Jack_lib Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 Plánuji koupit pevný disk 500GB a rozhoduji se mezi těmito: Seagate Barracuda 7200.10 ST3500630AS, nebo Western Digital WD5000AAKS Disk by byl sekundární (nebyl by na něm systém). Ještě jsem koukal na disk Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS, ten má 32MB vyrovnávací paměť. Má někdo zkušenosti? Zalíbil se mi ten 32MB Seagate, ale prý jsou modely čínské a taiwanské a ty čínské jsou prý shit. Mám doma 250GB WD a 120GB Seagate - ten když zaplním skoro naplno (volné místo cca 100 MB) tak se mi začne zasekávat PC a vyskočí mi nějaká hláška ve smyslu "zápis se zpožděním se nezdařil" a disk mi zmizí ze systému. Je to diskem, nebo řadičem? (deska je asi 5 let stará). S WDčkem se mi to zatím nikdy nestalo. V Hitachi, Samsung atd. nemám důvěru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 (editace) Osobně dlouhodobě používám pouze WDčka Caviar v současné době mám v PC WD2500KS Caviar SE, jsou to velmi kvalitní HDD, ještě se mi nestalo, že by mi nějaký odešel. PC používám denně, zapnuté je min. 8 hodin, časté kopírování, mazání souboru. Nejstarší PC v domácnosti (cca. 10 let) jsem nedávno vyřadil, tam byl ještě 1 GB HDDD WD Caviar model už nevím, za celou dobu používání s ním nebyl problém. Otec má Seagate, bohužel teď nevím jaký model, nic proti němu nemám, ale je celkem hodně hlučný při zápisu nebo čtení, to můj Caviar jen tiše vrní. Možná si pročíst nějaké testy na www.cdr.cz. nebo www.svethardware.cz a pak se rozhodnout. Ale nezavrhoval bych ani zn. Samsung. Editováno: 10. Duben 2008, autor: blizard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 tady je test HDD sice 750 GB, ale možná ti to pomůže s výběrem. test HDD a pak tady na Extrahardware 160 - 500 GB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 Drive jsem mel Seagate, ted posledni 4 roky jsem mel jen WD i ext. a nedam na ne dopustit. Zkusenost mam i s Maxtorama, dost rvou! Volil bych WD... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warhead Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 mel sem snad vsechno a odchazely po delsim case bez rozdilu znacky mam radsi seagate kvuli tlumeni jinak rozdily za tak velky nejsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalF Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 Myslim, ze je uplne jedno jaka znacka, koukl bych na test a vybral bych si podle mnou preferovanych kriterii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodemi.:R Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 tak ja jsem spokojen s Western Digital .. WD mam jako externi k notebooku 3,5 500GB Do USB a jsem nejvíc spokojen Na kompu jsem měl 160GB SATA Maxtora a taky spokojenost,hlučnost nevim přez hudbu jsem kompa vubec neslyšel a 250 ATA maxtora. vždycky spokojenost u 250GB teď skoro 5 let komp bežel furt,každej den hodně 24h denně a nebyl problem nikdy ani reklamace nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 No já jsem na WD moc chvály neslyšel. Znám lidi, kteří pak přišli o data. Ale asi je to fuk. Já bych osobně radši seagate Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 Já jsem měl jako první HDD WD a ten asi po 2 letech odešel i s daty, potom jsem měl Maxtora ten po 1 roce odešel a teď mám Seagate asi 2 roky a zatím se drží. Jinak bych řekl, že ten Seagate je asi nejtišší z těch mých jmenovaných HDD. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 11. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 (editace) Koukám, co člověk to názor. Ono asi záleží i na desce (podle mě), + teplota apod. Když data odcházejí postupně, tak je to ještě dobrý, horší je, když to klekne ze dne na den. Mimochodem, na čem běží toto fórum? Editováno: 11. Duben 2008, autor: Jack_lib Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 ono opravdu záleží na tom, kde máš PC, jak dobrý je Case, vnitřní teplota Case, použitá čipová sada a taky jestli nejsou u vás časté výpadky proudu. Takový výpadek proudu dokáže divy a kor když to mezitím několikrát nahodí a okamžitě to spadne. Velká svině je prach, ten se dostane dovnitř case a pak se natentuje všude na desku i na disk. A pak sbohem chlazení a aktéž dřívější úmrtí PC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 wd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalF Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Mimochodem, na čem běží toto fórum? No myslim, ze to pobezi