arnost Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 Čau, potřebuji spojkovou sadu do octávie TDI 66kW. Nevíte kde se dá sehnat za rozumný peníz? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ritchie Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 Jestli chceš celou sadu,tak záleží jestli dáš origo dvouhmotu,nebo náhradu jednohmotu. Za slušnou cenu zde nabízí člen Sebo jednohm.Valeo. Mám ji tam a bez problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 Taky mám jednohmotu, i kvůli možnému budoucímu "posilování" a nestěžuju si, ale připrav se na nižší komfort na volnoběh lehounce se to třese a ševelí převodovka (to prý spraví 4dcl oleje navíc, tak uvidíme). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ritchie Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 Tak mě se volnoběh vůbec nezměnil,jde jak hodinky,pravidelně bez otřesů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 (editace) Nemám na mysli nějaké otřesy, ale velmi jemné ale postřehnutelné chvění vozu. Silné pružiny na lamele mohou tlumit kmity pouze při zatížení, které se na volnoběh u jednohmoty nekoná, nepočítám li nepatrnou hmotu v převodovce, která také "vesele" ševelí. Narozdíl od dvouhmoty, kde pruží oba díly setrvačníku proti sobě. Toť můj názor. Tobě asi utišili převodovku tím olejem, protože na rozdíl od mého mechanika věděli, co dělají. A kdybych to manželce neprozradil, asi by to chvění vozu přehlédla. Editováno: 24. Říjen 2008, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 Já jsem bral taky od Seba jednohmotu ,ale skladačku setrvák ze Z1 lamelu taky Z1 ale přitačak VR6 žadné chvění nepociťuji.Ale jedno jsem zjistil že to ovládaní jde zlehoučka až jsem se poprve lekl že jsem to špatně složil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 Pokud nekdo chce resit i kone, nedoporucuji spojku Valeo.... Pritlacak je slabej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 Má pravdu předsedo . nechal jsem si poradit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ritchie Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 (editace) Nemám na mysli nějaké otřesy, ale velmi jemné ale postřehnutelné chvění vozu. Silné pružiny na lamele mohou tlumit kmity pouze při zatížení, které se na volnoběh u jednohmoty nekoná, nepočítám li nepatrnou hmotu v převodovce, která také "vesele" ševelí. Narozdíl od dvouhmoty, kde pruží oba díly setrvačníku proti sobě. Toť můj názor. Tobě asi utišili převodovku tím olejem, protože na rozdíl od mého mechanika věděli, co dělají. A kdybych to manželce neprozradil, asi by to chvění vozu přehlédla. Můj mechanik jsem byl já a Valeo těch mých 115 PS pobírá v klidu. Víc na výkon nepujdu.S tím olejem,myslíš že to ztiší převodovku? Editováno: 24. Říjen 2008, autor: ritchie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 115 jo ale 150 uz nejak dlouhodobe nee...ted se jedna takova spojka menila po pul roce za special set.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 valeo je nic moc s tim souhlasim,dobre zkusenosti s LUKem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 (editace) Můj mechanik jsem byl já a Valeo těch mých 115 PS pobírá v klidu. Víc na výkon nepujdu.S tím olejem,myslíš že to ztiší převodovku? Určitě ano, více méně. Poradil mi to Tomas.cz na http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry902407 Potíž je v tom, že se našlo pár lidí, co do převodovky nalili víc než měli, a byl problém s řazením. A to bych nerozdejchal, po výměně oleje mi šlape přesně jak má. PS kde si připřáhnul 5 koníků? Editováno: 24. Říjen 2008, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 1.) Já měl dvouhmotu totálně ko..., uvažoval jsem o sadě Valeo, ale ta má o 2mm tenčí lamelu než je standartní TDi ( prej si tě takhle Valeo zaháčkuje aby se na ten jejich setrvák dala dát jen sada Valeo a nic jinýho ), koupil jsem tedy setrvák 1Z a spojku TDi/ G60 v provedení heavy duty + nový šrouby atd. 2.) S tím olejem, mě se prostě po výměně začala převodovka ráno ozývat ( hučení ) s Humlem z Dieselpower.cz ( tím bych mu chtěl taky poděkovat za veškerou konzultaci ) jsme detekovali, že bude špatné ložisko na předloze a jakmile se po pár km namaže tak je klid. Nalil jsem tedy zkusmo o 4 deci oleje víc než doporučuje výrobce a je klid. Tohle teda asi není standartní postup, ale mě pomohl. Náhradní škatuli už mám stejně doma v garáži tak mě to ani netrápí a někdy ji vyměním + nový řazení, protože já mám ještě model do 4/99 kde se lanovody seřizujou spíš metodou pokus/omyl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.