Publikováno Leden 31, 200817 r Zdravim, možná píši již napsané, ale rád bych zavedl debatu ohledně servisu škodovek s LPG. Mám LPG krátce a zatím jsem nebyl s autem na plyn v žádném servise, a tak pokuď chcete podělte se s vašimi vlastními zkušenostmi ať pozitivními tak negativními. Nejspíš mě čeká spojka, je již jemně načatá a v chladnu se sem tam ozve (200kkm). Nevím jak se zde u nás na ústecku bude škoda servis tvářit když přijedu s plynem, takže uvítám nějakou tu radu
Leden 31, 200817 r Zdravim, možná píši již napsané, ale rád bych zavedl debatu ohledně servisu škodovek s LPG.Mám LPG krátce a zatím jsem nebyl s autem na plyn v žádném servise, a tak pokuď chcete podělte se s vašimi vlastními zkušenostmi ať pozitivními tak negativními. Nejspíš mě čeká spojka, je již jemně načatá a v chladnu se sem tam ozve (200kkm). Nevím jak se zde u nás na ústecku bude škoda servis tvářit když přijedu s plynem, takže uvítám nějakou tu radu mám plyn skoro 2 roky a sem tam zajedu v olomouci do Auto Hégr a absolutně bez problémů. Dokonce studovali co tam mám a ukazovali mi oktávku taky na LPG jak to má provedené ona. Při kontole vagem mi zdělily závady bohatosti směsi(normální problém LPG) a smázly. Jinak vše v poho.
Únor 1, 200817 r Autor Tak to je super, já právě nemám vůbec potuchy jak se přímo origo servisy k tomu postaví. V mém blízkém okolí jsem přes LPG průzkumník (mimo rodiny zde na fóru ).
Únor 1, 200817 r Tak to je super, já právě nemám vůbec potuchy jak se přímo origo servisy k tomu postaví.V mém blízkém okolí jsem přes LPG průzkumník (mimo rodiny zde na fóru ). Sudeťáku, zdravím Tady u nás je jeden člověk, co LPG do Okiny 1.8 20V montuje. Tvrdí mi, že tenhle motor je pro přestavbu na LPG přímo ideální, prý nejlepší ze všech motorů, co kdy v Okinách byly.. Má veškeré certifikáty, u servisů Škoda prý jeho zákazníci nemají žádné problémy.. Ale se zkušeností nemohu sloužit, jak jsu nakoupil, tak prodávám.. Mimochodem: od event. přestavby mě zrazují 3 důležité věci: jeho cena za přestavbu je 70.000 CZK, nemohu do podzemních garáží (!) a navíc se s LPG prý musí ke kontrolám každý rok??? Co poplatky???? (to co ušetřím, rozdám jiným?)
Únor 1, 200817 r Sudeťáku, zdravím Tady u nás je jeden člověk, co LPG do Okiny 1.8 20V montuje. Tvrdí mi, že tenhle motor je pro přestavbu na LPG přímo ideální, prý nejlepší ze všech motorů, co kdy v Okinách byly.. Má veškeré certifikáty, u servisů Škoda prý jeho zákazníci nemají žádné problémy.. Ale se zkušeností nemohu sloužit, jak jsu nakoupil, tak prodávám.. Mimochodem: od event. přestavby mě zrazují 3 důležité věci: jeho cena za přestavbu je 70.000 CZK, nemohu do podzemních garáží (!) a navíc se s LPG prý musí ke kontrolám každý rok??? Co poplatky???? (to co ušetřím, rozdám jiným?) Tak to nevím za co chce 70 tisíc( to je CNG). LPG stojí max 30tis. .Do podzemních garáží nemůžeš, rptože LPG je těžší než vzduch a nejde odvětrat. Ale já jsem za celou dobu neměl potřebu parkovat pod zemí. Co s etýče prohlídek, tak chodíš každých 15 tisíc km nakontrolu těsnosti atd(max. cena 500,- kč)-jinak nic.A to co ušetříš, stejně natveš někam jinam. Ale ten pocit, když platíš za plnou nádrž 550,- kč a všichni na tebe čumí :p :p :p
Únor 1, 200817 r Petr: pozri si cennik, napriklad tu : [reklama]http://www.autogas.estranky.cz/stranka/akce[koniec reklamy]
Únor 1, 200817 r no já měl negativní zkušenost ještě s Feldou na LPG, když mi šla nepravidelně (ztáta výkonu, hádalo se to, chvílemi jako by na tři válce v zátěži). Jelikož to dělalo i na benál, tak jsem s tím jel do Škoda servisu Autospol Boskovice a tehdy tam ještě byl přejímací technik pan Kejík (naštěstí už byl přesunut do skladu) a ten dával svoji averzi k plynu hoodně najevo. Tehdy to bylo prasklé těsnění pod sacím potrubím ... ale těch řečí "...nojo plyn, co byste chtěl ..." apod. Naštěstí jak už jsem psal, už je tam jiný přejímací technik a žádný problém ani náznak.
