Přejít na obsah

Řidičák sk.A

Robil

Doporučené příspěvky

Pánové, potřeboval bych poradit. Nevíte náhodou od kterého měsíce a roku platí to rozdělení skupiny A (papíry na moto)? Na podskupiny do 25KW a nad 25kW?

Hele,je to na 90% rok 2000 mesice ti nereknu..

Editováno: , autor: Martyp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak to je blby. Jde o to,ze mam papiry na moto,ale ted uz nevim, jestli tomam omezene nebo ne. Na ridicaku mam pod A dva datumy. Jeden s rokem 2001 a druhy 2004. jsem z toho nejak zmateny.

Hele,zalezi na tom,kdy jsi si papiry delal (kolik ti v tu doby bylo) a taky jaky mas druh ridicaku..jestli uz mas ten novy, nebo ne..Nicmene nezavisle na tom, pokud by jsi mel omezeni,mel by jsi v ridicaku napsane v poznamkach bud "sk. A pouze do 25kW" a nebo na tom poslednim druhu ridicaku uz je to rozdelene a i obrazkama odlisene primo na skupiny.

Jinak pokud mas dva datumy,tak bych to videl,ze prvni datum je na "malou" motorku dnes A1 a druhy datum je na velkou motorku,coz je A..Kdyztak ti hodim scan myho ridicaku.. ;)

Odkaz ke komentáři

Papiry jsem delal v roce 2001,kdy mi bylo 18.delal jsem to zaroven z B. Ridicak mam tedy z roku 2001(starsi typ). Na malou jsem delal v 15letech. Takze na A1 mam datum 1998. A na skupine mam datumy 2001 tedy datum kdy jsem udelal ridicak a pak datum 2004 kdy jsem dosahl 21let. Tak nevim. Chtel bych si kouppit moto a nerad bych nekde mel pruser u PCR.

Odkaz ke komentáři

Papiry jsem delal v roce 2001,kdy mi bylo 18.delal jsem to zaroven z B. Ridicak mam tedy z roku 2001(starsi typ). Na malou jsem delal v 15letech. Takze na A1 mam datum 1998. A na skupine mam datumy 2001 tedy datum kdy jsem udelal ridicak a pak datum 2004 kdy jsem dosahl 21let. Tak nevim. Chtel bych si kouppit moto a nerad bych nekde mel pruser u PCR.

A v tom roce 2004 jsi delal jizdy v autoskole,nebo tak neco?Pokud ano,tak bys mel mit A komplet..Ja to mam obdobne.. v roce 99 na A1,pak A i B (25kW) v roce 2002 a v roce 2006 sem dodelal jizdy na A nad 25kW...

Odkaz ke komentáři

Nedělal jsem pak nic. Žádné jízdy. Prostě jak mi vystavovali řidičák, tak mě tam flákli datum kdy dovrším 21 a hotovo. A teď nevím, jestli můžu jezdit na moto nad 25kW nebo ne. Sice už nějaký km mám najeto, ale s nervama. Ještě je asi možnost si nechat udělat nový řidičák a uvidím, co budu mít na něm. Martyp, a když jsi dělal řidičák na to moto do 25kW, platil jsi jako za "velkou" moto? Já jsem totiž platil jako za normální motorku a dělal jsem jízdy na 350(což v autoškole byla jakože velká motorka) jinak na malou motorku byly jízdy na Dandy 125. Tak jsem z toho opravdu jelen.

Odkaz ke komentáři

Nedělal jsem pak nic. Žádné jízdy. Prostě jak mi vystavovali řidičák, tak mě tam flákli datum kdy dovrším 21 a hotovo. A teď nevím, jestli můžu jezdit na moto nad 25kW nebo ne. Sice už nějaký km mám najeto, ale s nervama. Ještě je asi možnost si nechat udělat nový řidičák a uvidím, co budu mít na něm. Martyp, a když jsi dělal řidičák na to moto do 25kW, platil jsi jako za "velkou" moto? Já jsem totiž platil jako za normální motorku a dělal jsem jízdy na 350(což v autoškole byla jakože velká motorka) jinak na malou motorku byly jízdy na Dandy 125. Tak jsem z toho opravdu jelen.

