Září 3, 200817 r Taky používám origo škodovácké (asi Championky) předepsané pro 1,4 MPI a žádný problém. Mám na nich najeto cca 62 tisíc, teď je budu měnit.
Září 3, 200817 r origo z fabriky nevím jaké byly, ale v 60t.km mi dávali Bosch, které jsem pak měnil po 30t.km (už měly nepravidelný chod na volnoběh) za NGK . Až teď si uvědomuji že už mám na nich také 47t.km a šlapou dobře, nepozoruji že by mi kolísal volnoběh, tak je ještě nechám.
Září 3, 200817 r ja davam brisk silver kus za 100 penazi a kazdych 40tkm to vymenim a som spokojny a tusim tiez budem menit , musim kuknut do archivu
Září 3, 200817 r ja som si nechal poradit montaznou firmou. maju viacej skusenosti, ako keby som testoval toto a tamto. mam tam NGK a spokojnost. malicko je upravena medzera (zmensena) a spokojnost.... Upraveno Září 3, 200817 r od colins
Září 15, 200816 r colins , malta ak mate sviecky NGK ake maju ciselne oznacenie ? je to ZFR5P-G alebo nieco ine ? ja viem dost hlupa otazka ale co vies robit ked je kurva vonku trak skaredo
Září 15, 200816 r colins , malta ak mate sviecky NGK ake maju ciselne oznacenie ?je to ZFR5P-G alebo nieco ine ? ja viem dost hlupa otazka ale co vies robit ked je kurva vonku trak skaredo NGK 2330 BCPR6ES takto to vyzera : http://www.sparkplugs.com/results_cross.as...p;x=44&y=16
Září 21, 200816 r Mám fábii 1,4 16V 55kw AUA. Momentálně tam mám brisk silver najeto 16tis a studené starty už nejsou nejlepší. Podle mě silver nic moc. Teď jsem si koupil brisk platin tak jsem zvědavej. Mají přímo z fabriky vzdálenost mezi elektrodami 1mm. To se mě zdá docela hodně. Běžně bývá u svíček 0,7mm. Kolik je ideální pro jezdění na plyn u platin?
Září 22, 200816 r Do Fabie 1.4 55kW jsou nejlepší originál, nedávno jsme to řešili na firmě, stříbrné nešly nic moc, platina taky nešla valně, nakonec jsme tam dali Brisk podle katalogu, teď si nedokážu vybavit jaký typ, ale byly třívývodové a auto od té doby jede super... ale zkus je, ten milimetr je akorát, ale mám vyzkoušené, že 1.4 55 a 1.4 50 mají nejradši pouze originál od Brisku...
Září 22, 200816 r Zřejmě jsi myslel brisk Extra.Ty jsou tříbodové. Škoda, že už mám platin koupený. Měl jsem se zde poradit před nákupem:( Začínám si, ale myslet, že stejně asi budou nejlepší NGK. Ty jsem tam měl před montáží.Chvilku jsem na ně po montáži jezdil a pak jsem tam dal brisk silver a poznal jsem hned, že startování bylo o malinkej ždibíček horší. Vím, že jsi tady obecně doporučoval platin tak už jsem to nechtěl víc řešit, ale to byla chyba. No uvidíme jak budou šlapat, třeba si s tím mojím motorem budou rozumět:) Ty teda hlavně upřednostňuješ BRISK? Co řkáš na NKG?
Září 23, 200816 r tys mě nepochopil... ano, propagoval jsem platiny, sám je mám v octě a bez problémů, superby dobrý, ale postupem času jsem zjistil, že se do těchto dvou typů co jsem psal výš absolutně nehodí, to samé např. Ford Galagy, dám platinu- střílí, dám origo Brisk a je po problémem, časem jsem došel k tomu, kde je větší elektrodová vzdálenost, tam platina moc dobře nechodí, v ostatních typech jo, někdy je problém i s 6 i 8 válci, Volvu XC 90 platina nevadí, 6 válci BMW zas jo, je to typ od typu, ale když auto osadím podle katalogu Briskama tak jedou bez problémů....
