Přejít na obsah

Jak zblbnout OII v souvislosti s parkovačkama

superfatty

Doporučené příspěvky

tak hlavně aby jsi na něco přišel.. :palec2:

Jen sem mel napad jak obejit vychytavku na praskani zarovek, kdyz dneska se vsude davaji diody. Audina ma protoze se ledka rychleji rozsviti(pri brzdeni) i lepe videt v mlze, a domnivam se ze dokonce i blikaji i kdyz my to vnimame z lehka jako u stare televize (bud z duvodu spotreby nebo z jakeho si lepe rozpoznani) ale to asi neni aktualni pro nas..Kdyz O II s timhle vubec nepocitala, je tam jen treti brzdove svetlo a cau. Kdyz dodelame koncova svetla z LED a cele auto z led tak to nebude jako audi ale jedine ze bude mensi prikon a nebudeme muset se o diody dale starat a v male mire budeme ekologictejsi :) (ekonomictejsi vzhledem k cene LED spis ne)

Tak a tim sem na konci :feve: , kdo tomu muze dale pomoci je na nekom jinem. Poslu mu link at sem pisne nebo mi proste odpovi do posty. Znam se s nim a tvrdi ze to jde vypnout, uz jen cekame na jeho verdikt JAK. Tvrdi ze hlidani nelze regulovat nebo jakkoli upravovat jen na konkretni svetla, pouze se hlidani vypne.

I kdyz prestavam tomu verit, muze to byt buh vi jak, kdyz tam byla samotinka ledka na parkovacce tak ji zkousim a tak ji hlidani nekdy vezme nekdy ne a nekdy led zhazne po peti vterinach a nekdy se rozsviti az peti vterinach a sviti, vzdy kdyz sem opakoval prepnuti na prepinaci z O na parkovacky porat dokola. Tak se uvidi. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo jo to auto je fakt mišuge.. podle těch 220Ohm, 0,5 W je někde na hranici takže auto někdy usoudí, že je to OK a někdy že NIKOLIV.. no je to prostě fena, co by člověk chtěl..

bestie nevděčná...

pořád tady špekulujete jak obejít tu diagnostiku prasklé žárovky. Uvědomte si následující: pokud překlenete diodu odporem tak de-facto diagnostika nikdy nepozná že LEDka nebo žárovka je vadná a bude si "myslet" že je vše OK. Tak potom se patři vykašlat na letování odporů do parkovaček a rovnou přes kódování vypnout studenou diagnostiku parkovacích světel a je to ne? Prostě se nebudou vůbec testovat a svítit budou pořád.

Odkaz ke komentáři

pořád tady špekulujete jak obejít tu diagnostiku prasklé žárovky. Uvědomte si následující: pokud překlenete diodu odporem tak de-facto diagnostika nikdy nepozná že LEDka nebo žárovka je vadná a bude si "myslet" že je vše OK. Tak potom se patři vykašlat na letování odporů do parkovaček a rovnou přes kódování vypnout studenou diagnostiku parkovacích světel a je to ne? Prostě se nebudou vůbec testovat a svítit budou pořád.

tak povedz ako to vypnúť...

Odkaz ke komentáři

Já toto vyřešil žárovkami od AutoStyle(viz.foto)

Sice vypadaj modře,ale svítej naprosto stejnym odstínem jako xena..až jsem byl sám udiven jak dobře to vypadá(několik lidí už se mi na to taky ptalo když vidělo jak dobře svítej),nesnášim ty modré tuning.žárovky tak jsem měl původně strach,ale výsledek byl super. ...... pak jsem měl jen obavy aby nepraskali jak na běžícim pásu a prdlajs...dal jsem je tak před rokem na všechny své Oct.II a za tu dobu jsem měnil jednu,max.dvě takže životnost výborná.

Mám i ty samé,ale sufitky v SPZ a super.

Tehdy jsem to chtěl taky řešit komplikovaně Ledkama,protože ty žluté parkovačky jsou ke xenům katastrofa a nakonec jsem s timto řešením naprosto spokojenej.

