SnakeBR Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 Ludia tak teraz mi pomozte. Pred tyzdnom som bol nuteny kupit 2 nove pneumatiky do predu. V Pneuservise mi doporucili DUNLOP WINTER SPORT M3. Takze pneumatiky som kupil, hned mi ich tam aj zalozili, vyvazili, nafukali, spravili geometriu. Nemal som moznost kde ich vyskusat na snehu, pretoze nebol u nas este vtedy ziadny, takze vyskusal som ich len na suchu. Tam to bolo bez problemov. Avsak vcera som mal cestu na hory,kde bolo na ceste asi 5 cm utlaceneho snehu a cakalo ma nemyle prekvapenie. Ked som isiel do miernej zakruty, zadok mi smykalo a bralo do zvodidiel. Pri kazdej zakrute sa mi toto stalo. Skoro som havaroval. Na jednej odbocke som spravil hodiny. Nastastie nebol nikto na ceste. V zadu som pneumatiky nemenil, dezen maju dobry. Su tam Fuldy. Predtym,ked som mal aj predu aj v zadu Fuldy, tento problem som nemal a drzalo mi to na snehu dobre. Tak viete mi povedat kde je problem? ja teraz pojdem do toho pneuservisu len neviem k comu dospejeme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 Podle toho co píšeš bych viděl spíš problém v zadních pneumatikách. Přední jak se zdají drží dokonale. Pneu by mělo být všude stejné, hlavně ten dezén. Je mi divné, že sjedeš předek a zadek je ještě dobrej, já osobně přehazuji kola, aby se to sjelo stejně a pak kupuji celou sadu. Takže můj názor - vyměnit zadní pneu za stejné přední. Dunlopy co máš jsou dle mého fakt dobrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 tak tak ak ta v zakrute predbieha zadok tak mas slaby dezen vzadu oproti predu. vymen aj zadne a je to alebo pomalsie do zakrut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 Ludia tak teraz mi pomozte.Pred tyzdnom som bol nuteny kupit 2 nove pneumatiky do predu. V Pneuservise mi doporucili DUNLOP WINTER SPORT M3. Takze pneumatiky som kupil, hned mi ich tam aj zalozili, vyvazili, nafukali, spravili geometriu. Nemal som moznost kde ich vyskusat na snehu, pretoze nebol u nas este vtedy ziadny, takze vyskusal som ich len na suchu. Tam to bolo bez problemov. Avsak vcera som mal cestu na hory,kde bolo na ceste asi 5 cm utlaceneho snehu a cakalo ma nemyle prekvapenie. Ked som isiel do miernej zakruty, zadok mi smykalo a bralo do zvodidiel. Pri kazdej zakrute sa mi toto stalo. Skoro som havaroval. Na jednej odbocke som spravil hodiny. Nastastie nebol nikto na ceste. V zadu som pneumatiky nemenil, dezen maju dobry. Su tam Fuldy. Predtym,ked som mal aj predu aj v zadu Fuldy, tento problem som nemal a drzalo mi to na snehu dobre. Tak viete mi povedat kde je problem? ja teraz pojdem do toho pneuservisu len neviem k comu dospejeme. přesně tak,musíš mít stejnej vzor jak předek jak zadek,jinak to jde pořád na sněhu či ledu do smyku,sice se vyškrábeš,ale jizdní vlastnosti jsou horší,než kdyby si jezdil na letnich,to si aspon dáváš pozor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 28. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2008 (editace) no predne pneu som musel menit preto, lebo som dostal defekt a zodralo mi pneu s vnutra. Takze som bol nuteny menit 2 pneu v predu. Bol som teraz v pneuservise kde mi menili gumy. Pozreli sa na zadne, a povedali, ze dezen maju dobry, skoro ako nove. A ked som menil tie predne, tak som sa ich pytal, ci mozu ostat vzadu Fuldy a v predu budu nove Dunlopy. Povedali mi,ze ano bez problemov to tak bude dobre. Takze nevedia, kde by mal byt ten problem. Ze mam skusit prehodit zadne do predu a predne do zadu, a ak mi bude smykat predok a zadok drzat tak viem, ze mam tie stare gumy zle. Editováno: 28. leden 2008, autor: SnakeBR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 28. