pimek Vloženo 11. Červen 2008 Sdílet Vloženo 11. Červen 2008 Lidi poraďte. Dodělával jsem Climatronic a narazil jsem na jeden problémek: V autě mi to udržovalo teplotu asi o 4stupně nižší než nastavenou.Žádné chyby mi nic nehlásilo, proměřoval jsem všechny čidla a nic. Až mě napadlo odpojit čidlo slunečního svitu a vida - teplota v autě je skoro přesná jako nastavená. Dá se samozřejmě jezdit i bez něj, ale to se dá na tři válce nějaký čas taky.Když čidlo zkouším ohmmetrem, tak se jeví jako funkční v určitém rozsahu. Potřeboval bych jestli mi někdo můžete změřit jaký má odpor při úplném zastínění a při normálním denním světle. Je možné že mi háže špatné hodnoty . Nemáte ho někdo na prodej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 11. Červen 2008 Sdílet Vloženo 11. Červen 2008 Přesný hosnoty nevím, ale ve vagu koukni na měřený hodnoty a čidlo si najdi. Je tam údaj osvitu 0-100%. Při vypojení si climatronic načte defaultní hodnotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 11. Červen 2008 Sdílet Vloženo 11. Červen 2008 Podle DP se jedná o skupinu 006, blok 4 je tam hodnota v % 0-120 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimek Vloženo 11. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. Červen 2008 Já vím, mě to právě nějak nejde dostat ty hodnoty pod 80 a nad 100, tak jsem to chtěl ještě ověřit tím ohmmetrem. Když se nad tím tak zamýšlím, tak mi to začíná být asi jasné. On si podle hodnot toho čidla myslí,že pere slunce a tak srazí výstupní teplotu z topení. Jen mě zaráží, že do programu climatronicu neudělali nějakou vazbu aby byla přednostní hodnota daná čidlem vnitřní teploty. No nic, takže sehnat nové a hotovo. Víte někdo Kde a za kolik? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 11. Červen 2008 Sdílet Vloženo 11. Červen 2008 Nové zháňaj v bazári prosím ťa. Inak je to fakt odpor? Na Roome a FII je to fotodioda spolu s odpormi... Aké má číslo dielu to čidlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimek Vloženo 12. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2008 Ty jo - dobrý. Jestli já jsem ho náhodou nepřipojil obráceně. Vůbec mě nenapadlo přehodit šňůry od měřáku nebo to měřit jako diodu. To by mohlo být ono. Hned to doma vyzkouším a večer dám vědět. To mě vůbec nenapadlo - teplotní čidla jsou odporový, tak jsem se tím vůbec nezabýval a prostě to připojil. Dodělával jsem k němu dráty a polaritou jsem se asi nezabýval. Jestli je to ono, tak jsem pěkný trdlo. Zatím dík za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tucnak01 Vloženo 12. Červen 2008 Sdílet Vloženo 12. Červen 2008 Cidlo slunecniho svitu neni odporove. Mel jsem ho rozdelane a je to stoprocentne fototranzistor nebo fotodioda, jen je to nejaky cas co jsem ho rozdelaval a holt si to uz nepamatuju presne co to bylo. V DP je tusim nakresleny fototranzistor. Cili polarita je velmi dulezita. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimek Vloženo 12. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2008 Holt jsi mi potvrdil, že mi to občas nemyslí, ale jestli to je jen tahle prkotina, tak jsem rád že jste mi na to přišli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 12. Červen 2008 Sdílet Vloženo 12. Červen 2008 fotodioda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimek Vloženo 12. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2008 Tak jo chlapi. Sypu si popel na hlavu. Čidlo je v pořádku - přehodil jsem ty dva dráty mezi sebou a už to maká tak jak má. Na Vagu už se mi hodnoty taky mění - když to čidlo zakreju tak tam je 0 - jinak se to mění podle toho jak svítí, takže díky za to jak jste mě nasměrovali. Je vidět, že ne každou závadu objeví diagnostika a je štěstí, že existujou tahle fóra kde si lidi dokážou poradit. Takže díky všem za příspěvky a teď za ušetřenej peníz můžu jít na pivo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 13. Červen 2008 Sdílet Vloženo 13. Červen 2008 Mno nejen na jedno ve Škodovce cca 1100,- na foru ho tu někdo prodával za 300,- Hlavně, že to byla tahle prkotina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimek Vloženo 13. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2008 Tak to je slušný, vzhledem k tomu, že to je kousek bakelitu a součástka tak za dvacku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 14. Červen 2008 Sdílet Vloženo 14. Červen 2008 jj, taky jsem na to valil bulvy. Naštěstí jsem měl přibaleno v "přestavbové sadě" takže jsem to nemusel řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 14. Červen 2008 Sdílet Vloženo 14. Červen 2008 není to jen součástka za dvacku je tam ještě optický prvek pro určitý lom světla - čidlo by mělo poznat úhel dopadajícího světla (poledne - slunce max výkon, večer - slunce malý výkon) a podle toho regulovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimek Vloženo 14. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2008 Jasně - ale to je taky plast. Myslel jsem si, že to je jen nějaký UV filtr, ale s tím úhlem máš asi pravdu, protože jsem se snažil v garáži nasimulovat sluneční svit montážní lampou a podařilo se mi změnit hodnotu jen o pár procent a to ještě když jsem měl lampu přímo nad čidlem. Když jsem ji dal bokem, tak se hodnoty nezměnily, takže podle mě čidlo měří množství UV záření a ještě se zvyšujícím se úhlem se hodnoty i při stejné intenzitě snižují . Když jsem auto strčil ven, hodnoty okamžitě vyskočily a při zakrytí rukou šly na nulu. Takže jsem si vlastně ověřil, že umělé osvětlení nebude mít na teplotu žádný vliv, takže ani při silném oslnění protijedoucím autem by to nemělo hýbat s klapkama.Mají to koumáci docela domyšlený. Ale zabíhám do zbytečných podrobností, stejně si myslím, že hodnota toho čidla je v řádu desetikorun, ale to je holt cenová politika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimek Vloženo 14. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2008 A ještě jedna zajímavost -jak jsem otočil tu polaritu- změnily se i funkce. Teď mi po zapnutí klíčku při ECON nebo AUTO ventilátor neběží a rozjede se až po nastartování motoru, nebo když zmáčknu tl. pro změnu rychlosti vent. Předtím mi ventilátor běžel hned po zapnutí klíčku. Je to v pořádku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 14. Červen 2008 Sdílet Vloženo 14. Červen 2008 myslím mi to taky tak dělalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dvd73 Vloženo 21. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2011 No mám s tím čidlem asi taky trochu problém.... http://img87.imageshack.us/img87/4876/diag2k.jpg .... Na intenzitu slunečního záření to reaguje dobře, bylo asi 80% a když jsem to zakryl tak 0% ale Outside air temperature ukazuje 17 stupňů i když venku je 9-10... I palubák mi ukazuje 9 a Temp. dispalyed on panel hned vlevo je 9.... Mohl by se někdo podívat jak to má.... Je to řidící jednotka (okruh) klimatizace, skupina 6. Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.