ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 (editace) Když není u F2 r.v. 2011 přepínací vypínač na automatiku, ale zároveň se po otočení klíčku rozsvítí parkovačky... svědčí to o tom, že Faba má/nemá automatické rozsvícení světel? Dík za info Editováno: 22. Duben 2017, autor: ja-pce chybí slovo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Tím otočením klíčku myslíš pouze do polohy zapnutého zapalování? A když nastartuješ, tak svítí co? Stále jen parkovačky? Nebo se rozsvítí potkávací (tlumená) světla? Pokud ano, je to automatické rozsvícení světel. I když je poněkud matoucí název pro tuto funkci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Přesně otočení klíčku do polohy 1 - rozsvícení kontrolek ... po nastartování stále svítí pouze parkovačky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Zkoušel jsi tuto funkci vypnout/zapnout? Předpokládám, že vypínač světel máš v poloze "O". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Když jsem si kdysi hrál s nastavování ve VAGu, tak vím, že jsem na takovou funkci narazil. Je to tak přednastaveno v řídící jednotce a dá se to určitě vypnout. Ale už si nevzpomínám kde to bylo. Mám taky rv. 2011. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Je na to přece i vypínač dole pod volantem v pojistkové skříňce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Jak jsem psal ... vypínač v pojistkovce není Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 A máš start/stop? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Ne to fakt nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 před 54 minutami, Pawouk napsal: Je na to přece i vypínač dole pod volantem v pojistkové skříňce. Vypínač u pojistek je pro zapínání denních. Jemu se rozsvítí parkovačky. Alespoň píše. A když tam ten vypínač nemá, tak asi nemá ani denní světla. Vedle mlhovek v nárazníku. Určitě to rozsvícení parkovaček má přednastaveny ve VAGu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Denní světla nemám ... jde mi o to proč se rozsvítí parkovačky.. u Fabie 1 takto funguje automatické rozsvícení potkávaček po nastartování Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 U auta z roku 2011 jsou určitě denní světla - buď je to řešeno druhou žárovkou v mlhovkách, no a pokud tedy na své FII FL nemá mlhovky, tak rozsvícením potkávaček. Pak tam přece musí být vypínač - a to platí pro oba případy. Jiné řešení jsem zatím neviděl. Tedy kromě toho start/stopu, kde se to zapíná jiným způsobem. Ale to jsem viděl jenom v manuálu. Takže nějaká záhada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 To auto máš od novoty, nebo jsi ho koupil jeté? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Auto jsem teď koupil. mlhovky nemá.. je to dovoz z Itálie ... ten vypínač tam není :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Tak alespoň něco. FII FL v ČR to mají tak, jak jsem to popsal, alespoň co mám zkušenosti s několika různými FII FL. Tady ti asi nezbude nic jiného, než navštívit někoho, kdo to umí diagnostickým nástrojem dát dohromady, jak výše psal jipol57. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Mělo by to jít nastavit přes diagnostiku ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 Zatím se mi podařilo přes VAG vypnout parkovačky - svítí až po otočení hlavním vypínčem. Nevím, jestli to pujde nakódovat - stejně jako u OII - tady na diag to nenabízí žádnou možnost zapnout denní světla ať Skandinavii nebo Ameriku :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 No to je ono o čem jsem psal. Vypnout VAGem v diagnostice. Ale jestli chceš automatické denní svícení, v tvém případě hlavními světly, tak to přes diagnostiku není. To je jen v zapojení el. vedení. A protože tam nemáš vypínač v pojistkách, tak to tam nezapojili. Asi pro Itálii to nedělali. Asi si budeš muset dodělat nějaké univerzální zapojení DS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 Hmm tak to mě moc netěší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 27. Květen 2017 Sdílet Vloženo 27. Květen 2017 Mám Fabii 7/2008, automatické rozsvěcování nemá-nemá ani vypínač u pojistek. Je to dovoz z Německa. Otázka zní-stačí zacvaknout relé 484 a bude to fachat? Případně, řešil to někdo ve značkovém servisu, aby to bylo s vypínačem jako z výroby? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 29. Květen 2017 Sdílet Vloženo 29. Květen 2017 Nikdo ti neodpovídá, tak zkusím já. Nepředpokládám, že je to jen chybějící relé a vypínač. Určitě chybí taky drátovačka. Ale nic není nemožné. Podle schématu dodrátovat. Ale volil bych variantu PO FL. Ta je jednodušší. Je tam krom toho drátování navíc jen ten vypínač a jedna dioda. A ještě nutnost, aby vypínač světel měl kontakt pro denní světla. Snad jo, jen není zapojený. Chtělo by to detailněji prostudovat. Ale v servisu ti to určitě nikdo nedodělá. Leda že by vyměnili celé svazky. A to by ses asi finančně prohl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 29. Květen 2017 Sdílet Vloženo 29. Květen 2017 Ahoj, díky. Nakonec jsrm došel k tomuto: -relé nemá protikus-patici+dráty. -dráty i s relé se dřív prodávaly-sada BEA700002 (+-900Kč), vypínač zvlášť 480Kč. K mání už je jen vypínač, sadu už nikde nemají. -v servisu-autoelektro-mi dráteník namontuje univerzál za 1200 vč. montáže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matess9 Vloženo 7. Září 2017 Sdílet Vloženo 7. Září 2017 Cau,jak jsi nakonec vyřesil to denni sviceni? Mam FII 08 dovoz z Francie a také tam neni vypínač. Nechce se mi tam patlat uni modul,delal jsem ti na passatovi b5 a prace mic moc :-P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 7. Září 2017 Sdílet Vloženo 7. Září 2017 Ahoj, elektrikář mi tam dal modul. Rozsvítí to automaticky po nastartování. Nejdou trvalé dálkové, corner mlhovky a natáčení hlavních světel do zatáčky a ani osvětlení palubky. Když tohle chci,musím světla zapnout ručně. Pro mě pozitivum, šetří se mechanismus natáčení světel a mlhovky. Papíry od modulu mám v autě, v případě potřeby můžu poslat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matess9 Vloženo 7. Září 2017 Sdílet Vloženo 7. Září 2017 No ja chci aby svitil jen predek a zadek.takhle to mam na FI a funguje to spolehlive.Ale to byla sada s origo konektory.na FII uz ji nikde nemaji. Jedine uni od molpiru a to se mi nechce bastlit,musí se to tam napojovat na draty :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.