Přejít na obsah

Climatronic - pomoc

ballu

Doporučené příspěvky

no abych se přiznal tak nevím jak poznám, že jede kompresor? climatronik mam poprvé v životě takže jsem úplný laik.

ked prepneš z ECON na AUTO,tak musis pocut hlasne cvaknutie-zapne sa kopresor.otvor si kapotu a pri zapnutej klime sa musia tocit oba ventilatory na chladici. pozri este poistku nad baterkou-ja som ju mal zaoxidovanu a nezoplo mi klimakopresor ;) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ked prepneš z ECON na AUTO,tak musis pocut hlasne cvaknutie-zapne sa kopresor.otvor si kapotu a pri zapnutej klime sa musia tocit oba ventilatory na chladici. pozri este poistku nad baterkou-ja som ju mal zaoxidovanu a nezoplo mi klimakopresor ;) .

tak klimakompresor nesepne, pojistky jsem zkontroloval, ale ty jsou O.K. :aggressive:

Odkaz ke komentáři

jestli myslíš ventilátory za chladičem tak nesepnou a dneska jsem byl na vagu a hlásilo to sporadickou chybu 18080-řízení větráku chlazení 1- přerušení / zkrat na kostru

ale co s tím zatím nikdo neví :feve::help:

chlapi prosím vás pomoc??????????????????????????????????????? :feve::help: :help: :aggressive::help:

Odkaz ke komentáři

ad vrtule: možná ti jeden motorek na vrtuli odešel, proměřil bych ho nebo zkusil napojit na přímo, nebo proklemovat čidlo teploty na chladiči.

ad klima: když ti dělali diagnostiku tak jakej byl důvod pro odpojení klimy ???

při diagnostice na klimě zádnou chybu nehlásí, jediná zavada co hlásil byla ta chyba ventilátorů. ale teď je otázka jestli se neroztočí ventilátory kvůli klimakompresoru nebo klimakompresor kvůli ventilátorům. už jsem nešťastnej.

ty ventilátory teda ještě musím prověřit

Díky moc jsem vděčnej za každou radu už jsem v tom za trojku a stále žádný krok kupředu :feve:

Odkaz ke komentáři

...pri zapnutej klime sa musia tocit oba ventilatory na chladici.

Jen se zeptám pro upřesnění - opravdu se při zapnuté klimatizaci musí točit oba větráky? Točí se mi totiž jen ten menší, ale klimatizece zdá se chladí. Ten menší vypadá, že se točí na druhý stupeň.

Minulý týden jsem byl na vyčištění a doplnění klimatizace a někdy poté jsem si všimnul, že se točí jen ten menší. On totiž ten větší předtím rachtal, tak jsem se podíval, co se děje, že je ticho a vypadá to, že dorachtal :)

Můžete mi prosím poradit jaký typ velkého ventilátoru mám shánět pro O Tour (MR 2006) 75kW BFQ a kolik si mám připravit? Díky

Odkaz ke komentáři

Musí se opravdu točit oba větráky. Mě se zase netočil ten menší - sahara a na funkci klimi jsem to ani moc nepoznal, ale sehnal jsem starší na vrakáči za 1.500,- Kč.

Koukal jsem do Etky a jestli se nepletu, měl by si tam mít větrák pro klimu číslo 6X0 959 455A nebo náhrada 6X0 959 455F, je to průměr 345 mm a výkon 250/60 W, origo stojí asi 4.000,- Kč.

Podívej se tady do bazaru, možná tam nějakej bude nebo potom po vrakáčích, já bych za něj 4 tisíce nedal. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Koukal jsem do Etky a jestli se nepletu, měl by si tam mít větrák pro klimu číslo 6X0 959 455A nebo náhrada 6X0 959 455F, je to průměr 345 mm a výkon 250/60 W, origo stojí asi 4.000,- Kč.

Podívej se tady do bazaru, možná tam nějakej bude nebo potom po vrakáčích, já bych za něj 4 tisíce nedal. :palec2:

Díky, koukal jsem, že v ETKA je ten ventilátor za asi 7500,- Kč! No to je darda. Zkusím hledat...

Kdyby náhodou někdo měl ten velký větrák pro klimu (6X0 959 455A/F), tak se prosím ozvěte. Díky.

Odkaz ke komentáři

Tady v nabídce k prodeji jsem nic nenašel - hodil jsem poptávku, tak uvidím...

Nechci to nějak prodlužovat, protože ten velký větrák je jestli se nepletu hlavní motorový a nerad bych to někde v koloně uvařil.

Našel jsem větrák na www.skoda-dily.cz. Mají tam větrák 6X0 959 455F z EU za 1.637 Kč a můžu mít od kamaráda nějakou Čínu za 600 Kč.

Asi bych šel do toho z EU na www.skoda-dily.cz. Je to spolehlivý shop? Neshoří mi od něj auto?

Nebo je to hloupost a mám shánět origo?

A ještě maličkost - mám ten zadřený větrák v autě odpojit, aby se netrápil nebo nechat tak?

Odkaz ke komentáři

Tady máš reference na skoda-dily - http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=skoda-dily Můžeš mu zkusit cinknout a poptal se kdo ten větrák přesně vyrábí, myslím že ti to ochotně zjistí.

A s tím odpojením nevím, já jezdil na ten nefunkční větrák asi docela dlouho, podle toho jak byl bukovej, ale pro klid duše ho můžeš odpojit. Ale ještě než koupíš novej, bych aspoň zkoušečkou zjistil, jestli tam jde vůbec proud, aby nebyl problém někde jinde. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Tady máš reference na skoda-dily - http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=skoda-dily Můžeš mu zkusit cinknout a poptal se kdo ten větrák přesně vyrábí, myslím že ti to ochotně zjistí.

A s tím odpojením nevím, já jezdil na ten nefunkční větrák asi docela dlouho, podle toho jak byl bukovej, ale pro klid duše ho můžeš odpojit. Ale ještě než koupíš novej, bych aspoň zkoušečkou zjistil, jestli tam jde vůbec proud, aby nebyl problém někde jinde. :palec2:

Díky, objednám ho u skoda-dily.cz. Jak to tak vypadá budu toho objednávat více (viz. můj jiný příspěvek) :(

Jinak s tím větrákem hnu jen s velkým úsilím, takže je totálně zatuhlej. Jde podle fotky poznat jestli to je origo větrák?

Auto jsem koupil jeté a dle bazaru bylo "ťuknuté lehce na předek" takže je toho tam měněno asi víc...

post-7679-1211325667_thumb.jpg

Jak se ten větrák mění? Jestli se musí vyndat ten držák na třech šroubech, tak netuším, jak se dostat k tomu spodnímu. Zespod?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...