Únor 1, 200817 r Petr: pozri si cennik, napriklad tu :[reklama]http://www.autogas.estranky.cz/stranka/akce[koniec reklamy] Díky moc Čtyř -válcové motory do 110 kW v cenách 28 000 - 29 500 Kč. tak to je půlka toho, co inzeruje místní panáček..
Únor 1, 200817 r Díky moc Čtyř -válcové motory do 110 kW v cenách 28 000 - 29 500 Kč. tak to je půlka toho, co inzeruje místní panáček.. jasný, chce tě natáhnout. Kámoš teď zjišťoval do fábule a cena je 25 tkč. lol
Únor 1, 200817 r Autor to colins: díky, já měl vždycky z matiky za 1, z češtiny ale za 4, takže korektury mých příspěvků budu pravidelně potřebovat to Petr: zkušenost proti klukům zde mám kratičkou, ale něco již konstatovat mohu 1. cena - mám Omegas s 70l toroidem, cena 33k Kč, což na tento systém je solidní cena 2. revize rok nebo 1Okkm, cenu jak píší výše kolegové (200 a více) 3. mám najeto 5kkm, zatím vše OK, moderní systémy neřešíš, sedneš, jedeš 4. z hlediska zástavby jsem nekoukal na km a zajel do Strakonic (zástupce BRC, Landi Renzo pro ČR) něco jsem kolem toho pročetl takže mohu doporučit tyto montážníky 1.Autogas centrum Strakonice 2. Barták Mor.Budějovice 3. Fedor Prostějov
Únor 4, 200817 r Pro Sudetak: K těm škoda servisům vs. lpg: Já se o to dost zajímal, když jsem před dvěma lety kupoval nové auti a dával jsem lpg hned od nového auta + nějaké zkušenosti jsem měl i z dřívějška a ono je to asi tak, že vždy záleží na přístupu konkrétního škoda servisu, jak se k lpg staví, takže Ti nezbyde asi nic jiného, než vyzjistit situaci v Tvém regionu a obtelefonovat si pár škoda servisů a hned budeš vědět co a jak.... ...protože oficiální stanovisko škodovky je asi takovéto: vyrábíme auta s benzínovými motory a ne plynovými, takže montáží lpg ztrácíte záruku na motor, chladící soustavu a ŘJ (je-li ještě auto v záruce) + navíc pokud berou auto s lpg na běžný servis, měli by mít dle bezpečnostních předpisů čidla na únik lpg na dílně, odvětrávání atd..., což v drtivé většině škoda servisy nemají, protože to pro ně jsou investice navíc Krom toho, když je nějaká závada, tak ji rádi v některých servisech na lpg shodí. Já měl takovou negativní zkušenost se servisem Škoda KEI, Brno Vinohrady. Měl jsem u Favorita stříkačky nějaké problémy, v lpg servise řekli, že u nich závada není a já se stavil v KEI. No ten přístup přejímacích techniků byl tragédie. Hned se do mne začali navážet, že co bych nechtěl, když mám lpg, každý si prý myslí, jak ušetří a pak ty problémy a investice.... No a chtěli mi měnit škrtící klapku za x-tisíc a nakonec se v jiném, normálním škoda servise ukázalo, že to byla banalita za pár korun a problém byl zcela někde jinde... Vždy je to o lidech, takže asi opravdu pomůže jen průzkum místních škoda servisů BTW: oproti tomu v mém současném škoda servise proti lpg nic nemají, dokonce jej prý kdysi chtěli montovat, v jiných škoda servisech v brně co znám max. řeknou "no i když tady čuchometry na lpg nemáme, tak při servise takového auta prostě necháme otevřené vrata a je to...". Takže opravdu co servis, to jiný přístup.
