Leden 4, 201411 r Už po druhé mi odešel předřadný odpor na Roomster 1.9Tdi 2007, oprava stála 2500.-. Odpor stojí 700, práce 1800.-, museli sundat celou palubku aby se tam dostali. Tak si říkám, jestli by nebylo výhodné prostě prodloužit ty 4 kabely a umístit ten odpor jinam, aby se nemuselo kuchat půl auta, když odejde taková blbost za pár kaček. Taky bude asi něco s ventilátorem, protože jinak nechápu, proč ten odpor umírá. Máte na to někdo odborný názor? Díky
Leden 28, 201411 r Ahojte,huci mi ventilator co je pred spolujazdcom a ked za jazdy trocha pribrzdim tak ide tu chvilu ticho.Ako vyberem ten ventos??
Leden 28, 201411 r Pro vytáhnutí ventilátoru se musí rozebrat komplet palubovka. Někde se tady psalo, že se dá spustit k motorku pytlík s magnetem, ten přitáhne kotvu a ventilátor se zklidní. Zkus si to tady někde najít.
Listopad 17, 201410 r Ahoj , mám jen rychlý dotaz opravdu se musí rozdělat celá palubová deska pro výměnu odporů ( škoda roomster rv. 2007 1.4.tdi) Dík za info
Prosinec 2, 201410 r Také se připojuji s dotazem, zda někdo krom pytlíku s magnetem, nevyměnil, nebo nenamazal, ventilátor BEZ rozebrání palubní desky? Někdo tu výše psal, že cena za výměnu motorku ventilátoru ve Škoda servise činí 10.000 Kč.
Prosinec 4, 201410 r Joo taky se do toho budu muset pustit.to huceni toho ventilatoru na 1 je nesnesitelny.jak si nekdo sedne ke me do auta hned se ptaji co to huci.taky bych rad nejakou radu
Prosinec 22, 201410 r A kudy jinudy byste se k tomu topně-ventilačně-klimatizačnímu agregátu chtěli dostat, než po oddělání palubky? Je přišroubovanej na "motorovou" přepážku přímo pod čelním sklem od boku k boku (měří víc jak metr na dýlku) a do motorovýho prostoru má jen 4 vývody - trubky na chladicí kapalinu (topení) a ke klimě (chlazení) - plus pár kabelů. A když se podíváte, z kolika kusů je vlastně palubka, zjistíte, že ji chcačky nechcačky musí každej kdo se snaží opravit ventilaci celou sundat... Každej jen trochu normální konstruktér uvažuje i o příslušný opravitelnosti a mechanickým přístupu k dílům schovanejm POD (čímkoliv) - z tohohle pohledu jsou škodovky konstruovaný bandou diletantů, co absolvovali zvláštní školu, protože topení-větrání není jediná věc, při jejíž opravě se u škodovky musí rozebírat div ne půlka auta...
Červen 14, 201510 r konečne vyriešený problém s klepaním ventilátora na nerovnostiach.Je to trochu invazívne,ale funguje to. odmontoval som hornú odkladaciu skrinku,kde je vidiet pozícia motora vetilatora.Potom som odhadom určil približný stred osky motora a cez otvorenú spodnu skrinku(kastlik) som pevrtal najskôr menšiu a postupne som dieru zväčšil asi na 30 mm.To isté som urobil aj do telesa ventilátora, kde sa krásne objavila oska.Potom som šublérou odmeral vzdialenosť medzi oskou a telesom a na túto vzdialenost minus 1 mm som vyskladal neodymove magnety prilepene na neodymovom magnete z harddisku, je to taky banán,to cele som prilepil obojstrannou penovou paskou na teleso ventilátora.V princípe ide o to,aby sa ten magnet nedotíkal osky ,ale aby dostatočnou silou priťahoval osku a tým zabránil jej pohybu dopredu a dozadu.potom stačí už len nejakou gumovou záslepkou uzavriet otvor v kastliku.Prajem všetkym pevné nervy,lebo mne to klepanie teda sakra vadilo... Upraveno Červen 15, 201510 r od bokko
Červenec 9, 201510 r Zdarec chlapi. na roomsteru rv 2008 nejede vůbec ventilátor topení, ani na jednu poloho. pojistky jsem kontroloval a všechny ok. nevíte čím to? díky za odpověď
Červenec 9, 201510 r Zrejme odpor pokial vravis ze poostky su ok. Ale vacsinou vtedy chodieval aspon na plny vykon...chcelo by to premerat priamo vstup a vystup na ovladaci ventilatora a na odpore....pripadne mohol odist aj motor..
Červenec 9, 201510 r motor když do něj pustím 12V tak běží, takže ještě ovládaní, nebo tep pojistka..
Červenec 9, 201510 r snažím se ted vyndat to ovládání ventilátoru a zatím nevím jak. na odpore neumím, nemám sundanou palubovku.
Červenec 9, 201510 r Odpor by mal byt teoreticky asi nad nohami spolujazdca. Tu klimu nevyberies tak lahko, skor daj dole tie male bocne plastiky a ten fukar nad tym, alebo daj von radio mozno odtial sa dostanes ku konektoru.
Červenec 13, 201510 r Zdravim chlapi, mám problém na Roomstru nejde vůbec ventilátor topení ani na jeden stupeň. Proměřoval jsem konektor ovládání a jde mi do něj jen cca 1,8v při zapnutém klíči. Pojistka je taky OK. Nevíte někdo v čem by mohl být problém jestli v předřadném odporu nebo v něčem jiném? Díky za odpověď.
Červenec 13, 201510 r Zkus ten odpor - bejvá zlomenej buď drát před konektorem, nebo přímo ten odpor...
Červenec 13, 201510 r A nějaký tip jak se k němu dostat nebo se musí sundat celá palubovka? A popřípadě nějaké schéma nebo postup demontáže?
Červenec 13, 201510 r Kde sosnout dílenský příručky - to najdeš tady na fóru, myslím že to je v sekci Ostatní - http://forum.skodahome.cz/topic/131796-dílenská-příručka-a-učební-pomůcky-fabia-ii-roomster/?p=2021192
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.