Přejít na obsah

Prorizla hadice

Jenik3

Doporučené příspěvky

Objevil jsem to nahodou, sundal jsem kryt a hledme byla tam.

Nejsem si jist, zda se to projevilo na jizde. Ale obcas turbo skube, coz nemusi byt tato pricina.

Projevilo se ti to nějak na výkonu, spotřebě? Nebo jsi an to přišel jen omylem/náhodou? Máme jí taky prasklou - spíš sežranou/rozleptanou od oleje (?)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Levnější variantu nesháněj, je tam vedro a agresivní výpary z oleje takže se ti rozleptá. Koupil jsem ji taky za 1200. S neorigo gumovými díly mám na jiných místech velmi špatnou zkušenost - vydržely 3 měsíce a po namontování origo dílu tento drží už 3 roky.... byl taky 6x dražší.

Ta hadice je důležitá a má zásadní vliv na chování motoru - všimni si kam je zapojeny její zadní konec... motor ti tamtudy saje falešnej vzduch.

Tomuhle protržení se řj nějak asi snaží adaptovat, ale vzhledem k otevírání a zavírání toho ventilu do kterýho to vede jí to moc nedaří a u turbomotoru jsou všechny tyhle věci okolo tlaků daleko významější než u atmosfery.

S protrženou hadicí jsem měl nepravidelně vysoký - volnoběh - 750 -1200 (ne kolísání jako při špinavé klapce) a hůř se zbírala od spoda (ale ještě to pořád stačilo na 90% toho co jezdí u nás na silnicich... lol

Po výměně hadice jsem vytáhl pojistky (nebo odpojit baterku) a pak to ještě trvá nějaký ten sto km než si řj načte nové hodnoty k adaptaci.

zestabilizoval se mi volnoběh a v těch 1750 ot přijde citelný kopanec turba což s prasklou hadicí nebylo.

Editováno: , autor: 1.8T
Odkaz ke komentáři

Tak to si ji půjdu hned zítra obědnat.Možná jsem měl předtím malou dirku na té hadici a kvůli ní my svítila ta kontrolka,ale moc tomu nevěřím.

Ta výměna je složitá?nebo stačí vyměnit kus za kus?

post-7840-1234128910.jpg

post-7840-1234129015_thumb.jpg

Editováno: , autor: Balrog
Odkaz ke komentáři

No právě když mi přestala svítit na chvíli po vymazání ta kontrolka motoru tak mi zase svítí kontrolka obložení a teď už mi svítí obě.Jen čekám kdy se mi rozsvítí další věci.Nejhoršíže pořád přibívají a neubívají. :feve: Ještě že jich tam je tak málo :smich::smich::smich:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem jí sehnal tu hadici vě škodovce,museli jí objednávat tak jí budu mít zítra.Objednal jsem si tuhle 06A 103 221 BH.Snad to bude na Octavii RS,tu jedinou měli,na netu jsem našel jen čísla 06A 103 221 A a nebo 06A 103 221 E a tu ve škodovce neměli.Je v nich nějaký rozdíl?díky

Odkaz ke komentáři

Tak se mi stala věc,ktará se může stát jen mě: Koupil jsem předevčírem tu hadici novou ze škodovky za 993kč,nikde jí neměli tak jsem si jí musel objednat,byla našťestí do druhého dne a dojedu domu chci jí namontovat,rozdělávám pásku na té hadici co vede k ní ze spoda a zůstala mi v ruce,tak zase volám do servisu tam jí objednávám,zase jí mají až do druhého dne,jen je ,,trochu'' dražší stojí 1459kč.Dnes jsem jí chtěl namontovat a zjistil jsem,že to je práce tak na půl dne.Nevyměňoval jí někdo?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...