galaher Vloženo 9. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2008 Zdravím.Potřebuji poradit.Koupil jsem si radio a nevím jak zapojit iso konektor pro napájení anteny.V octávii mám originál zapojení iso konektoru,ale na novém rádiu je zapojení k elektrické anténě na jiném pinu (č5).Jde mi o to aby se napájel i zesilovač co je pro anténu. Zde jsou pozice jak to je zapojené v rádiu. P1....nezapojeno P2....nezapojeno P3....nezapojeno P4....trvalé napájení P5....k elektrické anténě P6....nezapojeno P7....k spínačce P8.... zem A tady je zapojení v octavii. P1....modrobílý drátek P2....nezapojeno P3....nezapojeno P4....červeno-bilý P5....nezapojeno P6....modro-šedý P7....červeno-žlutý P8....hnědý vše mám zapojené jen nevím jak mám napájet zesilovač v anténě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 9. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2008 co třeba tohle.. už to tu bylo x-krát probíráno.. http://www.stualarm.cz/produkt/66020-iso-d...ntena-napajeni/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 9. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2008 ...kabel od zesilovače dáš na pozici č.5 v ISO konektoru auta...tak aby byl proti modrému kabelu z ISO konektoru autorádia...taky pozice č.5...nic složitého.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galaher Vloženo 10. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 10. Říjen 2008 (editace) ...kabel od zesilovače dáš na pozici č.5 v ISO konektoru auta...tak aby byl proti modrému kabelu z ISO konektoru autorádia...taky pozice č.5...nic složitého.... tak jak píšeš stačí propojit modrý na rádiu s modro-šedým co je v autě.Já myslel,že je to regulace podsvětlení autorádia,ale nikde jsem nenašel kabel co vede k anténě,tak mám asi aktivní anténou, jinak řečeno anténou s předzesilovačem napájeným přímo ze signálního kabelu - tedy koaxiálu ? Tak kam potom zapojit ten modrý co je na adaptéru pro fantómové napájení antény. Editováno: 10. Říjen 2008, autor: galaher Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 10. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2008 modro šedý je podsvětlení a je určen na podsvětlení né na napájení antény _pak bys měl napjenou anténu jen když máš zaplý světla) napájení antény můžeš připojit na žluto/červený který je S-kontakt = spínané napětí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galaher Vloženo 13. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2008 Tak jsem napojil napájení anteny na pozici 5 na autorádiu.Jak jsem to měřil,tak na tom výstupu na el.anténu bylo kolem 8,5V .Snad to bude stačit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 14. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2008 8,5 je malo a hlavne je to divny, musi tam byt 12V jinak je neco spatne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 14. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2008 na horním obr. máš 5. na ISO konektoru volnou tak na co jsi připojil ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrzej Vloženo 14. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2008 Mal som podobny problem na svoim radiu. Vzhladom na to ze trochu rozumiem elektronice tak prepoil som 12 V z konektora (napajanie fantomovej anteny) vo vnutrii radia priamo na antenny vystup cez tlumivku na malom feritovom jadre. Tak aby ferit bol co najblizsie k antenovej zdierke. Ale najprv treba skontrolovat ci vystup na antenu z radia je oddeleny cez kondik. Pokial to neje tak treba tam priradit volaku malu keramicku kapacitu radovo 10 - 100 pF az za ten bod pripojit napajanie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galaher Vloženo 15. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 na horním obr. máš 5. na ISO konektoru volnou tak na co jsi připojil ? Vašo...máš pravdu na horním obrázku je pozice 5 na konektoru od auta ještě prázdná,ale na konektoru od rádia je na 5 veden modrý drát,který se má připojit podle návodu na ovládání el.antény.Tak jsem koupil fantomové napájení a na tu 5 co byla prázdná jsem ho napojil,takže po spojení iso konektoru do sebe se propojilo ovládání el.antény s adapterem pro fantomové napájení antény.Kua jsem se do těch drátů nějak zamotal.... ,ale i když jsem tam naměřil 8,5V tak příjem rádia je dobrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 (editace) ja na tom konektoru nameřil pouze cca 4V .. Kolik potřebuje ten fantomový zesilovač.. neboli ten modrý drát 12 V ? Editováno: 15. Květen 2014, autor: DonnJarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 FAjn a ješte jeden dotaz napojim to na stálých 12 v .. neublíží to anténě a nebo to mám raděj napojit na spínaní přes klíček ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 16. Květen 2014 Sdílet Vloženo 16. Květen 2014 ak to napojíš na stálych 12V (svorka 30) tak ti to môže vybíjať baterku.. anténe sa nič nestane. daj to na spínaných 12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stkolar Vloženo 23. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2015 Zdravím mam radio Pioneer MVH-170UI... problem 1) nemám to nastavene aby se mi zapinalo a vypinalo kličkem ale po par dnech když auto stojí na dvoře a nejezdím s ním tak se mi radio samo zapne a vybijí mi baterii, už se mi dvakrat stalo že sem po par dnech přišel a že nastartuju a baterka vybita a radio hralo. muže mi někdo poradit kde mám chybu? takle vypada zapojení v konektoru viz obrazek 1 http://postimg.org/image/k5rcvkh1n/ problem 2) jak zapojit aby mi to automaticky zapinalo a vypinalo zapnutím a vypnutím klíčku? mame doma ještě jednu octavii a tam je radio Sony Xploid (nevím přesně jakej typ) a tam je to zapojene aby se to zapinalo a vypinalo kličkem a tam je to zapojene takto viz obrazek 2 http://postimg.org/image/q3srminil/ Jsem lajk na tohle díky za opodvědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 24. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2015 (editace) Na rádio je poistka 42 alebo 37, neviem presne, ale pozri v návode na obsluhu. Tam treba prehodiť napájanie rádia. Bude hrať už po pootočení kľúča v zapalovaní. Ak sa to tam nedá, pripoj rádio na vyhrievanie zadného skla, a bude hrať len pri zapnutom kľúči - pre mňa dosť nepraktické. Možno máš prehodené napájanie rádia s napájaním pamäte. Editováno: 24. Říjen 2015, autor: Effendi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stkolar Vloženo 24. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2015 Tak pojistkou to není ale přehodil sem ty piny a ted to hraje už po otočení klíčku a vypne to poi vypnutí klíčku..ale v te druhe octavce to hraje když zapnu klíček už ale vypne se to až když klíček vyndam ze zapalovaní takže to hraje i s vypnutym klíčkem..ještě to musím nějak zkusit, ale díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.