rsrsrs Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 voiture ešte raz nemáš zač... objednaj a budeš spokojný aj tvoj motor bude rád ak nezabudneš daj vedieť po výmene či je všetko ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Výběr jsem právě také absolvoval a co se týče 5W40 tak je pak možnost ještě Aral a Repsol na který jsem četl dobré reference. Ale samozřejmě Valvoline je také dobrá volba. PS: Nakonec jsem stejně zase koupil 5w30. Hlavně ať splňuje specifikaci a není to nějaký padělaný olej, kdy je ve značkovém obalu nějaký fritovací olej. Pak jsem se taky dočetl něco o olejích určených pro "východní trhy", které se u nás levně prodávají a prý by měly být méně kvalitní - což se mi vzhledem k potřebě splňovat normu nezdá, ale neuklidnilo mě to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 http://totalcar.hu/magazin/technika/2013/07/09/tonkreteszi_a_motort_a_harmincezres_olajcsere/ Pre zaujímavosť to nepotrebuje ani komentár... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 22. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2013 (editace) samozrejme, vela sme rozumeli... este ze obrazky... btw, cital som ze total oleje su viac vhodne pre FR auta, je na tom nieco pravdy? rozmyslam ci ist zas do shellu, alebo vyskusat nieco ine. Jeden kamarat robi s PetroCanada a vychvalil mi o do nebies, tak rozmyslam aj nad tym. Editováno: 22. Říjen 2013, autor: patrikcevela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 Tu je anglická verzia toho článku. http://totalcarmagazine.com/tech/2013/11/18/30k_oil_change_interval_will_it_ruin_your_engine/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 dobry den,procetl jsem nekolik clanku i na olej.cz ale presto se zeptam i tady...pred chvili jsem ji koupil a je to muj prvni diesel...vzdy jsem mel benzin,tak se chci optat tady..mam O1 1.9tdi 66kw rok 98 starsi predelana na facelift...ma najeto 330tis km..podle listku olej vymenen pri 320tis...ale vite jak to je kdyz neco kupujete.nechci tomu moc verit..tak chci vedet a prosim vas o radu co by bylo tak nejlepsi tam nalit a jaky filtr tam dat nejlepsi olej je pry od Castrol Edge turbo diesel 5w40 nebo Shell Helix Ultra 5w 30...ale furt si rikam,ze na pocet km by byl lepsi nejaky 10w 40,ale jaky?a kdyz uz tak i nejakou proverenou cistici srajdu do toho? jezdim prevazne kratsi trasy..kazdy den 20lm tam a pak 20zpet + carani po meste...vetsinou mam zarazene za 3 pac projizdim do kopcu serpentyny..pak vyradim ci jezdim normalne...rozepisuju to jelikoz jsem se docetl,ze je to podstatne skrz specifikaci oleje deluji za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 Ja do stareho oleja pred vymenou lejem BG 109 a do noveho BG 110 MOA. Vraj by to malo zvacsit mazaciu schopnost. Ako olej pouzivam Shell Helix Ultra 5W-40. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 jaky filtr tam dat ...deluji za rady tu máš číslo filtra 074115562 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 25. Březen 2014 Sdílet Vloženo 25. Březen 2014 diky za radu...a jeste jedna vec,jaky je rozdil mezi 10w40 a 5w40 ci 30 u naftaka? co je pro me lepsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 27. Březen 2014 Sdílet Vloženo 27. Březen 2014 Spawn369 Rozdiely ti tu vypisovať nebudem ak by sa ti chcelo prečítaš si toto vlákno a dozvieš sa o olejoch veľa a určite viac ako vieš teraz Neviem čo je pre teba lepšie ale pre tvoj motor bude najlepší olej s normou VW 505 00 a viskozitou 5W40 pri dodržaní servisného intervalu max 15 000km alebo jeden rok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 28. Březen 2014 Sdílet Vloženo 28. Březen 2014 diky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 28. Březen 2014 Sdílet Vloženo 28. Březen 2014 Spawn369 Rado sa stalo a potom daj vedieť aký olej si dal do svojho motora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Tak tedy po dlouhé době sem konečně napíšu co jsem použil, tak tedy největší váhání jsem měl mezi shell helix ultra a castrol edge turbo Diesel a vyhrál castrol sice o 100kc dražší ale kvalita asi lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Máchal1 Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 Jen se zeptám. Jak poznáš (jako laik) kvalitu oleje? V čem je dle tebe Castrol lepší, než Shell pokud splňují stejné specifikace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 Moje 1.8T má najeto 208 tis km a od první výměny podle servisky se do auta leje jen shell helix ultra 5W40. Takže Shell asi taky špatný nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 Nvm říká se to ale radši budu věřit značce castrol než shell..ale můžeš mě poučit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 Podle mě to je úplně jedno Hlavně když se mění pravidelně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 To je poučení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Souhlasím s Ondrero. Já do dvou aut leju Shell 10W- 40 -GIV nalítáno 280 tis. u FI 262 tis., auta denně najedou přes 100km, výměna pravidelná a jezdíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Normální uživatel si myslím to nepozná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 Ty se řadíš kde? Tak tedy po dlouhé době sem konečně napíšu co jsem použil, tak tedy největší váhání jsem měl mezi shell helix ultra a castrol edge turbo Diesel a vyhrál castrol sice o 100kc dražší ale kvalita asi lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 jsou tady zkušení pseudoolejáři, tak za mě je 1. olej od mušle ale nevím proč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 Běžný uživatel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 No, já jen, že prvně jako odborník hodnotíš, který olej je kvalitnější a pak z Tebe vypadne tohle: Normální uživatel si myslím to nepozná jsou tady zkušení pseudoolejáři, tak za mě je 1. olej od mušle ale nevím proč Taky leju Shel, už jen proto, že svého času, když sis přišel pro olej do Škodovky, tak Ti dali Shel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn369 Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 Ano jsem lajk ale pročetl jsem toho vcelku dost a nejvíc se shodli na shell a castrol... A castrol je o 100Kč dražší, tak do myslím že bude o něco lepší... Teda pro mě castrol je lepší jako shell už z hlediska produkčnosti jiných dílů atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.