Přejít na obsah

Závada - obtiažne zatváranie 5-tych dverí

RomanKo

Doporučené příspěvky

Svetla sviti, stirace stiraji... no ja som si tiez zatial nic z toho co pisete nevsimol. Ani problem so stieracmi ani so zabuchovanim dveri... Jedine co mi vadi e zabuchovanie kufrovych dveri. Malo kedy sa to podari na prvy raz. Ostanu trosku odskocene...ako keby nedosadali. No neviem ci sa to casom zlepsi, no skusim to reklamovat. Ostatne veci nemam s nimi problem. Ani palubovka nevrza.

Mozno aj zalezi kedy auto bolo vyrobene a ake chyby boli vychytane... Verim a pevne dufam ze tie o ktorych pisete na mojom uz vychytane boli. :D

Uvidite ake to bude auticko Roomster II. :) Alebo tak o dva roky. Nove auto ma vzdy svoje muchy. Ved vid ked prisla na trh Fabia...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ved aj moj! Vyrobeny 27.4.2007. Tak sa cudujem ze je to servisna akcia... Som myslel ze toto maju uz vychytane.

Volal som tu do najblizsieho servisu a zevraj o tom nepoculi. :( Ale ze to musia lepsie pozriet a daju vediet. No neviem neviem.

Komu z vas to uz opravovali? Kolko trva taka oprava? Je to na pockanie?

Dikes!

Odkaz ke komentáři

je to zavisle na stari auta. prvnim rumikum se delali ty kondiky na airbagy, to uz je ted vychytany. ja mam rumika z listopadu 06 a mel sme ten spinac patych dveri, odlupujici se samolepy u zadnich dveri(ja to mel nastesti ok ale byla to servisni akce), spinac osvetleni odkladaci schranky, kostice predny napravy, a jeste neco v ridici jednotce. Co z toho uz maji odstraneno z vyroby nevim.

Odkaz ke komentáři

Vazeni priatelia,

v cechach mate stastie .. mate zvolavacky a popis cveci od fabriky co vam maju vymenit pri serviske resp. reklamacii..

RomanKo. .. dotazoval som sa pri kupe auta .. kedze som tam siel vyzbrojeny mudrostami z tohoto fora ..

pyatl som sa .. kedze to moje je r.v2006 ....

!1.co akcia s upravou RJ pre airbagy ?

2. co s tymi pokrkvanymi tesneniami okolo dveri ?

3. co s tym ze idu tazko zatvarat dvere ?

4 Su nejake zvolavacie akcie ?

5. SU s roomami nejake problemy ?

Odpoved?

NIe nie su s roomami problemi, vobec niesu zatial ziadne zvolavacky, neviem o ziadnom probleme s roomami ... odpoved predajcu ..

ok berem predajca moze byt neinformovana truba ..

pri predavani auta servisnym technikom som sa pytal to iste ...

odpoved ? ta ista nie ziadne zvolavacky niesu o ziadnych problemos s Airbagmi nies u oboznameni ...

a co sa tyka toho zamku zadnych dveri .. to bolo najvtipnejsie .. predvadzal mi dialkove ovladanie .. ale otvorenie kufra dialkacom neskuil len mo o tom povedal ze sa to da ... (stali sme pred kuufrom !)

ked som to prvy krat skusil otvori (kufor) dialkacom pochopil som ..

cosi zarachotilo a kufrove dvere nenadskocili...

nastastie na druhy pokus to fungovalo a viac problem nebol ..

fakt je vsak ze zatvaranie si vyzaduje vacsiu silu ...

