John Chipsa Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 Já leju Castrol 5W/40 ( myslim, doma ještě mrknu ), 1L stojí něco kolem 600-700,- leju tam jeden z nejlepších, co se pro motor dělá ( říkal to brat, pracuje jako automechanik ) Prej kvůli turbu.... Mrknu doma a napíšu, jakej to je.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 Tak to bych tam za ty peníze nedal i kdyby byl motor zlatej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deivak Vloženo 17. Červen 2010 Sdílet Vloženo 17. Červen 2010 zdravím jaký olej dát do převodovky mám 1.6 74kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaaty Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 Ahoj, chtel bych dat olej Shell helix ultra 5w-40,norma VW 502.00 a 505.00. Mam 81kw ASV. V S.K. jsem se docetl pod QG1 oleje VW 503 00, VW 50601. Muzu ho tam tedy klidne dat, nebo doporucite neco vhodnejsiho? Diky za odpovedi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 jaaty ten olej kludne daj do svojho motora a vymen ho max po 15 000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blabla Vloženo 17. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2010 Doporučuji tento olej taky. Shell helix je výbornej olej,dávám ho do své octavie 1.9TDi a naprostá spokojenost. Auto vubec nešetřím a dávám ho pěkně do otáček . Na eshopu www.olejebrabec.cz ho mají za dobrou cenu. http://www.olejebrabec.cz/mazeme-cz/eshop/5-1-SHELL/0/5/53-Shell-Helix-Ultra-5-litr-5W-40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amos Vloženo 7. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2010 Prosím jaký je potřeba klíč k povolení vypouštěcího šroubu na 1,6 55kw?Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikyhu Vloženo 10. Září 2010 Sdílet Vloženo 10. Září 2010 Ahoj, co říkáte na Mogul Extreme 10w40 do 1.6 55kW ? A další věc co si myslíte o cenách olejů v různých e-shopech. Například teď jsem dával do auta Mobil Formula S tak jsem hledal že ho koupím a narazil jsem na na velké rozdíly v cenách až je to podezřelé. Např. Mobil Formula S za 4 l Olej servis - 850 kč, Super Olej - 490 kč, OlejShop za 5 l - 600 kč. Nikoho samozřejmě nechci napadat ale jen mě zaráží že na stejný věci je rozdíl 350 kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 17. Září 2010 Sdílet Vloženo 17. Září 2010 co se týče ceny oleje, při poslední výměně jsem kupoval přes net Shell Helix Ultra ... super olej, cena 600 Kč 5 litrů... jinde chtěli třeba až 1200 Kč za 5 litrů... a důvod ? Ten za 600 Kč byly staré zásoby, ale pokud je olej zakonzervovaný nemá se mu co stát. .. takže to je způsobeno tím... jinak do auta dávám běžně Mogul Extreme 10W40 a spokojenost, vyjímečně Shell 10W40... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikyhu Vloženo 18. Září 2010 Sdílet Vloženo 18. Září 2010 co se týče ceny oleje, při poslední výměně jsem kupoval přes net Shell Helix Ultra ... super olej, cena 600 Kč 5 litrů... jinde chtěli třeba až 1200 Kč za 5 litrů... a důvod ? Ten za 600 Kč byly staré zásoby, ale pokud je olej zakonzervovaný nemá se mu co stát. .. takže to je způsobeno tím... jinak do auta dávám běžně Mogul Extreme 10W40 a spokojenost, vyjímečně Shell 10W40... Koupil jsem už Shell. Mogul zkusím příští výměnu. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 23. Září 2010 Sdílet Vloženo 23. Září 2010 Ahoj, mám teď najeto skoro 200 000km, na motoru 1.8T z konce roku 1998. Jaký olej by bylo nejlepší použít, aby ještě co nejdéle ten motor vydržel? Olej černá docela rychle v motoru a je tam hodně částeček, když sáhnu pod víko prstem tak je to jak písek. V servise říkali, že u tak sterého motoru je to normální a že by motor neproplachovali,jen vyměnili olej. Ale jaký je nejlepší aby motor co nejméně trpěl, potažmo aby jezdil ještě co nejdéle? :-) Zatím jezdí krásně, má hezký zvuk, tak bych rád aby to vydrželo ještě chvíli :-) Máme spolu najeto už pěknou stovečku a nechci se ho zatím vzdávat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
