dadacek Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 Tak dospělák může většinou vždycky sedět uprostřed a stačí mu ten 2bodovej pás (ale mám 3bodový všude tož neřeším). Ale je možná že v tom jsou nedomyšlené zákony.. PS: co tak napsat meila s tvojí situací na ministerstvo jak se k tomu postaví oni.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
w77 Vloženo 26. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2008 Ptal jsem se kamaráda co dělá u policie ten mi řekl že dítě může sedět na předním sedadle s předepsanou sedačkou je jedno kolik mu je ale ten automobil musí mít vypínací airbag nebo bez airbagu žádný problém ale já mám 5letýho kluka a sedá si automaticky do zadu asi to tak má být hezkej den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardachal Vloženo 26. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2008 dle zákona musí být airbg vypnutej jen v případě, když je tam dítě v sedačce umístěno proti směru jízdy ! tj. sedačky od 0 do 3 let. jinak samo sebou vozim děti vzadu, ale jak jinak odvést 4 děti ? jedno musí být prostě vepředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 Nebo v kufru.... Tak pokud neni vychodisko, asi bude muset dopredu, jine reseni nevidim! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vencas Vloženo 12. Září 2008 Sdílet Vloženo 12. Září 2008 Dítě vedle řidiče sedět může a platí pro něj stejné požadavky jako by sedělo vzadu (druhy sedaček dle váhy ). Pouze při sedačce použité proti směru jízdy musí být vypnut airbag. Jinak je to jedno. Jiná věc je, že většinou tam řidiči děti nevozí, protože to je "sedadlo smrti". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
terezavejvodova Vloženo 14. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2020 Dobrý den. Já si do naší Octavky plánuji koupit tuto sedačku https://detivbavlnce.cz/autosedacky/15629-chicco-seat-up-2018-jet-black.html myslíte si, že bude sedět? Jakou sedačku máte popřípadě vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Vloženo 14. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2020 (editace) Zdravím. Nepíšete jak je dítě velké, ale obecně: pro malá miminka +- do 13 kg je nejbezpečnější kvalitní vajíčko (Klippan dinofix, Cybex Aton 5, apod.). Až pak přejít na pokračovací sedačku. Sedačky kde výrobce píše podobná široká rozmezí např. 0-18 kg jsou pro novorozence nevhodná. I pokračovací sedačku (když se nevejde do vejce a samo sedí) je pak dobré volit protisměrnou (i když budete mezi rodiči v menšině), je to pro dítě nepoměrně bezpečnější, fakt. V protisměru pak vozit co nejdéle - existujou protisměrné sedačky třeba do 25 kg (např. Axkid minikid). Něco doporučuju nastudovat např. FB skupina "Děti proti směru" :) Editováno: 14. Říjen 2020, autor: Honza K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.