Takze tak .. kolegovia zo slovenska v tomto fore .. skuste preverit u svojich predajcov hore spomenute informacie ..

ot otm ze ziadne zvolavacky niesu .. a ani ziadne problemy s roomami niesu ..

zacinam mat pocit ze na slovensku predavali asi roomy z inej fabriky nez v cesku :-)

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři

my mame auto z roku 2006 a bolo problem zistit, presne v ktorom mesiaci bolo vyrobene...nikde to nebolo napisane - ani v TP

samozrejme aj ja som sa hral na mudreho pred predajcom a vyskocil som nanho so znalostami a problemami o ktorych som vedel...vsetci pritomní na predajni mi vzdy krutili hlavami, ze o nicom nevedia a ze nie su ziadne problemy...nasledne na to som pre istotu zavolal do MB a poslal im aj maila s odvolanim sa na predajcu, ze o nicom nevie...pri dalsej navsteve servisu - kvoli jednej vaznejsej chybe ma servisak zvozil, ze preco im kazim dobre meno, preco vypisujem do MB a ajhla - zrazu vedel o tom aute vsetko, dokonca to vedel aj nam povedat a chcel ist riesit problem s airbagmi...len dokolecka mi opakoval, ze preco som sa ho neopytal predtym!!! <_<

Editováno: , autor: jey-r
Odkaz ke komentáři

aaaleba no pekni haj..lici, by ma zaujimalo preco sa tvaria ze o nicom nevedia...

po tom maili do MB ta volal predajca na servis alebo si tam siel na vlastnu pest s vyjadrenim z MB ?

Toto by ma fakt zauimalo , lebo sa neviem dopatrat ci ten moj room tiez ma airbag vadu ...

inak s tym rokom vyroby to je fakt problem vypatrat .. v papieroch je rok vyroby napisany rok 2007 ... predajca po studovani akych si papierov povedal ze to je 2006 .. a td.

ozi ak to neni tajomstvo co bola ta vaznejsia chyba ? a detto co to bol za predajca?

Odkaz ke komentáři

No su to poriadni amateri tu na tom slovensku. Ved oni maju za to prachy z MB, ked vramci zaruky opravuju chyby. Tak nechapem v com maju problem. By som bol rad ze mam job. Ale asi v tom bude nieco ine...

Da sa nejako zistit podla VIN ze ake chyby su v aute o com Skoda vie a ze s cim sa da ist do servisu?

Mne odporucil moj predajca, ze nech pockam na prvu servisnu prehliadku...ze potom sa na tie dvere pozrie. Ale ved to je za 11 mesiacov!!! Dovtedy budem mat stale strach ci niekto spravne zatvoril kufor na aute? Je to otrava hlavne ked soferujem a niekoho vyhodim na ceste a on si zoberie veci z kufra a buchne dverami. A ja neviem ci ich zabuchlo spravne alebo nie. Tak vzdy vystupim a idem to skontrolovat. Je to jednoduchsie ako vysvetlovat ze kedy su zavrete a kedy nie. :(

Asi to pojdem reklamovat skor.

Odkaz ke komentáři

Luky007: S tými skvelými novými techničákmi, čo teraz máme, sa zaviedlo aj to, že už sa nepíše rok výroby, ale rok uvedenia do prevádzky. Takže bez problémov môže nastať situácia, že človek kúpi auto teraz v máji, v TP bude mať uvedený rok 2007, ale pritom to auto bolo vyrobené v júli 2006...

Servisná akcia na úpravu na 5* EuroNCAP sa vzťahuje len na vozy s VIN kódmi do čísla TMBxxx5Jxxx027271. U vozov do čísla 018079 sa mení aj RJ airbagu, u áut v rozmedzí 018079-027271 sa RJ airbagu už nemení. Úprava spočíva v tom, že sa káble idúce k baterke navlečú do chráničky, RJ airbagu sa nanovo ukostrí a medzi kábel idúci do RJ airbagu a samotnou RJ sa pripojí tzv. adaptér (tento sa nalepí zospodu na plastový stredový tunel niekde pod popolník).

