Přejít na obsah

Jakou spojku do TDI

arnost

Doporučené příspěvky

Nemám na mysli nějaké otřesy, ale velmi jemné ale postřehnutelné chvění vozu. Silné pružiny na lamele mohou tlumit kmity pouze při zatížení, které se na volnoběh u jednohmoty nekoná, nepočítám li nepatrnou hmotu v převodovce, která také "vesele" ševelí. Narozdíl od dvouhmoty, kde pruží oba díly setrvačníku proti sobě. Toť můj názor. Tobě asi utišili převodovku tím olejem, protože na rozdíl od mého mechanika :blbec: věděli, co dělají. A kdybych to manželce neprozradil, asi by to chvění vozu přehlédla.

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám na mysli nějaké otřesy, ale velmi jemné ale postřehnutelné chvění vozu. Silné pružiny na lamele mohou tlumit kmity pouze při zatížení, které se na volnoběh u jednohmoty nekoná, nepočítám li nepatrnou hmotu v převodovce, která také "vesele" ševelí. Narozdíl od dvouhmoty, kde pruží oba díly setrvačníku proti sobě. Toť můj názor. Tobě asi utišili převodovku tím olejem, protože na rozdíl od mého mechanika :blbec: věděli, co dělají. A kdybych to manželce neprozradil, asi by to chvění vozu přehlédla.

Můj mechanik jsem byl já a Valeo těch mých 115 PS pobírá v klidu. Víc na výkon nepujdu.S tím olejem,myslíš že to ztiší převodovku?

Editováno: , autor: ritchie
Odkaz ke komentáři

Můj mechanik jsem byl já a Valeo těch mých 115 PS pobírá v klidu. Víc na výkon nepujdu.S tím olejem,myslíš že to ztiší převodovku?

Určitě ano, více méně. Poradil mi to Tomas.cz na

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry902407

Potíž je v tom, že se našlo pár lidí, co do převodovky nalili víc než měli, a byl problém s řazením. A to bych nerozdejchal, po výměně oleje mi šlape přesně jak má.

PS kde si připřáhnul 5 koníků?

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři

1.) Já měl dvouhmotu totálně ko..., uvažoval jsem o sadě Valeo, ale ta má o 2mm tenčí lamelu než je standartní TDi ( prej si tě takhle Valeo zaháčkuje aby se na ten jejich setrvák dala dát jen sada Valeo a nic jinýho ), koupil jsem tedy setrvák 1Z a spojku TDi/ G60 v provedení heavy duty + nový šrouby atd.

2.) S tím olejem, mě se prostě po výměně začala převodovka ráno ozývat ( hučení ) s Humlem z Dieselpower.cz ( tím bych mu chtěl taky poděkovat za veškerou konzultaci ) jsme detekovali, že bude špatné ložisko na předloze a jakmile se po pár km namaže tak je klid. Nalil jsem tedy zkusmo o 4 deci oleje víc než doporučuje výrobce a je klid. Tohle teda asi není standartní postup, ale mě pomohl. Náhradní škatuli už mám stejně doma v garáži tak mě to ani netrápí a někdy ji vyměním + nový řazení, protože já mám ještě model do 4/99 kde se lanovody seřizujou spíš metodou pokus/omyl.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...