Seben Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Ahoj, mam takovy dlouhotrajici problem s kolisani otacek pri volnobehu. Auto bylo 2 kvuli tomu a porad stejna vec otacky kolisaj nepravidelne. Klapku mam mechanicky vycistenou a danou do zakladniho nastaveni. Menena lambda sonda tou to taky nebylo. Kdyz auto napojim na VAG zadnou chybu nenapise chova se v poradku. Auto bylo zkontrolovano jestli nekde nenasava vzduch ale prej nic nenasel. Auto treba jezdi 10 dni v poradku ale 11den nastartuju a otacky se vysplhaj 2000tis a pote kolisaj mezi 1200tis-2000tis nekdy pretrvava do dalsiho dne nekdy zas beha uplne v poradku. Uz me to vytaci ze nevim co tomu je. Na auto se nemuzu spolehnout kdyz nekam jedu. Kdyby nekdo byl z Kralovehradecka a rozumi OI a mel cas a mrknul se me na to a hlavne vyresil byl bych moc vdecnej.Piste do SZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 jaká je to motorizace?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seben Vloženo 8. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 jaká je to motorizace?? sorry zapomel jsem 1,6/55kw r.v.1998 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 sorry zapomel jsem 1,6/55kw r.v.1998 Já jsem z HK. Myslím že to je na 99% škrtící klapka,tyhle motorizace na tohle dost trpěli,kdyžtak hod SZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bazz Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Jj škrtící klapka zkus si jí půjčit od nějakého kamaráda a vyměňte je a uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 jj,klapka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seben Vloženo 8. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 jj,klapka Tak zadnyho kamose s octavkou nemam takze budu muset spolehat ze to bude tim. Jinak vyhodim prachy z vokna a levna neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seben Vloženo 9. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2008 Dnes sem byl na emisich a rekli ze mam asi deravy vyfuk ze prej nekde nasava vzduch je mozny to kolisani tim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitor.. Vloženo 4. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2008 Mám 1,6 75 kw 04 a úplně ten samej problém. Tak nechám vyměnit škrtící klapku a bude to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 4. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2008 A co toto(z jiného vlákna): Tak myslím že jsem našel rozuzlení( - a doufam že snad už natrvalo)! Zdá že za vším je ROZDĚLOVAČ!!! - osička v něm se značně viklala - pokusil jsem se ho dočasně "opravit" - odvrtal jsem vyběhané kluzné ložisko které je na destičce s Halovým snímačem v rozdělovači a nanýtoval jsem nové vytočené z bronzového 3mm tlustého plechu. S takto "opraveným" rozdělovačem otáčky NEkolísají!!! -Dá se udělat základní nastavení klapky VAGem a vše teď funguje! Zatím jsem takto ujel asi 300km - a dosud bez problému. Ihned jsem si objednal komplet nový rozdělovač - zatím na něj čekám. Jakmile ho namontuju a vyzkouším - podám zprávu! (doufam že už jen dobrou :-) Možná že to může být i ten rozdělovač. To ložisko v něm je dost nešťastné. Já tam při kontrole rozdělovače a jeho čistění kápnul raději kapičku oleje a občas to zopakuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saki Vloženo 18. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2008 (editace) Podobný problém řeším také, nechal jsem vyměnit rozdělovač (původní Marelli měl vyviklanou osičku) za repliku Bosche, vyměnil jsem i zapalovací kabely a svíčky, teď i lambda sondu - otáčky na volnoběh kolísají stále. Teď ještě zkusím vyměnit tu škrtící klapku, ještě mě napadá zkusit vyměnit těsnící kroužek na airboxu, jestli nepřisává falešný vzduch, pak už mě napadá jenom ŘJ. Nemohlo by zlobit také čidlo teploty kapaliny??? Editováno: 21. Červenec 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 18. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2008 Klapku bych nechal až naposled. Možná spíš ten kroužek pod krabicí filtru. když jsem dělal rozborku zjistil jsem že je taky docela ztvrdlý, ale zdá se že pořád těsní. Ovšem že by to dělalo takovou paseku??? To čidlo teploty by stálo určitě taky za zkoušku, mám pocit, že je to docela frekventovaná závada, ale nevím jestli by se to spíš než na kolísajícím volnoběhu neprojevilo na spotřebě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.