Přejít na obsah

skater

Uživatel
  • Počet příspěvků

    117
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 944 zobrazení profilu

Oznámení skater

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

2

Popularita

  1. Před OII jsem jezdil řadu let s vozy, které měly zpátečku "přes kroužek" a když jsem přesedlal do Oktávky, tak jsem nechápal, že najednou musím do řadičky tlačit silou a nechápu dodnes...
  2. Já jsem si teda za 6 let nezvykl :-(
  3. Co se týče zpátečky, tak za celou dobu jsem nepřišel na chuť systému "zatlačení radičky dolů". Když potřebuju rychle zařadit zpátečku, tak se s pákou většinou peru Ať se na mne pánové z koncernu nezlobí, ale konkurenční systémy řazení zpátečky, kdy se lehce zvedne kroužek pod hlavicí řadičky jsou zkrátka uživatelsky přívětivější ...
  4. Tím "pomalá" myslím to, že jí nevoní rychlé (sportovní) řazení a chod řadicí páky je na můj vkus těžkopádný. Řadit jedním prstem prostě nejde :-)
  5. Po 6 letech a 120 tis. jsem TSI prodal a musím říci, že to byl příjemný společník. Rovnou řeknu, že turbobenzín je to nejlepší, s čím jsem kdy jezdil (víceválcové 6+ atmosféry jsou možná lepší, ale s těmi jsem neměl tu čest Zopakuji mnohokrát omílané výhody: skvělá kultivovanost chodu (s TDI zcela nesrovnatelné) výborná dynamika vzhledem k malému objemu přiměřená spotřeba (já dlouhodobě 5,9 l/100km) příjemně poskládané převody 6-ti kvaltu. Co se nepovedlo na 100%: chrastící rozvody pomalá a lehce nepřesná manuální převodovka. Problémy s chrastícími rozvody jsou kapitola sama pro sebe. U mého motoru se to cca od 80 tis. projevovalo občasným zachrastěním po startu, které trvalo 2-3 sekundy. Držel jsem se pokynů výrobce, že pokud není rachot delší než 5 sekund, není třeba rozvody měnit, takže jsem nic neměnil. Jinak pokud vezmu auto jako celek a pominu rachocení po startu, tak OII je velmi spolehlivé auto. Nikdy jsem neměl žádný problém a nic jsem nemusel měnit nad rámec běžné údržby. Snad jen žárovičky v zadních světlech praskají nějak často
  6. To je fakt, koncernové benzíny byly bída a nástupem první generace TSI si reputaci moc nezlepšili
  7. To je nejpravdivější článek o 1.4 TSI, co jsem četl. Servisní zkušenosti jsou popsané velmi dobře.
  8. V průběhu rachtání nešlapat na plyn! Zvýšilo by se riziko přeskočení. Počkat na volnoběh až se vše dopne, natlakuje (přestane rachotit) a pak terpve šlapat na plyn :-)
  9. Potvrzuji, že Fulda Montero III jsou výborné na sněhu/ledu a mají dobrý poměr výkon/cena. Jestli chceš velmi tiché gumy, kup Continental. Výborné jízdní vlastnosti mají Nokian, ale proti Continentalu jsou výrazně hlučnější.
  10. Konzultoval jsem to s mechanikem, když řetěz přeskočí o zub, tak se ventily nepotkají. Chování motoru s přeskočeným řetězem popisoval canzou na začátku tohoto vlákna. Mně rozvody nepravidelně rachotí po startu už asi 20.000km a jezdím dál, neřešim to.
  11. skater

    Zimní pneumatiky

    Kdyby by bylo hlavní kritérium výběru vlastnosti na sněhu, které pneu byste zvolili (205/55 R16)?
  12. skater

    Chladič

    Cože, prorezlý chladič u 6 letýho auta? To slyším poprvé, chladiče se přeci vyráběly z lehkých (nereznoucích) kovů
  13. Něco podobného se mi stalo, když se motor rozběhl na 3 válce. Příčina byla v tom, že jsem několik hodin před tím udělal „studený“ start, tzn. nastartoval motor, který běžel jen několik sekund na sytič. Pravděpodobně se motor „uchlastal“, zanesly svíčky atd. Mně se ale nerozsvítila žádná kontrolka.
  14. Pětku v 60 km rychlosti řadíš podle "našeptávače" řazení? Kolik má motor otáček v takové rychlosti?
  15. Pětka je tedy hodně těžká. Jak si vede tento motor na pětku třeba mimo obec v kopcovitém terénu (rychlost 80-90, otáčky kolem 2000)? Bere to pětka nebo se musí podřazovat?
×
×
  • Vytvořit nový...