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2008 chlapi, tak to mi vravite ze musim vymenit aj zadne 2 pneu? to ma vyjnde ten moj defekt draho... Ono totiz ja som chytil defekt v nejakej 140 KM/H a pomaly mi pneu sfukovala a zacalo to len hucat tak som brzdil a kym som zabrzdil pneumatiku zodralo zvnutra. Kedze na jednej naprave musia byt rovnake pneu, a tu Fuldu nemali ani na sklade, tak bol som nuteny kupit 2 nove s tym, ze vzadu ostanu stare a pojde do vsetko tak, ako ma. No zial nejde ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 (editace) chlapi, tak to mi vravite ze musim vymenit aj zadne 2 pneu? to ma vyjnde ten moj defekt draho... Ono totiz ja som chytil defekt v nejakej 140 KM/H a pomaly mi pneu sfukovala a zacalo to len hucat tak som brzdil a kym som zabrzdil pneumatiku zodralo zvnutra. Kedze na jednej naprave musia byt rovnake pneu, a tu Fuldu nemali ani na sklade, tak bol som nuteny kupit 2 nove s tym, ze vzadu ostanu stare a pojde do vsetko tak, ako ma. No zial nejde ... tak na ten zadek dej menší tlak,jinak ten dunlop bude mekčí než fulda Editováno: 28. leden 2008, autor: octavie81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 28. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2008 malo by to pomoct,ked bude mensi tlak? ale asi bude rychlejsie drat gumu co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 malo by to pomoct,ked bude mensi tlak? ale asi bude rychlejsie drat gumu co? pomuže to,měsíc to vydržíš,pak je prodej a kup na příští zimu další dvě dunlopy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 28. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2008 Dobre, a o kolko zhruba mensi tlak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 Dobre, a o kolko zhruba mensi tlak? když jezdíš sám,tak 1.5-1.6,jinak tak 1.8,ale to si na sněhu vyzkoušíš,pokud ještě nějaký bude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 28. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2008 jo no a vlastne ked ten sneh ani nebude, ze budu len mokre cesty tak mozem jazdit kludne dalej aj takto ako to mam teraz? Lebo je dost mozne, ze sneh uz ani nebude tuto zimu. A ked pojdem na hory tak snizim tlak... Len ma dost sere, ze ma na toto neupozornili v pneuservise ze mi to nebude dobre drzat na ceste ked mam v predu ine a v zadu ine pneu. Kebyze ma na to upozornia, tak si zozeniem jednu rovnaku fuldu ktoru som zodral, vymenil by som ju a mal by som klid. Akurat by som mal este 2 500 SK vo vrecku za dalsiu pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 jo no a vlastne ked ten sneh ani nebude, ze budu len mokre cesty tak mozem jazdit kludne dalej aj takto ako to mam teraz? Lebo je dost mozne, ze sneh uz ani nebude tuto zimu. A ked pojdem na hory tak snizim tlak... Len ma dost sere, ze ma na toto neupozornili v pneuservise ze mi to nebude dobre drzat na ceste ked mam v predu ine a v zadu ine pneu. Kebyze ma na to upozornia, tak si zozeniem jednu rovnaku fuldu ktoru som zodral, vymenil by som ju a mal by som klid. Akurat by som mal este 2 500 SK vo vrecku za dalsiu pneu. něktéré auta na to třeba nejsou moc háklivé,dvojková octa s víceprvkovou nápravou se tolik zadek nepřetáčí,ale na své druhé jedničkové octavě to mám po novych michelinech a sezonu jetých polarisech vzadu take upuštěné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 28. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2008 jo a este jedna vec, mozem spravit aj tak, ze kupim este 2 nove Dunlopy, a tieto zadne,co maju este dobry dezen, tak aby som ich nevyhodil, tak ich zoderem v lete? Myslim to tak, ze v lete budem mat v zadu letne a v predu aby sa rychlejsie zodrali dam tie zadne, hm? moze to tak byt? Lebo myslim si ze je skoda vyhodit fuldy ked maju este celkom dobry dezen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 28. leden 2008 Sdílet Vloženo 28. leden 2008 jo a este jedna vec, mozem spravit aj tak, ze kupim este 2 nove Dunlopy, a tieto zadne,co maju este dobry dezen, tak aby som ich nevyhodil, tak ich zoderem v lete? Myslim to tak, ze v lete budem mat v zadu letne a v predu aby sa rychlejsie zodrali dam tie zadne, hm? moze to tak byt? Lebo myslim si ze je skoda vyhodit fuldy ked maju este celkom dobry dezen. dojet to mužeš,ale má to jinou směs a jinak