Publikováno Červenec 25, 200817 r Zajímalo by mě jak moc je přesné měření výkonu za jízdy přes supervag nebo co to bylo, prostě přes diagnostickou zásuvku a notebook. Bylo to na 3. rychlostní stupeň. Jsou nějaké věci které to ovlivní? Jako váha atd? Nějak se mi to nezdá. Díky
Červenec 25, 200817 r si nameral o 3-5kW navyse ci co, neboj bud kludny kazdy motor ma nieco navyse ked si nameral menej tak ho mas po smrti
Červenec 25, 200817 r Autor si nameral o 3-5kW navyse ci co, neboj bud kludny kazdy motor ma nieco navyse ked si nameral menej tak ho mas po smrti Naměřil jsem o hodně víc než jsem čekal, proto se ptám jakej je rozptyl u toho měření.
Červenec 25, 200817 r neboj to meranie ma presnost -+ autobus, takze by som sa toho moc neriadil pokial to nemas na skalibrovanom meracom zariadeni podla stanovenych podmienok tak je to na nic, nestaci ti udaj vyrobcu o vykone ?
Červenec 25, 200817 r Autor neboj to meranie ma presnost -+ autobus, takze by som sa toho moc neriadil pokial to nemas na skalibrovanom meracom zariadeni podla stanovenych podmienok tak je to na nic, nestaci ti udaj vyrobcu o vykone ? Je to po chipu. Asi to budu muset zmerit na brzde.
Červenec 25, 200817 r Můžu vědět kolik si naměřil a na jakém motoru + úpravce? Třeba KPower (taky měří výkon asi podobně) prý, pokud se dodrží podmínky -zapnout log., rozjet auto po ROVINĚ z 50 co to dá na trojku,a nechat zpomalit, a vypnout log., zadá se správná váha auta (nechat si ho někde zvážit) vyjde to +-pár kW (tuším, že říkali 2-3kW splňění podmínek). Upraveno Červenec 26, 200817 r od NNNTomas
Prosinec 3, 200816 r Výkon se počíta, neměří. Výkon nesouvisí s hmotností. Jednou z metod jak spočítat výkon je na základě spalovacího tlaku v motoru: P [kW] = (i×V×n×p)/(300×k) i-počet válců (typicky i=4) V-zdvihový objem [m3] n-otáčky [ot/min] p-indikovaný tlak [kPa] k-konstanta(pro čtyřdobý motor k=3) Další možností je na "brzdě": Na "brzdě" se měří síla [N], s jakou motor otáčí např. magneticky brzděným válečkem.. z toho se spočítá krouťák [Nm] a pak se z krouťáku (kroutak×uhlova rychlost hridele) vypočte výkon [kW]. --jb Upraveno Prosinec 3, 200816 r od bartes
Prosinec 3, 200816 r To máš ale pravdu. Výkon se sice dopočítává, jen ty potřebné hodnoty musí někdo - nečím změřit...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.