Tak to je vazne zajimavy.. :) Horsi je,ze si moc nepamatuju,jak jsem to mel na to predchozim ridicaku.Ale myslim,ze jsem to mel podobne covece..Ty uz by si to tam mel mit taky rozdeleny podle skupin...

Jinak ja kdyz delal ridicak na motorku (v 18ti),tak jsem jezdil taky na naky Jawce 350 a platil jsem jako za velkou motorku.Kdyz jsem delal jizdy v 21 letech,tak jsem jezdil na Honde CB 500...

Ta Dandy 125 te asi zmatla,protoze v 16ti letech muzes delat papiry na moto do 125ccm.

Ale dle toho co pises,ze tam mas datum veku,kdy dovrsis 21 let,tak to asi je jako ze datum od kdy muzes mit papiry na A bez omezeni.Tzn,jako ze do toho terminu plati jen do 25kW.Tudiz by jsi mel jit do autoskoly a udelat jen jizdy.Das za to myslim tak kolem dvojky a budes moci ofiko jezdit na motorkach nad 25kW.

Na duhou stranu je fakt ten,ze kolikrat PCR zastavi motorkare? :D Ja taky jezdil jakou dobu bez papiru nad 25Kw..Nebo spis sem nikdy nejezdil na "uskrceny" motorce.. ;)

Odkaz ke komentáři

je to asi tak jak se tu psalo..

od 15 je AM 50ccm do 45km/h // to mam já :p

od 16 je A1 125ccm do 11kW

jeste je typ A1 s omezením 150 což vlastně je totéž jako AM to dostávali lidi automaticky když si delali řidičák na B..

od 18 je A do 25kW

od 21 je celý A nad 25kW

s tima od 18 a 21 nevim mno, obě mají stejný označení typu A i na řidičáku, jen je jinej obrázek..

Odkaz ke komentáři

Tak to budu muset asi dořešit. Nebo si koupit moto s 25kW v TP. Což jak sleduju není žádný problém. Asi máš pravdu, že mě zmátla ta Dandyna. Prostě jsem to nějak vypustil z hlavy,neboť jsem hned pak maturoval. A teď zjišťuju, že nevím jak to bylo. A ty jízdy jsou jak. Normálně dojdeš do autoškoly, zaplatíš, oni řeknou datum a ty to pak jen odjedeš jednou jízdou? Nebo jak se to dělá?

Odkaz ke komentáři

Tak to budu muset asi dořešit. Nebo si koupit moto s 25kW v TP. Což jak sleduju není žádný problém. Asi máš pravdu, že mě zmátla ta Dandyna. Prostě jsem to nějak vypustil z hlavy,neboť jsem hned pak maturoval. A teď zjišťuju, že nevím jak to bylo. A ty jízdy jsou jak. Normálně dojdeš do autoškoly, zaplatíš, oni řeknou datum a ty to pak jen odjedeš jednou jízdou? Nebo jak se to dělá?

Je to mozny,ze te to zmatlo.. :) A na tvym miste bych si prece jen dodelal ten ridicak,pokud chces mit vsechno papirove v poradku.Sice je fakt,ze je dnes uz spousta motorek s 25kW v TP,ale prece jen to porad vyber omezuje.. :(

Dojdes do autoskoly a reknes,ze si chces dodelat sk A. bez omezeni. Das si par cvicnejch jizd,aby videli,ze umis jezdit...Pak ti reknou termin jizd,odjedes to a je to.. ;)

Myslim,ze rovnou te k jizdam asi nepusti..Leda by mel autoskolu nakej tvuj znamej.. ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...