Únor 4, 200817 r Musíš to prostě vyzkoušet, potažmo pokud to není nezbytně nutné, tak si ve značkovém servisu jen nechat zjistit závadu, ale opravu řešit někde jinde.Značkový tě natáhne.Pokazil se mi zadní reprák v kombíku, údajně byl spálený. Zakoupil jsem nový(cena jak za SONY) v ceně 690,- Kč, nechal vyměnit a s prací zaplatil 870,- Kč. Starý reprák chtěli vyhodi. Já si ho ale vzal, doma otec zjistil, že je tam jen studeňák a reprák spravil. Ve škodovce mi na to řekli že nemají čas něco zkoušet, prostě kus za kus. Můžou mi tak akorát .....
Únor 5, 200817 r Musíš to prostě vyzkoušet, potažmo pokud to není nezbytně nutné, tak si ve značkovém servisu jen nechat zjistit závadu, ale opravu řešit někde jinde.Značkový tě natáhne.Pokazil se mi zadní reprák v kombíku, údajně byl spálený. Zakoupil jsem nový(cena jak za SONY) v ceně 690,- Kč, nechal vyměnit a s prací zaplatil 870,- Kč. Starý reprák chtěli vyhodi. Já si ho ale vzal, doma otec zjistil, že je tam jen studeňák a reprák spravil. Ve škodovce mi na to řekli že nemají čas něco zkoušet, prostě kus za kus. Můžou mi tak akorát ..... To bude asi tím, že ve škodovce jsou prostě výměnáři, ne opraváři Asi jako v každém značkovém servisu...
Únor 5, 200817 r Já se s totožnuji Wassermanem.Někde tě vezmou bez problému,někde se budou ošívat a popř.závadu sházet na LPG a někdy můžou mít i pravdu.Někdy dovede LPG nasypad do paměti závad slušný seznam,pokud to není na 100% uděláno
Únor 5, 200817 r jj, to je jasný. Mě štve spíš jejich celkový přístup.loni před dovolenou mi vyšla garančka a po 3 dnech jsem měl skoro prázdnou nádržku na chlad. kapalinu(naúčtováno 1,5 litru). Po mém dotazu v servisu mi řekli že to musí někde prolínat. tak jsem si to sám dolil, absolvoval celou dovolenou(chorvatsko). Po dovolené nechyběla ani kapka. V servisu ni řekli, že to asi zapoměli dolít. . Na mou otázku proč mi tedy účtovali 1,5 l kapaliny mi nedokázali odpovědět.
Únor 5, 200817 r ... a z těchto důvodů jsem při garančce nikdy neopouštěl auto ani na minutu ...to sem taky dělal, že jsem stál u auta a kontroloval co dělali, ale před rokem naběh vedoucí s papírem že tam nesmim, že porušuju předpisy bezpečnosti práce Kolik vychází provoz s 1.2 HTP na plyn? Vyplatí se to přestavět?
Únor 5, 200817 r tak v tom případě bych jel jinam, dnes jsou servisy v každém větším městě, já mám do okruhu 35km hned tři. tvá otázka by se spíše měla odvíjet od toho kolik ročně najezdíš
Únor 5, 200817 r tak v tom případě bych jel jinam, dnes jsou servisy v každém větším městě, já mám do okruhu 35km hned tři.tvá otázka by se spíše měla odvíjet od toho kolik ročně najezdíš teď zhruba kolem 10tis km ale pokud by to jezdilo levnějc, tak bych najezdil víc teď mam průměrnou spotřebu kolem 6 litrů Upraveno Únor 5, 200817 r od janjoy
Únor 5, 200817 r teď zhruba kolem 10tis km ale pokud by to jezdilo levnějc, tak bych najezdil víc teď mam průměrnou spotřebu kolem 6 litrů to chce aspoň těch patnáct,ale spíše dvacet aby to mělo smysl. jinak psal jsem to v lampárně, spotřeba zatím nejnižší 6,17, průměr nejčastěji kolem 7,2 a extrém 9,25 Upraveno Únor 5, 200817 r od Malta
Únor 5, 200817 r to chce aspoň těch patnáct,ale spíše dvacet aby to mělo smysl. jinak psal jsem to v lampárně, spotřeba zatím nejnižší 6,17, průměr nejčastěji kolem 7,2 a extrém 9,25 já mám průměr 8 l.(extrém i přes 10l) Jak to děláš?
Únor 5, 200817 r nepotřebuji palivo navíc pro jeden válec tak to se musím porozhlédnout po nějakém moderním dvouválci Tak proto jezdíš tak pomalu, ono už to víc nejede
Únor 5, 200817 r Můj extrém je až někde u 13 l/100km (dle PP). Minulej tejden jsem chvátal k holičce a 32 km / 15min.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.