se to chová za tepla,ael pokud jezdíš kousky,tak to dojed Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 jo a este jedna vec, mozem spravit aj tak, ze kupim este 2 nove Dunlopy, a tieto zadne,co maju este dobry dezen, tak aby som ich nevyhodil, tak ich zoderem v lete? Myslim to tak, ze v lete budem mat v zadu letne a v predu aby sa rychlejsie zodrali dam tie zadne, hm? moze to tak byt? Lebo myslim si ze je skoda vyhodit fuldy ked maju este celkom dobry dezen. Myslím, že ty Dunlopy budou na zimu opravdu kvalitnější než ty Fuldy, proto se to chová takhle. Dojezdit v létě zimní není problém, já to dělám taky, ale to je vzorek už pod ty 4 mm a většinou jsou už pár let pneumatiky starší, takže už i tvrdší. Kolik mají ty Fulty ještě vzorek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 Na zimnej gume nieje dôležitý len dezén. Oni môžu vypadať ako nové ale ak majú viac ako dva roky, tak strácajú kvalitu zmesi, tvrdnú a tým pádom nemajú také vlasnosti, ako by mala mať zimná pneumatika. Každá pneu ma na sebe tyzdeň a rok výroby (napr. 1107 - Vyrobená 11týždeň v roku 2007). Tvoj problém jednoznačne vyriešiš prezutým tých istých pneu aj do zadu, najlepšie skontrolovať aj tie dátumi výroby, aby ti nedali nejakú uloženku zo skladu pneuservisu "staršie víno je lepšie, pneu určite nie!" Bude ťa to zase niečo stáť, ale na gumách by som nešetril, je to prvý dotik s vozoukou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 No podle mne je blbost kupovat nové gumy,dej ty fuldy do předu a dunlopy na zadek,až přijde sníh tak vyzkoušíš a pak pokud to bude dělat zas,tak bych ty další dvě koupil.ale na těch pár sněhovych dní v roce vyhazuješ peníze.mě např v pneuservise řekly že lepší guma(vzorek) má bejt vždy vzadu,aby se zamezilo ustřelení zadku a je jedno kde máš hnanou nápravu.Když dáš fuldy do předu tak to dá pokoj a aspon je sjedeš a pak dokoupiš dunlopy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 Vůbec nespekuluj a nezkoušej, pokuď na to máš, kup dvě dunlopky i na zadek, fuldy prodej. Nečekej na překvápko, který určitě přijde v nejmíň vhodný situaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 ked bude sneh tak spomal a mas vybavene. do zakruty ta zadek nepredbehne. alebo brzdi pred zakrutou a nie az v zakrute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 29. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2008 radsej kupim 2 nove do zadu nech mam pokoj. Byvam v horach,takze sneh tu mame casto. Tie stare Fuldy predam do bazaru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 30. leden 2008 Sdílet Vloženo 30. leden 2008 radsej kupim 2 nove do zadu nech mam pokoj. Byvam v horach,takze sneh tu mame casto. Tie stare Fuldy predam do bazaru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 30. leden 2008 Sdílet Vloženo 30. leden 2008 Takhle se chová Octávka, pokud dáš na předek zimní a na zadku necháš letní. Ale pokud jsou všechny zimní, vidím důvody jenom dva. Za prvé svoji jízdu přitpůsobuješ těm novým, lepším a potom jedeš tu zatáčku rychleji, než dříve na stejných gumách, kdy by se ti to nestalo. Druhý důvod bych viděl ve stáří těch původních. Pokud jsou starší jak cca 4 roky, jsou už tvrdší a jejich adheze rapidně klesá. V hlubším sněhu to tolik nepoznáš, ale na ujetým sněhu a ledě se to už projevuje. Jsem přesvědčen, že pokud použiješ dvě nové Dunlop a dvě nové Fuldy, tak markantní rozdíl se nemůže projevit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 30. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. leden 2008 Jazdil som tak ako predtym. Mozno este opatrnejsie,kedze som nevedel co mozem ocakavat od novych pneu v predu. No do smyku ma bralo uz pri rychlosti 50 KM/H, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 30. leden 2008 Sdílet Vloženo 30. leden 2008 Ono bys to musel srovnávat za úplně stejných adhezních podmínek, což s největší pravděpodobností nebylo. Jak jsou staré ty Fuldy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.