depesak Vloženo 7. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2010 zdravim, chcem sa vas ako laik opytat jednu vec. doteraz som pouzival castrol 5w40 plna syntetika, dnes mi dali v servise shell 5w40 len neviem co to je ci plna syntetika ci polosyntetika. shel 5w40 neznamena nahodou ze to moze byt len plna syntetika? dik za vysvetlenie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 7. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2010 5W40 jako 5W40 je jedno jestli castrol nebo sheel. více na http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moracisko Vloženo 8. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2010 Zdravím všechny, čeká mne nyní výměna a vybírám též značku oleje u Octavie 1.9 TDi 66 KW, r.v. 2003.. Nakonec vybírám z těchto značek: Texaco Havoline Ultra 5W/40 Total Quartz 9000 5w/40 Castrol Magnatec 5W/40 Q8 FORMULA EXCEL 5W/40 VALVOLINE SYNPOWER - nebo DURABLEND Diesel 5w/40 (nevím, jaký je u těchto dvou rozdíl..) Chtěl bych se zeptat, jaký byste z těchto vybrali vy a prosím ještě, zda nevíte, jaký je rozdíl mezi Castrol MAGNATEC DIESEL 5w40 a CASTROL MAGNATEC 5W-40 ??? (rozdílný název) Moc děkuji předem za odpovědi Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 11. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2010 Moracisko do tvojho auta mozes pouzit olej s viskozitou 5W40 akejkolvek znacky co si uviedol pokial splna normu VW 505 00 tot vsjo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 12. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2010 Ahoj, mám teď najeto skoro 200 000km, na motoru 1.8T z konce roku 1998. Jaký olej by bylo nejlepší použít, aby ještě co nejdéle ten motor vydržel? Olej černá docela rychle v motoru a je tam hodně částeček, když sáhnu pod víko prstem tak je to jak písek. V servise říkali, že u tak sterého motoru je to normální a že by motor neproplachovali,jen vyměnili olej. Ale jaký je nejlepší aby motor co nejméně trpěl, potažmo aby jezdil ještě co nejdéle? :-) Zatím jezdí krásně, má hezký zvuk, tak bych rád aby to vydrželo ještě chvíli :-) Máme spolu najeto už pěknou stovečku a nechci se ho zatím vzdávat... Nikdo nevíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 12. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2010 Moracisko: ja jezdim na tu Q8 a naprosta spokojenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 huskye aky olej tam davas teraz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamet Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 Čau všem. Máte někdo zkušenosti s olejem Total Quartz Diesel 7000, 10W/40? Info: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1417 235 000km nalítáno, O1TDI 81KW. Dík za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 Kamet nevidim najmensi dovod preco by si ho nemohol pouzit je to super olej len taka mala otazka preco tam nedas 5w40 urcie lepsia volba na zimu a v cene asi tiez nebude velky rozdiel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamet Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 rsrsrs Já tam dávám "polo" už asi od necelých 190 000km, tehdy jsem auto koupil. Kvůli kvalitě a ceně oleje, jsem se rozhodl pro tento. Jen jsem se potřeboval ujistit, že ho někdo používá a je OK. Proč ne 5w/40... odchází "simerink" na klice a občas si to kápne. Dík za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honz Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 Trochu by se dali rozvést ty e-shopy, je jich dost a člověk neví jakej vybrat. Viděl sem tu hodně odkazů na oleje.cz, já sem nakupoval u olejspol.cz a taky spokojenost. Jen by mě zajímalo jestli má někdo s nějakym e-shopem špatný zkušenosti, kdybych někdy chtěl objednat jinde abych se nespálil. Ceny oproti obchodům libový, i za stáčenej sudovej u nás chtěli o 150kč/l víc než na netu v origo 1l balení. Jinak nezbejvá než věřit prodejcům že s obsahem nebylo manipulováno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 14. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2010 Kamet to je v pohode sme tu na to aby sme si pomohli aj ja som raz zacinal a dobre mi to padlo ked mi niekto poradil... takze len ho tam kludne lej aj nadalej a hlavne nepretahuj servisny interval pri vymene oleja a motor ti bude este velmi dlho sluzit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 16. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2010 huskye aky olej tam davas teraz? Netušim, vždycky sjem to nechával dělat v servise a dávali tam nějaký svůj olej co měli, vim jen že to je 5w40. Koupil jsem dům a budu si měnit olej sám, rsp. to chci zkusit, tak se zajímám, co právě vybrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 16. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2010 huskye aky olej tam davas teraz? Netušim, vždycky sjem to nechával dělat v servise a dávali tam nějaký svůj olej co měli, vim jen že to je 5w40. Koupil jsem dům a budu si měnit olej sám, rsp. to chci zkusit, tak se zajímám, co právě vybrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.