku a neorigo po dvou. A druha otázka. Zapojení dojezdu oken, tady se píše něco o zapojeni : "Pri motore okna ho prerušíš a napojíš časť vedúcu ZO ZÁMKU na osempinový konektor na motore na PIN 5. Časť káblu vedúca do stĺpiku A napojíš na osempinovom konektore na motore na PIN 8." Nejspíš je to myšlený na origo centrál. Když mám ten neorigo centrál , bude stačit ,že natáhnu zamykací impulz (kostru) na osmipinový konektor na motoru na PIN 5? a na centrálu prodloužím impulz na 20s? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 21. Březen 2013 Sdílet Vloženo 21. Březen 2013 origo zamykací tlačítko určitě nenapojíš na neorigo centrál.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardasimi Vloženo 21. Březen 2013 Sdílet Vloženo 21. Březen 2013 Aha myslel jsem ,že by se to nějak dalo . Nevadí tak to nebude holt fungovat. A s tím dojezdem nevíš jak to funguje? dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 22. Březen 2013 Sdílet Vloženo 22. Březen 2013 Ono to nějak simuluje, že držíš klíč v zámku.. bohužel s tím nemám zkušenosti.. musel bys vyzkoušet.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 Jardosimi jestli nemáš origo centrál,tak nad nějakým dojezdem oken vůbec neuvažuj. Na vrakáčích a bazarech je dost komponentů na origo centrál. Vyhod co tam máš a předělej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardasimi Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 To mi neříkej ,že by to nešlo. Myslel jsem že je to jen nějaký impulz co da centrál oknům. Když bych koupil modul prodlužující impulz,musí to nějak jit. Musí být nejaká možnost kam to zapojit. Origo centrál by vyšel alespon na bůra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 Tak třeba to pude a někdo ti tady poradí,já osobně bych to překopal na origo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardasimi Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 Vím ,že by to bylo asi nejlepší. Nejvíc mě štvou ty švihadla. Na centrál nadávám jen v zimě, když nechce makat, ale přežiji to. Jak říkáš, doufám že mi tu někdo poradí a doženu to konečně do cíle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardasimi Vloženo 29. Březen 2013 Sdílet Vloženo 29. Březen 2013 Nemáte někdo prosím popis, rozmístění konektorů svorkovnice, na řídicí jednotce dveří řidiče a spolujezdce LIN? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 30. Březen 2013 Sdílet Vloženo 30. Březen 2013 Vidíš u origo by se ti to v zimě nestávalo. Nemám žádný problém při minus 25. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 Nemáte někdo prosím popis, rozmístění konektorů svorkovnice, na řídicí jednotce dveří řidiče a spolujezdce LIN? díky http://forum.skodahome.cz/topic/120322-zadni-el-okna/?p=1666481 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.