Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

zdravim pánové, poradíte mi jak se sundavá volant? jestli se jen odtrhne ten kryt s tim znáčkem, nebo nějak jinak...? nechtěl bych ho hned zničit :), a když už sem u toho volantu, nemáte někdo nábu ke sport volantu? nebo kde se dají sehnat?

Vloženo (editace)

Ahoj, ....nejdřív odpoj baterku a párkrát šlápni na brzdu........ze zadu volatu jsou dvě dirky , tam strčíš šroubovák a musíš odjistit takovou drátovou pojistku....... nevím ted JESTLI SMĚREM VEN z auta NEBO DOVNITŘ (k volantovce) .Celkem mi to dělalo problém , než jsem přišel na to jak to vyháknout. a sundáš střed s airbacem.....Tak si asi budeš muset koupit 12ti hran ořech na golu(10nebo 12)......a to je celé......... ;)

Čus

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Vloženo (editace)

Tedy přesně je to ten 12 hran přesněji mám tento ořech TONA Cr-v M12, takže žádný "tisíci hran". :w00t1:

citovanie predchadzajuceho prispevku
Vloženo (editace)

Jo jo "tisíc hran" to je bolševik slang. V té době tu byl znám jen jeden.....dnes mají různou velikost a také jiný počet výstupků........, ale původně jsem to chtěl taky tak definovat..

Dík čus ;)

citovanie predchadzajuceho prispevku
Vloženo

Zdar,

prikladam fotky ako to vyzera pod airbagom volantu (aby ste vedeli ktorym smerom tlacit srobovakom cez spodne dve dierky vo volante) + aky "tisichran je potrebny.. ..myslim ze tieto fotky hovoria za vsetko.. :-P

post-10391-1220795248_thumb.jpg

post-10391-1220795271_thumb.jpg

post-10391-1220795297_thumb.jpg

post-10391-1220795311_thumb.jpg

post-10391-1220795326_thumb.jpg

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Dám to sem, aby to bylo i tady pohromadě.

Není to můj návod - pouze cituji: Vezmes si plochej sroubovak, natocis volant o 90 stupnu doprava, zazadu mas ted nad krytem volantu ve volantu diru - das do ni sroubovak a pacis - je tam takova ocelova pruzina a kdyz za ni spravne vezmes, odskoci ti kousek bag ven (neda se to popsat, proste poprve nad tim stravis vic casu, az to pak uvidis rozebrany, budes hned vedet a priste to pujde samo. Pak otocis volant do rovne polohy a zase o 90 stupnu na drhou stranu a to samy - bag odkoci a pak uz ho rukou normalne sundas. Rozpojis konektor bagu (idealne predtim odpojit baterku, ale staci i jen nezapinat klicek) a jsi ve volantu - ten ma jeden velkej stredovej sroub (dvanactihran, musis mit orech, jinak to nepovolis) - ten kdyz povolis, tak pak sundas v pohode volant.

Vloženo (editace)

Já bych jenom upřesnil, že kdo to bude dělat poprvé ať neztrácí u těch zadních páčicích dírek hlavu, jde to šíleně, než se na to přijde, ale ve výsledku jde pružinka lehounce odepnout, takže nikam nic nervat a nebejčit, prostě jde jenom o úhel natočení šroubováku. Já bag odpojoval i s připojenou baterkou a v poho.

Editováno: , autor: tommys
  • o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj,

chtěl bych zeptat, kde se dá sehnat pojistný šroub volantu? Je totiž omezený počtem použití (5x).

Ještě mě napadla jedna věc: kdyby byl na šroub znovu nanesen zajišťující tmel, mohl by se používat vícekrát?

Díky za odpověď.

Octavia 1.9 tdi r.v. 2002, ALH.

Vloženo (editace)

Pojistný šroub volantu koupíš u dealera Škodovky cca za 90Kč a číslo dílu je N 90799101.Ono spíš jde o to,že po 5. demontáži a montáži se může závit šroubu trošku natáhnout,tak proto asi ta výměna ze strany Škodovky.I když dle dílenských postupů by jsi musel měnit 90% šroubů po prvni demontáži a kolik lidí to asi dělá?? :)

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek.
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...