Publikováno Říjen 2, 200816 r Chlapi potreboval bych poradit. Mam Octavii r.v. 2002 1.8T, najeto asi 110t. Jsem druhy majitel. Auto mam asi rok a pul. Pred nejakymi tremi ctyrmi mesici mi zacala neustala naskakovat kontrolka elektroniky motoru. Mel jsem to jiz nekolikrat v servisu. Bohuzel predchozi majitel si tam nainstaloval Blow Off ventil, takze mi v servisu "pry" nejsou schopni udelat kvuli tomu kompletni diagnostiku, aby zjistili, kde by ten problem mohl vznikat. Pry by museli veskere ty upravy souvisejici s tim Blow off ventilem predelat zpet do puvodniho stavu. Podle ruznych prispevku na foru jsem si uz vycistil skrtici klapku a mam tam uplne novou vahu vzduchu. Problem ale porad pretrvava. Posledni diagnostika ukazala tyto chyby: 17544 P1136 035 Rada1, prizpusobeni smesi (ad.) System s prilis chudou smesi 17608 P1200 035 Obtokovy ventil turbodmychadla - N249, mechanicka zavada V servisu rikali, ze to souvisi s tim Blow Off ventilem. Mne je ten ventil ukradeny, klidne si ho necham odstranit, ale bojim se te palky, kolik by za to v servisu chteli. Me dotazy: 1) Co by to mohl byt za problem? 2) Je opravdu potreba k te diagnostice motoru vsechny ty upravy vracet zpet do puvodniho stavu? 3) Kolik by ten navrat do puvodniho stavu zhruba stal? Tady jeste pripojuji fotky toho zarizeni: Upraveno Říjen 3, 200816 r od Petyas
Říjen 2, 200816 r tak já mám taky 1,8T, r.v 10/2001 a tahle kontrolka mi taky začala po 110tis svítit, vždy jsem to smáznul a byl klid a zase až jsem vyměnil výfuk za větší pruměr a hned to přestalo, skontrolovat výfuk jestli není někde díra
Říjen 2, 200816 r Tento problém jsem měl také. Byly to steřelé a díravé vzduch. hadice 06A103221 AH a 06A103221 BK.
Říjen 3, 200816 r Autor To by mohlo byt ono. Vcera jsem mel pusteny motor a poslouchal jsem tam takovy sycivy zvuk. Zdalo se mi to nekde vepredu pred motorem. Diky za informaci. Necham to proverit. Upraveno Říjen 3, 200816 r od olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Listopad 29, 201014 r Mám ten samý problém. Hadice byly steřelé, ale už mám nové a chyba pořád zůstala. Nemáte někdo pls další radu co s tim?
Prosinec 2, 201014 r tak seriovej deceleracni ventil bosch 500 kc... jestli slysis nejake syceni zepredu motoru tak odsroubuj tu listu kde je N249 a 112 a pod ni jdou dve gumove hadice. jedna vede primo do sani. jsou vetsinou spojeny takovou gumou a pod touto gumou byva prasklina. koukni na to a uvidis
Prosinec 2, 201014 r tak seriovej deceleracni ventil bosch 500 kc... jestli slysis nejake syceni zepredu motoru tak odsroubuj tu listu kde je N249 a 112 a pod ni jdou dve gumove hadice. jedna vede primo do sani. jsou vetsinou spojeny takovou gumou a pod touto gumou byva prasklina. koukni na to a uvidis me to pomohlo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.