Září 23, 200816 r Do Fabie 1.4 55kW jsou nejlepší originál, nedávno jsme to řešili na firmě, stříbrné nešly nic moc, platina taky nešla valně, nakonec jsme tam dali Brisk podle katalogu, teď si nedokážu vybavit jaký typ, ale byly třívývodové a auto od té doby jede super... ale zkus je, ten milimetr je akorát, ale mám vyzkoušené, že 1.4 55 a 1.4 50 mají nejradši pouze originál od Brisku... nazdar karle, ja som si nechal poradit od teba a kupil som tie platinove, urcite su lepsie ako NGK, ktore som mal predtym, lenze mam taky problem, ze po vypnuti motora to robi samozapal, motor sa este aj po vypnuti klucika roztrasie, niekedy je to dost citelne a trva to aj 3 se_kundy veru nic prijemne ked to s celym autom poriadne zatrasie, v servise mi povedal, ze to je normalne u fabie myslis, ze ked tam dam tie origo brisk, tak to bude dobre? mam fabiu 1.4 MPi motor AME mozete mi niekto napisat origo cislo na tie brisky pod ktorym sa daju kupit? dik
Září 23, 200816 r tys mě nepochopil... ano, propagoval jsem platiny, sám je mám v octě a bez problémů, superby dobrý, ale postupem času jsem zjistil, že se do těchto dvou typů co jsem psal výš absolutně nehodí, to samé např. Ford Galagy, dám platinu- střílí, dám origo Brisk a je po problémem, časem jsem došel k tomu, kde je větší elektrodová vzdálenost, tam platina moc dobře nechodí, v ostatních typech jo, někdy je problém i s 6 i 8 válci, Volvu XC 90 platina nevadí, 6 válci BMW zas jo, je to typ od typu, ale když auto osadím podle katalogu Briskama tak jedou bez problémů.... Pochopil, prostě v tomto motoru to není ono. Neboj neobviňuji tě jsi tady radil platin. Jak jsem psal tak jsi je doporučoval obecně a tento motor hold spadá do vyjímky. A co zmenšit vzdálenost? Zkoušel jsi to? Byl tam nejaký rozdíl? Přemyšlím, že bych tam dal tak 0,8 když už je mám Upraveno Září 23, 200816 r od ruger
Září 23, 200816 r zkus je tak jak jsou, origo od Brisku je DX15LTC-1 ta má taky větší vzdálenost, když to nepůjde tak zkus těch 0.8, ale origo bude určitě lepší, to co máš tak spíš nabídni někomu co má např, Forda, ty mají odtrh i 1.2, tam by fungovaly....
Září 23, 200816 r FIRMA MODEL LTR kW (hp) ENGINE YEAR EXTRA PLATIN TUNING SKODA Fabia 1,4 50kW AME 09.99-05.03 DR15TC DOX15LE DOR15LGS mrkni na http://www.brisk.cz/index.php je tam katalog v dílenský příručce jsou pro AME od Brisku - DR 15 TC bratr je má v AZE 44 kW, běhaj bez problému
Září 30, 200816 r tak som skusil nove sviecky DR15TC - maju to byt original do fabie AME MR2000 ale cuduj sa svete, po vypnuti klucika tu je zase samozapal, v servise mi tvrdili, ze to je u fabie normalne ked ide ma plyn moze mi prosim este niekto nieco poradit, co by som mohol skusit aby som sa zbavil samozapalu po vypnuti motora? dakujem za rady
Září 30, 200816 r zhasni vzdy skor ako to mas na plane a je to myslim ze to auto sanujes az moc ono potrebuje podat vykon tak jak dobry kon. tak ho kuva poriadne ponahanaj a uvidis bude rado ze ho zhasnes ani ho nenapadne pracovat dlhsie ako treba ale inak neviem preco ti nezhasina. ale furt je to mensi problem ako keby ti nestartovalo nech sa dari kamarat
Říjen 1, 200816 r U aut provozovaných na benzin, byl samozapal jeden z projevů netěsnosti výfukového potrubí. Možná vlnovec, či ostatní části výfuku prorezlý. Zkontroluj díry (výfuku)
Červenec 24, 200916 r Před týdnem jsem měnil svíčky. Měl jsem tam původně platinky Brisk DOX15LE (kolem 100kč/kus - najeto 20 000km) a jelo to pěkně. Začal mi trochu lítat volnoběh, tak před týdnem jsem dal DR15TC (60kč/kus) a střílí to a jede na LPG hůř než na benzín (na platinky jsem rozdíl moc nepoznal). Takže dnes jdu kupovat zase ty platinky.
Červenec 24, 200916 r Musím tě zklamat, DOX15LE nejsou platinky, je to Ytrium, prostě klasika ty se osazují z prvovýroby do 1.2jek, do tvé se nemohou vůbec dávat, jsou o 2 mm delší než ostatní svíčky, platinové jsou DR15YPP nebo DR15YPP-1, ty mají větší odtrh, jsou lepší s tím menším odtrhem...
Srpen 1, 200916 r Ridil jsem se dle oficialnich stranek brisku. Nevim, proc to teda mají zařazeno v kolonce "PLATIN" pod SKODA-FABIA-1.4-50kW, ale OK, zkusím sehnat ty ...YPP.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.