trixx Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 jo ja uz taky prezul :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oc Co II 1.9 TDI PD Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 To: Vorlajz Nejnovější generací zimních pneu je Winter Sottozero Serie II, vychvalují je a výrobce hlásá: nejlepší nabídka bezpečí a maximální výkon, jaký jen lze od zimní pneu požadovat, prý super volba pro sportovní vozy "nadupané" vozy typu Bentley,Porsche nebo Aston Martin.... Tak snad i ta Oi II snese toto obutí Jinak ještě k těm rezervním kolům ... a jejich přezování... podle zákona resp. Vyhlášky 341/2002Sb. se změnami a doplňky provedenými vyhláškou 100/2003 platilo toto: -Na vozidle se nesmí, s vyjímkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí a na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Bohužel novější citaci z paragrafů jsem nenašel. Dále je tam mírný rozpor v zimních výbavě - zimní pneu mají být namontovány, když teplota poklesne pod 7st. C a neměli by být používány, pokud je teplota nad 17st. C. Při teplotách nad 17st.C se doporučuje jezdit jen do 90Km/h po ujetí cca 30min. zastavit a položit dlaň na běhoun, pneu nesmí přesáhnout 60st.C Zimní pneu s hloubkou dezénu pod 4mm není legálně uznávaná za zimní pneu. kol7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dasbag Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 Jinak ještě k těm rezervním kolům... a jejich přezování... podle zákona resp. Vyhlášky 341/2002Sb. se změnami a doplňky provedenými vyhláškou 100/2003 platilo toto: -Na vozidle se nesmí, s vyjímkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí a na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Bohužel novější citaci z paragrafů jsem nenašel. Zimní pneu s hloubkou dezénu pod 4mm není legálně uznávaná za zimní pneu. kol7 Tak to je přesně to co jsem našel já. Nikde se víc v platné vyhlášce nepíše. Zimní dezén není, ale odlišný rozměr nebo konstrukce, takže na nouzové dojetí za značkou Zimní výbava by se měla použít jen zimní pneu. Je to kravina a věřím, že nikdo kvůli tomu problémy dělat nebude (tak mne napadá, že snad jediněpojišťovna by to ráda využila), ale ukazuje to pěkně jak jsou podobné novinky v legislativě nedotažené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FRANK Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 ...... -Na vozidle se nesmí, s vyjímkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí a na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Vždyť je to tam jasně napsané. Když to vezmu z opačné strany, v případě nouzového dojetí mohu použít pneu jiného rozměru atd atd. Aspoň teda já to tak chápu. A s těmi případnými problémy, to by potom musel být opravdu policajt BIG DEBIL, když by viděl tři kola se zimníma pneu a jedno s letní gumou a chtěl za to prcat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oc Co II 1.9 TDI PD Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 To: FRANK Přesně, tak to chápu i já. Ti co nemají plnohodnotné kolo by nemohli na hory, mám na mysli hlavně ty kola 135/? která mají konstrukční rychlost do 60Km/h max. 80Km/h Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 To: VorlajzNejnovější generací zimních pneu je Winter Sottozero Serie II.... díky za info! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 29. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2008 Vorliku! Ty pneu Pirelli SottoZero jsem koupil na letošní zimu a jsem spokojený.Mám je na Vegach R16. V Pardublácj jsou všechny gumy dobrý, včera bylo jediné co jsem tam u Vás potřeboval sluneční brýle :smích: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 29. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2008 jo ja uz taky prezul :-) A pan zije? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixx Vloženo 1. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2008 A pan zije? Zdarec, ale jo, zije zije, se ted docela zadarilu "v praci", tak posilhavam po necem silnejsim a reprezentativnejsim :-) (mam super navrhy cen na TT-S, nebo S3(ta mi uz prijde stara), ale chci si pockat az vyjde TT-RS, kolik za to budou chtit - novy, z Nemecka) Ale tenhle mazel jeste stopro 2 roky zustane, jen mozna bude mit bratricka :-) Co u tebe new, studujes? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 Vorlajz, ty kiliáne, tys mi tady zase něco smazal, viď !? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 rozhodně ne!!! proč bych to jako dělal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 a co ten "šmudla, jouda a kilián" ??? Kde je mám ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 ať to tu zase není samej OT... jinak jak říkám, já nic nemazal!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 mám ti věřit ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 tomu? ani slovo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 fakt díky Luke... seš jasný BéKáčko!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 co to je BéKáčko? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 Bejvalej Kamarád! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 kua já si furt lámal hlavu a ono tohle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky