Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím.Potřebuji poradit.Koupil jsem si radio a nevím jak zapojit iso konektor pro napájení anteny.V octávii mám originál zapojení iso konektoru,ale na novém rádiu je zapojení k elektrické anténě na jiném pinu (č5).Jde mi o to aby se napájel i zesilovač co je pro anténu.

Zde jsou pozice jak to je zapojené v rádiu.

P1....nezapojeno

P2....nezapojeno

P3....nezapojeno

P4....trvalé napájení

P5....k elektrické anténě

P6....nezapojeno

P7....k spínačce

P8.... zem

A tady je zapojení v octavii.

P1....modrobílý drátek

P2....nezapojeno

P3....nezapojeno

P4....červeno-bilý

P5....nezapojeno

P6....modro-šedý

P7....červeno-žlutý

P8....hnědý

vše mám zapojené jen nevím jak mám napájet zesilovač v anténě... :help:

post-2132-1223571944_thumb.jpg

post-2132-1223571955_thumb.jpg

...kabel od zesilovače dáš na pozici č.5 v ISO konektoru auta...tak aby byl proti modrému kabelu z ISO konektoru autorádia...taky pozice č.5...nic složitého....

• Autor
...kabel od zesilovače dáš na pozici č.5 v ISO konektoru auta...tak aby byl proti modrému kabelu z ISO konektoru autorádia...taky pozice č.5...nic složitého....

tak jak píšeš stačí propojit modrý na rádiu s modro-šedým co je v autě.Já myslel,že je to regulace podsvětlení autorádia,ale nikde jsem nenašel kabel co vede k anténě,tak mám asi

aktivní anténou, jinak řečeno anténou s předzesilovačem napájeným přímo ze signálního kabelu - tedy koaxiálu ? Tak kam potom zapojit ten modrý co je na adaptéru pro fantómové napájení antény.

Upraveno od galaher

modro šedý je podsvětlení a je určen na podsvětlení né na napájení antény _pak bys měl napjenou anténu jen když máš zaplý světla)

napájení antény můžeš připojit na žluto/červený který je S-kontakt = spínané napětí

• Autor

Tak jsem napojil napájení anteny na pozici 5 na autorádiu.Jak jsem to měřil,tak na tom výstupu na el.anténu bylo kolem 8,5V .Snad to bude stačit.

8,5 je malo a hlavne je to divny, musi tam byt 12V jinak je neco spatne.

na horním obr. máš 5. na ISO konektoru volnou tak na co jsi připojil ?

Mal som podobny problem na svoim radiu. Vzhladom na to ze trochu rozumiem elektronice tak prepoil som 12 V z konektora (napajanie fantomovej anteny) vo vnutrii radia priamo na antenny vystup cez tlumivku na malom feritovom jadre. Tak aby ferit bol co najblizsie k antenovej zdierke. Ale najprv treba skontrolovat ci vystup na antenu z radia je oddeleny cez kondik. Pokial to neje tak treba tam priradit volaku malu keramicku kapacitu radovo 10 - 100 pF az za ten bod pripojit napajanie.

• Autor
na horním obr. máš 5. na ISO konektoru volnou tak na co jsi připojil ?

Vašo...máš pravdu na horním obrázku je pozice 5 na konektoru od auta ještě prázdná,ale na konektoru od rádia je na 5 veden modrý drát,který se má připojit podle návodu na ovládání el.antény.Tak jsem koupil fantomové napájení a na tu 5 co byla prázdná jsem ho napojil,takže po spojení iso konektoru do sebe se propojilo ovládání el.antény s adapterem pro fantomové napájení antény.Kua jsem se do těch drátů nějak zamotal.... :D ,ale i když jsem tam naměřil 8,5V tak příjem rádia je dobrý.

• 5 let později...

ja na tom konektoru nameřil pouze cca 4V .. Kolik potřebuje ten fantomový zesilovač.. neboli ten modrý drát 12 V ?

Upraveno od DonnJarda

12V

FAjn a ješte jeden dotaz napojim to na stálých 12 v .. neublíží to anténě a nebo to mám raděj napojit na spínaní přes klíček ?

ak to napojíš na stálych 12V (svorka 30) tak ti to môže vybíjať baterku.. anténe sa nič nestane. daj to na spínaných 12V :)

• 1 rok později...

Zdravím mam radio Pioneer MVH-170UI...

problem 1) nemám to nastavene aby se mi zapinalo a vypinalo kličkem ale po par dnech když auto stojí na dvoře a nejezdím s ním tak se mi radio samo zapne a vybijí mi baterii, už se mi dvakrat stalo že sem po par dnech přišel a že nastartuju a baterka vybita a radio hralo. muže mi někdo poradit kde mám chybu? takle vypada zapojení v konektoru viz obrazek 1  http://postimg.org/image/k5rcvkh1n/   

problem 2) jak zapojit aby mi to automaticky zapinalo a vypinalo zapnutím a vypnutím klíčku? mame doma ještě jednu octavii a tam je radio Sony Xploid (nevím přesně jakej typ) a tam je to zapojene aby se to zapinalo a vypinalo kličkem a tam je to zapojene takto viz obrazek 2 http://postimg.org/image/q3srminil/

Jsem lajk na tohle :) díky za opodvědi

Na rádio je poistka 42 alebo 37, neviem presne, ale pozri v návode na obsluhu. Tam treba prehodiť napájanie rádia. Bude hrať už po pootočení kľúča v zapalovaní. Ak sa to tam nedá, pripoj rádio na vyhrievanie zadného skla, a bude hrať len pri zapnutom kľúči - pre mňa dosť nepraktické. Možno máš prehodené napájanie rádia s napájaním pamäte. 

Upraveno od Effendi

Tak pojistkou to není ale přehodil sem ty piny a ted to hraje už po otočení klíčku a vypne to poi vypnutí klíčku..ale v te druhe octavce to hraje když zapnu klíček už ale vypne se to až když klíček vyndam ze zapalovaní takže to hraje i s vypnutym klíčkem..ještě to musím nějak zkusit, ale díky za radu

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.