Nebylo by teda lepsi dat rovnou tyhle modry od autostylu, teda sice ne ledky ale proste by to fungovalo a svitilo jakma.

Zkus sem Karlosi prosim pripichnout nejakou fotku jak to sviti.

Odkaz ke komentáři

Sice vypadaj modře,ale svítej naprosto stejnym odstínem jako xena..až jsem byl sám udiven jak dobře to vypadá(několik lidí už se mi na to taky ptalo když vidělo jak dobře svítej),nesnášim ty modré tuning.žárovky tak jsem měl původně strach,ale výsledek byl super. ...... pak jsem měl jen obavy aby nepraskali jak na běžícim pásu a prdlajs...dal jsem je tak před rokem na všechny své Oct.II a za tu dobu jsem měnil jednu,max.dvě takže životnost výborná.

Da se to koupit nekde u nas ? Nechci to za kazdou cenu resit LED, kdyz jsou s tim takove problemy...

I ty do SPZ ?

Odkaz ke komentáři

Jo do SPZ jdou v pohode. A u me ledky v SPZ maji nejvetsi uspech -> Libi se mi nejvic! :palec2: (Pokud tam Stockel nezapomene priletovat odpory).

No a pak je jeste problem s ledkama ve dverich. Sviti, ale po napojeni na VAG hlasi diagnostika chybu praskle zarovky. Takze je to na hrane.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, on mi ten postup nechce rict jen mam od nej toto tak se s tim poprete nekteri profici:

dela to BSG, jde to uz tak svazkem do svetla

predelat v epromce u kombipristroje

potrebujes spinac a napojeni na BSG nebo na ABS <- editace: tohle sem nepatri, to je z jineho tematu o tlaku v pneu

duvody proc to nechce ritct:

funkce je tam kvuli te bezpecnosti, pac je jen par automobilek ktere jedou na LED (MB. BMW, AU) ostatni na zarovky a kdyz ti praskne treba zarovka blikace tak to muze zpusobit docela nepeknou havarii! to je za prve

druhe: kazde svetlo ma nejakou svitivost, intenzitu kuzel, aby neoslnovalo protijedouci, naklon, vzdalenost od paraboly a kdyz si tam da franta tamhle z vesnice diody, tak hovno uvidi...napajeci vykon na predni svetla musi byt vetsi nez na zarovku, nemas to jak uchladit a kdyz se neco stane a expertyza zjisti, ze jsi nemel homologovany dil, ale zbastleny, tak i kdyz nebudes vinik, tak v tom litas jako prase

upozornuji te, ze veskery zasah do vozidla kor na svetla musis mit homologovany....nedej boze ze nabouras, tak od pojistovny nic nedostanes, pokud prokazi vadu nebo nepresnou funkci!!

muj zaver k tomu: prdim na diody, napsal sem proc to neni dobre aby i ostatni to meli,ted vite o rizikach :palec2: je to na vas

Editováno: , autor: tomiczech
Odkaz ke komentáři

dela to BSG, jde to uz tak svazkem do svetla

predelat v epromce u kombipristroje

potrebujes spinac a napojeni na BSG nebo na ABS

duvody proc to nechce ritct:

funkce je tam kvuli te bezpecnosti, pac je jen par automobilek ktere jedou na LED (MB. BMW, AU) ostatni na zarovky a kdyz ti praskne treba zarovka blikace tak to muze zpusobit docela nepeknou havarii! to je za prve

druhe: kazde svetlo ma nejakou svitivost, intenzitu kuzel, aby neoslnovalo protijedouci, naklon, vzdalenost od paraboly a kdyz si tam da franta tamhle z vesnice diody, tak hovno uvidi...napajeci vykon na predni svetla musi byt vetsi nez na zarovku, nemas to jak uchladit a kdyz se neco stane a expertyza zjisti, ze jsi nemel homologovany dil, ale zbastleny, tak i kdyz nebudes vinik, tak v tom litas jako prase

upozornuji te, ze veskery zasah do vozidla kor na svetla musis mit homologovany....nedej boze ze nabouras, tak od pojistovny nic nedostanes, pokud prokazi vadu nebo nepresnou funkci!!

