Září 29, 201014 r není nic jednoduššího 1) sundat kolo 2) přizvednout nejlépe celý čumák auta at se stailizátor nešponuje 3) pomocí imbusu a prstýnkovýho klíče (klíč tuším velikost 16) uvolnit matky na "kosti" (každá na opačném konci kosti) 4) vyjmout kost - zpětná montáž je v chronlogickém pořadí .....práce na cca 30 min
Říjen 11, 201014 r Právě jsem čet zajímavou diskuzi na DP: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=68587&postdays=0&postorder=asc
Prosinec 3, 201212 r Ahoj, chci se zeptat budu měnit tyčky stabilizatoru a zároven bych vyměnil i lužka stabilizatoru. Nevíte někdo jaky mam objednat? Fabie 1,4 mpi 44 kw. Díky moc
Prosinec 6, 201212 r Lze to objednat podle průměru stabíku ( silentbloky ) , tak jsem je tak objednal, ale neseděly, takže jsem zajel do Origo Skoda servisu a objednal podle VIN, které sedí přesně. Tyčky jsem dával od Febi, najeto asi 60 tis. a drží oboje.
Prosinec 9, 201212 r co si myslite o tomto?? http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fabia-facelift/exterierove-doplnky/skoda-fabia-sportovni-stabilizator-jom-zesileny-id:6163.eshop
Leden 26, 201312 r premejslim o tech 20mm na svoji hatapku stacej vymenit jen stab.tycky nebo i stabilizator(ten dlouhej)
Březen 10, 201312 r měnil jste někdo krom kostí (tyček stabíku) i ty silentbloky http://www.skoda-dily.cz/eshop/6q0411314p-silentblok-stabilizatoru-predni-napravy.html na stabíku samotném?
Březen 10, 201312 r no už mi vepředu stále více něco klepe, taky aby ne po 255 000km , tak jsem si říkal, že ty kosti konečně vyměním ... no a včera jsem byl na STKáčku a tam mi technik řekl ať si vyměním i ty gumové silentbloky na tyčce. Tak jsem to teď dopoledne studoval a vidím že na tom zas nic není, tak že bych vyměnil i je. Tak se tak spíše ptám, jestli měníte jen kosti nebo i ty silentbloky. Akorát se musím podívat, sundat podběh a zjistit jaký průměr stabíku mám, abych věděl co objednat a v jakém stavu jsou ty objímky. Nebo dá se ten průměr změřit i jinde, třeba z motoru, je tam přístup? Ještě jsem se nedíval, zatím jen teorie z DP a tady z příspěvků.
Březen 10, 201312 r podbeh dávať dolu,načo???..veď ho zmeraj pri tyčke stabilizátora,hrúbku má jednakú po celej dĺžke... objímkam nič nebude... a či sú tie silenbloky už vybité zistíš ľahko...ak budeš mať odpojené tie tyčky,tak chyť ten stabilizátor a skús s ním pokývať hore-dolu,či nemá v tom uložení vôlu...
Březen 10, 201312 r no tyčky ještě nikdo dolů nedával, tak bůhví jak to půjde, takže asi objednám tyčky a i ty silenbloky, abych to nedělal na dvakrát. OK, změřím si to jak se dostanu k autu, aspoň že nemusím sundávat ten podběh jen na to změření, na výměnu pak určitě ano, že?
Březen 10, 201312 r ani pri výmene to nemusíš dávať dolu..len spodný kryt motora..budeš mať zdvihák či jamu??....tyčky vedia pekne potrápiť,keď sa spolu s maticou točí aj samotný ten čap v tyčke...potom to skúsiť zadržať blickami,prinajhoršom nastupuje flexa
Březen 10, 201312 r je fakt,že postup opravy sa musí prispôsobiť podmienkam,v akých sa robí...takže poreferuj,ako si dopadol
Březen 11, 201312 r Jestli se můžu přidat, tak jsem objednával silentbloky stabíku podle průměru stabíku, který jsem změřil šuplerou a koupil jsem stejně špatný a nakonec jsem je objednal podle vin v skoda servisu, ale pasovaly uplně přesně, ta objímky jsou robustní, nemusí se měnit, jsou na dva šrouby , horší je dopasovat objímku na nový nevymlácený silentblok, protože má logicky víc hmoty, ale jde to taky, já to dělal , že jsem měl trojnožku pod konzolí ramene a talže jsem hevírkem přizvedával nebo naopak snižoval výšku kola spolu s poloosou, abych se dostal s golou na spodní a pak na vrchní šroub objímky. A čepy stabilizačních tyček se ti samozřejmě budou protáčet, ale maj jako čepy řízení vnitřní torx, číslo nevím, ale na jedny fabce jsem je odřezával flexou, protože matice byla zažraná a torx jsem strhnul.
Březen 11, 201312 r tak dík za reference, dnes si stabík změřím, ale měnit to budu asi až v dubnu, až bude tepleji, ale určo poreferuji. Zatím se chystám teoreticky a psychicky , abych byl připravený na všechno
Březen 11, 201312 r Casy,ako by si mi z duše hovoril ..ten vnútorný torx stojí za ho*no ...lepší je tá flexa
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.