na nejakych hot-plug scsi serverovych discich, takze uplne jina liga nez to co mame ve stolnich compech. Navic tam bude nejakej RAID, takze bych se toho nebal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Teď mě tak napadá, že WD vydalo i RAID edition serii, právě pro připojení do RAID polí, tyto disky by měly vydržet daleko více, je to i vidět na jejich životnosti a MDTF. To co se používá v serverech je pro domácí použití příliš nákladné a zbytečné, pokud bych chtěl něco rychlého tak WD Raptor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 WD Raptor je síce fajn, ale neskutočne hlučný. Ja osobne som hodne citlivý na rôzne nízkofrekvenčné zvuky, a Raptor som asi po 2 týždňoch musel z počítača vybrať, pretože mi jeho hluk neskutočne vadil. A čo sa týka tej rýchlosti, bolo to veľmi otázne - reálny prínos rovný 0. V súčastnosti sa za najlepšie disky do domácich PC považujú disky Samsung, mám aktuálne 2x 500GB SATAII a som úplne spokojný - sú rýchle, tiché a najmenej sa hrejú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalF Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 WD Raptor je síce fajn, ale neskutočne hlučný. Ja osobne som hodne citlivý na rôzne nízkofrekvenčné zvuky, a Raptor som asi po 2 týždňoch musel z počítača vybrať, pretože mi jeho hluk neskutočne vadil. A čo sa týka tej rýchlosti, bolo to veľmi otázne - reálny prínos rovný 0.V súčastnosti sa za najlepšie disky do domácich PC považujú disky Samsung, mám aktuálne 2x 500GB SATAII a som úplne spokojný - sú rýchle, tiché a najmenej sa hrejú. Tak k tomu raptoru, sice hlucnej je, to ano, ale prinos je celkem znatelnej. Mam dva ve stripu a je to hodne velkej luxus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 No záleží od toho, čo to dané PC robí - ja som ten Raptor mal v Media Centeri, ktorý je zároveň aj domáci internetový server a tam bol ten prínos naozaj 0... A hlavne večer, keď má človek TV pustenú tichšie, bol ten disk rušivo hlučný. Škoda, že Raptory sa nejak nevyvíjajú ďalej - boli fajn pred tými 2-3 rokmi, kedy boli bezkonkurenčné. V súčastnosti sa im plne vyrovnajú najmodernejšie SATA disky. Stačí sa spýtať pána Googla, dá sa nájsť kopec testov a diskusií, ktoré to potvrdzujú. Ak rýchly disk, tak potom v súčastnosti jedine SAS! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalF Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 No záleží od toho, čo to dané PC robí - ja som ten Raptor mal v Media Centeri, ktorý je zároveň aj domáci internetový server a tam bol ten prínos naozaj 0... A hlavne večer, keď má človek TV pustenú tichšie, bol ten disk rušivo hlučný.Škoda, že Raptory sa nejak nevyvíjajú ďalej - boli fajn pred tými 2-3 rokmi, kedy boli bezkonkurenčné. V súčastnosti sa im plne vyrovnajú najmodernejšie SATA disky. Stačí sa spýtať pána Googla, dá sa nájsť kopec testov a diskusií, ktoré to potvrdzujú. Ak rýchly disk, tak potom v súčastnosti jedine SAS! No tak do media centra tam bych si toho raptora nedal to je jasny Stejne ... cekam az budou rychlejsi SSD a hlavne za rozumnejsi ceny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 12. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Tak k tomu raptoru, sice hlucnej je, to ano, ale prinos je celkem znatelnej. Mam dva ve stripu a je to hodne velkej luxus. Až se ti jeden z nich po*ere, tak to moc velkej luxus nebude. Tak asi příští týden půjdu do WD. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalF Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Až se ti jeden z nich po*ere, tak to moc velkej luxus nebude. Tak asi příští týden půjdu do WD. Jen idiot ma stripe a nezalohuje, takze muzes byt v klidku. Navic spoustu veci jedu z RAMDISKu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gh0 Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Rekl bych, ze je to jedno jestli WD nebo Seagate, vyrabi se v jedny fabrice oba dva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 (editace) no nechci nic rikat, ale tak rok z5 patrily samsungy mezi nejporuchovejsi disky, co jsem zazil .. na reklamaci se nam vracel snad kazdej 4tej.. wd vs seagate: to je sice mozne, ale technologie je mirne odlisna Editováno: 13. Duben 2008, autor: mytrix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicouncz Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Ja bych se priklanel k WD.Pouzivam spoustu let a plna spokojenost..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.