Publikováno Únor 21, 200817 r Zdravim poslali mě sem z octavia fora asi před tydnem sem si pořídil Octavii 1,8 20V na plyn(lovato) nová toroidní nádrž v rs upravě. No a mam problem s plynem nebojí se to vzít 12-13 l/100km na volnoběh trochu litaj otáčky, ale dozvěděl sem se, že stačí seřídit tu jednotku, co řídí ten plyn, a taky je trochu shnilej střed vejfuku, to ted budem měnit, takže se tý spotřebě nedivim.. Co mě ale opravdu vadí je, že sem tam dal 12l benzinu a ono je to sežralo asi na 30 startů... Tak sem nabyl podezření ,že když se to přepne na plyn, že to furt žere trochu benzinu, ale když oddělam tu pojistku nb co to je za věc, tak to normalně chcipne, takže to jelo na plyn, ale kam teda ten benzin de ? Ted sem znova natankoval benzin, ale stejně mi příde, že ta rafika de dolu celkem svižně.. poradte pls
Únor 21, 200817 r Zdravim poslali mě sem z octavia fora asi před tydnem sem si pořídil Octavii 1,8 20V na plyn(lovato) nová toroidní nádrž v rs upravě. No a mam problem s plynem nebojí se to vzít 12-13 l/100km na volnoběh trochu litaj otáčky, ale dozvěděl sem se, že stačí seřídit tu jednotku, co řídí ten plyn, a taky je trochu shnilej střed vejfuku, to ted budem měnit, takže se tý spotřebě nedivim.. Co mě ale opravdu vadí je, že sem tam dal 12l benzinu a ono je to sežralo asi na 30 startů... Tak sem nabyl podezření ,že když se to přepne na plyn, že to furt žere trochu benzinu, ale když oddělam tu pojistku nb co to je za věc, tak to normalně chcipne, takže to jelo na plyn, ale kam teda ten benzin de ? Ted sem znova natankoval benzin, ale stejně mi příde, že ta rafika de dolu celkem svižně.. poradte pls musíš vysledovat za jak dlouho ti to přepíná na LPG, 30 startů je moc široký pojem
Únor 21, 200817 r Zdravim poslali mě sem z octavia fora asi před tydnem sem si pořídil Octavii 1,8 20V na plyn(lovato) nová toroidní nádrž v rs upravě. No a mam problem s plynem nebojí se to vzít 12-13 l/100km na volnoběh trochu litaj otáčky, ale dozvěděl sem se, že stačí seřídit tu jednotku, co řídí ten plyn, a taky je trochu shnilej střed vejfuku, to ted budem měnit, takže se tý spotřebě nedivim.. Co mě ale opravdu vadí je, že sem tam dal 12l benzinu a ono je to sežralo asi na 30 startů... Tak sem nabyl podezření ,že když se to přepne na plyn, že to furt žere trochu benzinu, ale když oddělam tu pojistku nb co to je za věc, tak to normalně chcipne, takže to jelo na plyn, ale kam teda ten benzin de ? Ted sem znova natankoval benzin, ale stejně mi příde, že ta rafika de dolu celkem svižně.. poradte pls Ona ta rafika neukazuje moc přesně. jak je toho v nádrži málo, tak nedokáže rozlišit proč auto jede ale nebere benzín. Já tankuju za cca 300,- měsíčně benzín a stačí mi to na celý měsíc.Rafika leží dole, palubák mi ukazuje o km dojezd a po natankování 7 litrů najednou rafika vyskočí na 1/4 nádrže a ukazuje dojezd 200 km. :p Per tam plyn, benzín vem sem tam a jezdi. Zkus si nechat změřit bohatost plynové směsi( bohatá-dobře to jede-moc žere, chudá-blbě jede ale málo žere) Po tom co se přpne dávkování PHM na LPG, jsou benzínové vstřiky odpojeny a žádný benzín nikde nejde a zůstává v nádrži.