muj zaver k tomu: prdim na diody, napsal sem proc to neni dobre aby i ostatni to meli,ted vite o rizikach :palec2: je to na vas

Tož to jsem zvědavej, kdo se s tím popere :help:

to Tomiczech: no tak horký bych to neviděl ale něco na tom bude.. Jo a nauč kamaráda mluvit česky.. sprosťárnám typu BSG, epromka tady asi nikdo bohužel nerozumí :-P

No ale ke Kvakimu, tak schválně já se na to podívám ale řekl bych, že ty máš s VAGem větší zkušenosti ne?

to Omicron: skoro každý tu přeci ví, žes otcem myšlenky :palec2: a ta SPZtka vážně funguje bez problémů, má-li na sobě přiletovaný odpor..

Editováno: , autor: superfatty
Odkaz ke komentáři

Tož to jsem zvědavej, kdo se s tím popere :help:

to Tomiczech: no tak horký bych to neviděl ale něco na tom bude.. Jo a nauč kamaráda mluvit česky.. sprosťárnám typu BSG, epromka tady asi nikdo bohužel nerozumí :-P

No ale ke Kvakimu, tak schválně já se na to podívám ale řekl bych, že ty máš s VAGem větší zkušenosti ne?

to Omicron: skoro každý tu přeci ví, žes otcem myšlenky :palec2: a ta SPZtka vážně funguje bez problémů, má-li na sobě přiletovaný odpor..

Ale to me trochu popichla ta "Octavian1" superinformace :-) Pripadlo me to dost absurdni...

Ale vazne, osvetleni SPZ me az tak moc netankuje, chci vyresit obrysovky, ktere s LED stale "perou" (ani odpory prilis nepomohly). Proto me zaujalo reseni, o kterem psal "karlos3"...

Odkaz ke komentáři

Ale to me trochu popichla ta "Octavian1" superinformace :-) Pripadlo me to dost absurdni...

Ale vazne, osvetleni SPZ me az tak moc netankuje, chci vyresit obrysovky, ktere s LED stale "perou" (ani odpory prilis nepomohly). Proto me zaujalo reseni, o kterem psal "karlos3"...

To te nemela co popichovat, ja vim ze jsi to tu vesmes resil jako prvni, ale pak se zeptas, treba sem to ja blbe pochopil coz asi jo , jeslti se daji sehnat od autostylu zarovky ze to nechces resit ledkama (coz jsem nechapal proc,kdyz ledky jdou vesmes bez problemu, ale chapu ze to neni moje vec).

Ani jsem to nepsal jako superinformaci spis jsem se nad tim jen pozastavil a nevim co ti na tom pripadalo absurdni??Ja spis tu tvoji otazku nepochopil asi spravne.

Odkaz ke komentáři

To te nemela co popichovat, ja vim ze jsi to tu vesmes resil jako prvni, ale pak se zeptas, treba sem to ja blbe pochopil coz asi jo , jeslti se daji sehnat od autostylu zarovky ze to nechces resit ledkama (coz jsem nechapal proc,kdyz ledky jdou vesmes bez problemu, ale chapu ze to neni moje vec).

Ani jsem to nepsal jako superinformaci spis jsem se nad tim jen pozastavil a nevim co ti na tom pripadalo absurdni??Ja spis tu tvoji otazku nepochopil asi spravne.

Myslim, ze jsem se dost jasne a srozumitelne vyjadril, ze se me jedna o obrysovky (viz puvodni prispevek Carlose), kde to s LED nikomu (ani me) nechodi spolehlive... Vubec jsem neresil osazeni LED do dalsiho osvetleni, to jak jsi pochopil, mám dávno pořešené LED...

