Přejít na obsah

Octavia III


gigi

Doporučené příspěvky

Jasný, dokud se s 66kw nesvezu, tak to rozhodně kupovat nebudu. Já jen chtěl vědět, jaký máte názor na naftu 66kw, protože já jinou zkušenost než s naftou 55kw nemám. 

 

To víš, že nemám žádné zkušenosti s životností nových motorů 1,2 TSI 77kw a taky ani s 1,6TDI 66kw, ale ty parametry mě od TSI prostě odrazují víc než od TDI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...dám ti radu, zapomeň cos kde četl nebo co kdo říkal, obejdi prodejce, svez se vším co mají, zeptej se na servisní ceník, cenu ND, na cenu garanček, vem v potaz cenu paliva a potom vem do ruky ceník a kalkulačku a věnuj tomu hodinku nebo dvě...pokud i potom dospěješ k závěru, že 1,6 tdi 66kw je pro tebe nejlepší volba tak jdi do toho...každý ma preference někde jinde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chleidy: Už jsem byl u X prodejců, to TDI jsem projel taky několikrát, znám ceny, mám přehled i plno cenových nabídek a na jízdu TSI jsem už taky objednaný, jen tu 66kw prostě zatím nikde nemají, proto jsem se tu jen zeptal, co myslíte jak to pojede. A každý večer sedím, koumu, počítám a přemýšlím.

Editováno: , autor: Luman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

projed se v 1.6 TDI 77 kw a pak 1.2 TSI 77 kw ........ pouvazuj co je pekny, propocitej a pak po jednom sahni ;) .... ona ta 66 kw verze ani neni jeste ve vyrobe ne ? nebo spis vsichni sahnou po te silnejsi ;)

 

....... ono se taky muze stat ze bude propocitavat, pouvazovat a pak az preberes ;) .......

 

 .......... ale podle me je to jen a jen na tobe, jak psal chleidy,... kazdy ma rad svoje chute ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chces slyset nas nazor, kup benzin. Osobne motorum 1.2TSI neverim a do OIII bych to nedal ani nahodou, jezdil jsem s tim a efekt HTP se dostavuje i tady...motor zacne nabirat sily az na vrcholku kopce - pro me absolutne nedostacujici. Podotykam, ze to byla 77kW. Proto pokud benzin, tak leda 1.4TSI, znovu se opakuju, ale je to vyborny motor a pro me idealni. U te 1.6TDI je problem s prevody, uvidis v zatackach...na trojku je to malo, na dvojku moc...

 

Muj nazor je takovy, ze pokud motor v OIII, tak 1.4TSI, nebo 2.0TDI. Byl jsem s nimi nadmiru spokojeny :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je treba byt umirneny, pro nektere tady je i 1,8 Tsi malo.  Kdybych chtel rodinou naftu a usporit nejaky ten peniz, chtel bych pohodove auto co malo zere na prevoz z bodu A do bodu B, lpel bych na octavce klidne bych si dopral 66KW,  jezdim dene nekolik stovek km. Ano vykon je navykovej, ale klidne bych si doma 1.6tdi 66kw doma predstavil. Manzelka ma clio atmosferu 55kw a taky se rad svezu. Ja bych to bral a myslim ze 66kw bude hodne prodejne auto. Pokud mas rad sportovni jizdu tak te to moc neuspokoji, pokud hledas klidne auto s dalsimi pozitivama octavie urcite te uspokoji. Ale pockal bych si a svez se v tom. vyzkousel i silnejsi verzi, vyzkousel i benzin a pak si udelej zaver. Nikdo ti tu nerekne jak to jede, pac to nikdo nevi a jen spekuluje. Ver sam sobe, stejne uz mas skoro jasno jen hledas, aby ti to nekdo potvrdil a mel si klidnejsi spani :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem zase zastancem nazoru, ze je potreba vykon z duvodu bezpecnosti - nekdy musis rychlej akcelerovat at chces nebo nechces (vyjizdeni z krizovatky (!!!), vyhybani, predjizdeni, atd, atd). Proto bych ti z tech dvou variant doporucoval verzi se 77kW. Spotreba super a cenovy narust neni az tak markantni. Ale v pripade pokud chces pouze a jen diesel. 1.6 TDI 77kW jsem si projel a pro tvy potreby bude dobra.

Pokud jezdis kratsi vzdalenosti a casto mesto, zvaz 1,2 TSI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Schyluje se tady k debatě o nesmrtelnosti brouka (benzín-nafta) ,ale proč ne. To vždycky oživý dané vlákno :)

Odpověď na tvojí otázlu je opravdu jednoducha a vlastně sis na ní odpověděl sám

cituji "mám ve služební Fabii naftu i když jen 1,6TDI 55kw, tak jsem s tím max spokejenej"  provozní hmotnost fabie je 1219kg

provozní hmotnost octavie 1.6tdi 66kw 1245kg rozdíl ve váze tudíš zanedbatelný. Proč by ti to teda nemělo stačit když 55kw jseš max spokojenej tak 66kw budeš určitě taky spokojenej. Za těch 35 000 ,- když uděláš po záruce malej chip budeš pořád 25 000 ,- v plusu a výkon bude dostatečnej .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...