Březen 18, 201411 r Jo kokto to není k smíchu, je to léty prověřená věc. Něco podobného jsem třeba používal dříve u kontroly ložisek velkých oběhových čerpadel, nebo jejich elektromotorů. A úplně nejlepší je na tuto činnost šroubovák s průchozím dříkem (dá se do něj bouchnout kladivem).
Duben 4, 201411 r Ihned po nastartování se ozve výrazné „chrrrrrrrrrrrrr“. Pazvuk je krátký jen 1 až 2 sec. a přirovnal bych ho ke zvuku, když nevyšlápnete spojku a řadíte přes zuby. Stává se to pouze při studeném startu s frekvencí tak každý 10 až 20 start. Nevíte, co to může být? Máte někdo stejnou zkušenost?Pro zajímavost mám 85tis., žádná kontrolka se nerozsvítila, motor jinak šlape normálně.
Duben 4, 201411 r Rozvody, případně přestavovač vačkového hřídele. Ale já bych si tipnul rozvody. Toto je neradno podceňovat - může to skončit fatální závadou pro motor. Takže navštiv servis, ať se ti na to pořádně podívají.
Duben 5, 201411 r Řekl bych, že je to zarachtání jako na tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=eX72B1Nr_PU
Duben 5, 201411 r Toto bych ale moc nepodceňoval - aby se ti to nepotkalo. U mě zatím ticho. A koukám, že alespoň se spotřebou jsme na tom podobně.
Duben 7, 201411 r První (ojediněné) zarachtání se objevilo cca v 80tis. Začnu to řešit s doktory přes motory :-)
Duben 8, 201411 r skater:Jaký olej dáváš a v jakých intervalech ho měníš? Mám stejný ročník cca 65 tkm a stejně jako Pawouk zatím klid. Dávám plnou syntetiku 5W-40 a měním co 10 tkm.
Duben 9, 201411 r Prvních 30tis. jsem tam nechal Longlife, potom vždy na 15tis. plnou syntetiku 5W-40 jako dáváš Ty. Zajímavé je, že to zarachtá jen někdy a většinou když navečer odjíždím z práce. Ráno při nejstudenějších startech byl rachot snad jen jednou.
Duben 9, 201411 r Pánové nezdá se Vám, že se tu řeší úplně to samé už po několikáté ??? Jinak taky dávám - rok nebo 10tis 5W-40 Castrol Magnatec
Duben 13, 201411 r Teď jsem četl na netu, že pokud se zákazník sám ozve, tak mu rozvody zadarmo vymění. Nevíte někdo jak je to v reálu?
Duben 13, 201411 r Tak to zkus a uvidíš. Kdes to četl? Máš problém s rozvody? Záruku už nemáš? Kdesi kdysi se psalo o tom, že koncern rozšířil kulance na problémy s rozvody u motorů TSI.
Duben 13, 201411 r No dnes ráno při startu to zarachotilo stejně jako co je tu na videu. Auto mám z 10/2010 najeto 98tis. Právě o ty kulanci psali. http://www.auto.cz/problem-u-motoru-1-4-tsi-vytahany-rozvodovy-retez-65864
Duben 13, 201411 r Teď jsem četl na netu, že pokud se zákazník sám ozve, tak mu rozvody zadarmo vymění. Nevíte někdo jak je to v reálu? zabudni....
Duben 14, 201411 r Taky si myslím. Jen by mě zajímalo, jestli hned řešit rozvody. Co vy, co s tím máte problémy? Jak dlouho na to takhle jezdíte?
Duben 15, 201411 r Taky si myslím. Jen by mě zajímalo, jestli hned řešit rozvody. Co vy, co s tím máte problémy? Jak dlouho na to takhle jezdíte? Doporučuji ti pročíst si tohle vlákno, vše již tu bylo několikrát řešeno...
Duben 25, 201411 r Pánové, potřebuji teď vyměnit olej. Poslední dva roky jsem si nechával dělat i další úkony (měnit svíčky, servis klimy, výměna pal. filtru), některé zřejmě trochu zbytečné. Takže bych teď chtěl zajet jen na výměnu oleje + olej. filtru. Oba vzduchové si koupím a vyměním sám. Jinak auto nemá žádné poruchy, takže mi přijde zbytečné některé věci vyměnovat preventivně. Autorizovaný servis škoda mi vymění olej (Castrol Magnatec 5W40) a olej. filtr za 2 500 Kč. Je to OK cena, nebo platíte víc / míň. Uvažuju i o nějakém neautorizovaném servisu.
Duben 25, 201411 r Výměna oleje + olejového filtru (autorizovaný servis) + prohlídka po dvou letech byla u mne do 1000 Kč. Olej jsem měl ovšem vlastní. Teď se chystám na další, tak pak napíšu.
Duben 25, 201411 r Jen výměna Magnatecu a filtru za 2500 Kč mi teda přijde dost drahá. Vždyť to ani není předražený LL olej, ne?
Duben 25, 201411 r Není, je to normální olej pro standardní roční výměnu. Každopádně se mi zdálo, že se to s ním chová lépe než s 5W30 LL, takže dávám tenhle.
Duben 25, 201411 r Jestli ti nejde o razítko v servisce, tak bych se na ně asi vykašlal, případně zkusil, jestli ti vemou vlastní olej.
Duben 25, 201411 r Znám i dražší autorizovaný servis - olej Shell Ultra 5W-40 + filtr + čtení chyb ŘJ za 3000 Kč. A ještě jsem se v servisu dověděl, že při nutné výměně rozvodů (po záruce) Škodovka zaplatí pouze díly dražší než 4000 Kč.
Duben 25, 201411 r to neni špatné ak si porátam cenu prestavovača vačky , druhého koliečka vačky, reťaze , tesnenia , tmelu , napínáku a pár skrutiek prípadne oleja a filtra ....
Duben 25, 201411 r Pozor aby nedošlo k mýlce, díly pod 4000 si platíme sami! Myšleno cena jednoho dílu, takže výrobce zaplatí např. přestavovač vačky, jehož cena je kolem 10000. Upraveno Duben 25, 201411 r od skater
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.