RomanKo: Každý servis má prístup do online systému, kde po zadaní VIN kódu sa zobrazia všetky info o aute vrátane toho, či sa na auto vzťahuje nejaká zvolávacia akcia. V prípade VW a Audi sa dokonca zobrazí celá história vozidla, kde, kedy a prečo bolo dané auto v autorizovanom servise... Takže je to o lenivosti prijímacieho technika - stačí zadať ten kód a má všetko na obrazovke.

S tými dverami by som nečakal, šiel to reklamovať. U nových áut trvá, kým si dvere sadnú, potom už s nimi nebude problém. Prípadne ten zámok môžu nastaviť a už to bude v poriadku.

Odkaz ke komentáři

: IGOR: odkial mas tie presne informacie o VINoch .. ?

kazdopadneten moj 019xxx huhuhu takze tu uz by to malo byt podla tvojichinfo v poriadku ...

K technicakom je to pekos , stve m ze mas k autu iba jeden papier . ktory je poskladany a etse k tomu je na nom tlacene laserovou tlaciarnou , a kedze je v umelohmontnom obale, nosim ho v dokladoch v zadnom vacku .. tak si vieme predstavit kde ta potlac zachvilu skonci ...

by ma zaujimalo co za majstra vymyslelo takuto vec ..

ja preferujem karticky velkosti kreditky na doklady ..

jo ...

akurat by ma zaujimalo kde zistim presny datum vyroby mojho rooma

: jey-r: ty nemas Maxi-Dot ze ?

ak mate maxidot tak sa vam na pristorjovke zobrazuje take auticko s otvaranymi dverami .. a tam to vidiet perfektne co je otvorene

:igor: vindec a equidec ... skvela praca ...!!! -_-

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři

Diky Igor za informacie. Pojdem to teda reklamovat. Ved na novom aute aj takato prkotina zerie nervy...

Igor: S tym technicakom navrhujem urobit nasledovne (tak to mam ja): Siel som k notarovi a dal som si urobit overenu kopiu TP za rovnych 95,- Sk s DPH. :) A tuto kopiu nosim so sebou a original mam strceny doma v trezore. ;) Okrem ineho, je to aj bezpecnejsie napriklad pri strate ci odcudzeni...nehovoriac ked ho policajt za kazdym vytahuje, kontroluje a naspat bali...moze sa zosuchat.

Jey-R ty si koumak... :) Ale co v pripade ze nesedim v aute a soferuje ho niekto iny. Zabuchne kufor a nejde skontrolovat do auta ci mu nesvieti kontrolka... :) Je to proste otrava.

Jered: To je dobra otazka...utekam hned teraz do servisu a spytam sa podla mojho VIN kodu ze ci im to nieco vyhodi alebo nie. Ved na tot nepotrebujem sa predsa objednavat...to mi vie snad pozdriet za okamzik. :) Dam potom vediet.

Luky-007: Mas pravdu, take nieco by sa zislo zistit. Mozno niekto by bol ochotny to pozriet za servisakov. Teda niekto kto ma pristup ze by si mu nadiktoval VIN a povedal by ti ci tam mas nieco napisane alebo nie. :)

Odkaz ke komentáři

No ja ked ich zatvaram ako chcem, na prvy raz sa zavru malo kedy. :( Ci to je pod uhlom 50, 45 a ci 30 stupnov. Proste musim ich znovu akoby otvorit a z uhlu 15 stupnov znovu dobuchnut. Potom sadnu bez problemov. Uvidim zako mi to nastavi ten mechanik v stredu a ci to bude k niecomu dobre. Verim ze hej. ;)

Odkaz ke komentáři

ako som pisal, nam sa ten zamok 5. dveri asi napravil sam ;) , čo pozeram VIN auta, tak podla neho treba kompletnu upravu - len ma prekvapuje, ze boli sme v druhom servise - vypytali si VIN, natukali a povedali, ze im to vobec nic nevyhodilo, ani co sa tyka upravy airbagov....

Editováno: , autor: jey-r
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...