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze jsem se dost jasne a srozumitelne vyjadril, ze se me jedna o obrysovky (viz puvodni prispevek Carlose), kde to s LED nikomu (ani me) nechodi spolehlive... Vubec jsem neresil osazeni LED do dalsiho osvetleni, to jak jsi pochopil, mám dávno pořešené LED...

Prave proto jsem rek ze jsem to asi pochopil spatne :) i mistr tesar se obcas utne ....

Odkaz ke komentáři

Tehdy jsem to chtěl taky řešit komplikovaně Ledkama,protože ty žluté parkovačky jsou ke xenům katastrofa a nakonec jsem s timto řešením naprosto spokojenej.

A kupovals to u nás nebo v Holandsku? :help:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
Viktor: ..sory za kvalitu....je to mobilem no ;)

Díky, to je opravdu úplně něco jiného. Nechápu to.. koupil jsem to ze stejného odkazu - název "Autostyle žárovka 12V 5W patice T10 -- barva osvětlení - bílá" - kód "EU 1012LB", který je i shodný s nalepeným čárkovým kódem na obalu .. tak nevím, jestli ty nálepky s kódama spletli .. každopádně ty moje hrůzy se pokusím jim vrátit! Přiložím tady ještě moje fotky:

dsc04148nh0.th.jpg dsc04149ui9.th.jpg dsc04150sh9.th.jpg

Odkaz ke komentáři

To je dobrý tak na policejní auto, ta modrá ;) Já si dal do parkovaček Philips BlueVision a je to dobrý..

Ty jsem tam měl předtím.. jsou o něco lepší než ty úplně původní, ale pořád je to do žluta. Lákala mě ta čistě bílá, tak jsem to zkusil, ale rozhodně jsem modrý světlo nechtěl. To radši ty Philipsky! Už jsem jim napsal mail s žádostí o reklamaci.

Odkaz ke komentáři

Díky, to je opravdu úplně něco jiného. Nechápu to.. koupil jsem to ze stejného odkazu - název "Autostyle žárovka 12V 5W patice T10 -- barva osvětlení - bílá" - kód "EU 1012LB", který je i shodný s nalepeným čárkovým kódem na obalu .. tak nevím, jestli ty nálepky s kódama spletli .. každopádně ty moje hrůzy se pokusím jim vrátit! Přiložím tady ještě moje fotky:

dsc04148nh0.th.jpg dsc04149ui9.th.jpg dsc04150sh9.th.jpg

nevim ale ty prsa mi připadaj stejný lol

a k věci: parkovačky od Blue Vision svítí docela dobře ale pořád žlutě..

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Chlapci chlapci, takovou dobu to tady řešíte a přitom řešenéí je tak jednoduché. Možná trochu nestandardní, ale účel (LED v parkovačkách bez problému s diagnostikou) to spolehlivě řeší:

Do parkovaček jsem dal LED od Stöckela a na svorkovnici jsem nechal udělat odbočku, na které je napojen takový ten malý boční blinkr z blatníku (např. ze staré octavie nebo fabie), kde je normální žárovka a tento blinkr zároveň osvětluje motorový prostor. Diagnostika LEDku vedle žárovky nepozná a je spokojená, pokud se to napojí do série, tak funguje i detekce prasklé žárovky (resp. i vadné LEDky) Problém je vyřešen a navíc jako bonus osvětlení motoru :-)

Je to sice trochu škrábání pravou rukou za levým uchem, ale je to jednoduché a efektivní.

Mj, Omicrone, co jsi myslel tím, když Stockel nezapomene na odpory??? Že by to souviselo s tím mým interiérem, jak mi to lehce svítí i po zamčení auta?

A na závěr pochvala pro věrozvěsta Omicrona, který LED od Stöckela "přivezl" do čech :-)

Náhodou, nepřebývají někomu náhodou 2 kousky 3CSH-GlSo 3Chip SuperFlux-Glassockel ??? Dík za SZ.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...