Přejít na obsah

Problémy se startérem

bohush

Doporučené příspěvky

Ahoj, loni se mi občas stávalo, tak asi jednou za čtvrt roku, že mi blbnul startér. Po otočení klíčkem startér motorem jenom tak škubnul a pak už běžel naprázdno. V motoru jen hrklo, ale nenaskočil a startér točil naprázdno. Vždycky jsem nakonec nějak nastartoval a tak jsem opravu odkládal. Tipoval jsem to na závadu pastorku, že prokluzuje ta volnoběžka a tak jsem v lednu pastorek vyměnil a všechno se zdálo být ok. Dnes, po třech týdnech je tady ta závada zase, nachlup stejná, jenom cukne a pak točí naprázdno. Zas jsem vytáhnul startér, vyčistil, dal zpátky, nic. Znovu vytáhnul, dal starý pastorek, beze změny. Připadá mi to, že pastorek normálně do setrváku zajede, má snahu s ním otočit, ale neutáhne a začne prokluzovat. Tak nevím, může to být něčím jiným, nebo je i ten nový pastorek vadný? Cívka při zkoušce na stole pastorek normálně vysune, díky za každou radu. Anebo koupím startér ve slušném stavu, TDI AHF 81 kW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím,nevím.Už tuhle samou závadu řeším pár hodin zákazníkovi na autě a starter to není určitě. Nejdřív jsem šel taky stopro po starteru,ale po vyzkoušení druhýho kousku,jsem zjistil že tudy cesta nevede. Podívej se,když startuješ,jestli ti to otáčí motorem. Když s tím točím,tak to taky jen hrkne a pak jak když to je bez tlaků(potkaný) stejnej zvuk. Bude ale někde nejspíš problem se vstřikováním nafty. Uvidíme až to dám do cajku ;)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to rozchodil,jestli ti to ještě nefungulíruje,tak si rozdělej sací hadici od EGR ventilu a podívej se do něj. U mě byl totál zasratej a v krajní poloze se občas zasek a pak to tam nepustilo ani ždabec vzduchu. Nebo rychlejc: když to zrovna nepůjde,tak se mrkni na to podtlakový ovladání,když bude zasunutý,tak je to zaseklý. Teď to letí jak mig :palec2:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...