Únor 21, 200817 r Zdravim poslali mě sem z octavia fora asi před tydnem sem si pořídil Octavii 1,8 20V na plyn(lovato) nová toroidní nádrž v rs upravě. No a mam problem s plynem nebojí se to vzít 12-13 l/100km na volnoběh trochu litaj otáčky, ale dozvěděl sem se, že stačí seřídit tu jednotku, co řídí ten plyn, a taky je trochu shnilej střed vejfuku, to ted budem měnit, takže se tý spotřebě nedivim.. Co mě ale opravdu vadí je, že sem tam dal 12l benzinu a ono je to sežralo asi na 30 startů... Tak sem nabyl podezření ,že když se to přepne na plyn, že to furt žere trochu benzinu, ale když oddělam tu pojistku nb co to je za věc, tak to normalně chcipne, takže to jelo na plyn, ale kam teda ten benzin de ? Ted sem znova natankoval benzin, ale stejně mi příde, že ta rafika de dolu celkem svižně.. poradte pls Zdar, zřejmě máš lovato podtlak. Tento systém zřejmě při deceleraci (brždění motorem) pořád pouští plyn. Podtlak jsem měl taky BRC a po přechodu na sekvenc mi spotřeba klesla. Hned o něco a asi po dvou měsících jsem se divil za kolik se dá jezdit. Ono si to chce trochu sednout. Hlavně řídící jednotka se učí. Těžká noha na plynu taky dělá své. Kdyby ti to bralo i benzín tak při spotřebě 12-13 l by se to spíš dusilo hodně bohatou směsí. Spotřebu s BRC jsem měl i 10,5 l (s lyžema na střeše). Jinak za 8,5 - 9 se dalo s podtlakem v pohodě jezdit. Po kolika km ti to tak přepne na LPG? Možná by to chtělo seřídit teplotu spínání na LPG. Na mé čidlo na teplotu nebylo takže přepínala hned po překročení asi 2t ot. v zimě jsem to nechával na benzín a přepínal až se to trochu zahřálo. Samo i ten výfuk může být zdrojem vyšší spotřeby a 1,8 bez T si obecně brala víc paliva.
Únor 21, 200817 r Autor Ja ten benzin nepoznal podle rafiky, ale podle toho, že sem nenastartoval a jak sem tam dal benzin, tak to šlo... A nechapal sem že to za ty 3 dny snědlo 12l benzinu. Přepíná mi to, když překročim 2t ot, většinou to trochu přišlapnu tak po 200 metrech, přeskočí na plyn a jedu... nohu těžkou nemám... No každopadně diky, ted sem přišel z garaže vyměnili jsme středovej vejfuk, kterej byl totálně prohnilej a uvidim co to udělá se spotřebou. A taky asi budu uvažovat o tom sekvenčnim... Diky pak se ozvu jak to jezdi
Únor 21, 200817 r Ja ten benzin nepoznal podle rafiky, ale podle toho, že sem nenastartoval a jak sem tam dal benzin, tak to šlo... A nechapal sem že to za ty 3 dny snědlo 12l benzinu. Přepíná mi to, když překročim 2t ot, většinou to trochu přišlapnu tak po 200 metrech, přeskočí na plyn a jedu... nohu těžkou nemám... No každopadně diky, ted sem přišel z garaže vyměnili jsme středovej vejfuk, kterej byl totálně prohnilej a uvidim co to udělá se spotřebou. A taky asi budu uvažovat o tom sekvenčnim... Diky pak se ozvu jak to jezdi sekvenc je amerika. jdi do toho
Srpen 15, 200916 r Pri sekvenčnom systéme je pri brzdení motorom nulová spotreba ako pri jazde na benzín?
Srpen 15, 200916 r Vstřikování fungije přesně jak benzín, při deceraci a jízdě z kopce kdy máš nohu z plynu vstřikovače stojí a nedávají palivo, takže si praktiky zjednodušeně řečeno čte impilsy od benzínových vstřikovačů a podle toho nastavuje plynové... ještě by mě zajínmalo co je to nádrž v rs úpravě jak jsi psal?
Srpen 15, 200916 r Vstřikování fungije přesně jak benzín, při deceraci a jízdě z kopce kdy máš nohu z plynu vstřikovače stojí a nedávají palivo, takže si praktiky zjednodušeně řečeno čte impilsy od benzínových vstřikovačů a podle toho nastavuje plynové... ještě by mě zajínmalo co je to nádrž v rs úpravě jak jsi psal? V Rs upravě je auto a ne nadrž předpokladam.... :smich:
Srpen 16, 200916 r no dobře, ale psal že má novou toroidní nádrž v rs úpravě, v tu chvíli mi nedošlo, že to patří k autu a ne k té nádrži, víš kolik "zajímavostí" se dovím od zákazníků, třeba když se začnou vyptávat na dvouplášťové nádrže a jiné věci, to víš, lidi sokážou splácat někdy hrozné věci dokupy, i tady na foru....
Srpen 16, 200916 r no dobře, ale psal že má novou toroidní nádrž v rs úpravě, v tu chvíli mi nedošlo, že to patří k autu a ne k té nádrži, víš kolik "zajímavostí" se dovím od zákazníků, třeba když se začnou vyptávat na dvouplášťové nádrže a jiné věci, to víš, lidi sokážou splácat někdy hrozné věci dokupy, i tady na foru.... Však v pohodě jsme jen lidi,nikdo neni neomylny.....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.