Přejít na obsah

teplota motora

Doporučené příspěvky

Na ručičku na teploměru kašli - ukazuje to tu prostřední hodnotu tusimze od 70 do 90°C :) Pokud prohledáš fórum tak někdo to tu psal přesně. Mam s tím stejný skušenosti - ten motor se zkrátka nedokáže v takovýhle zimě zahřát. Já kvůli tomu chci dát tu zimní clonu a nějaký papír nebo plast do těch chladících děr v masce. Zkrátka hledej a čti už se to tu řeší pěkně dlouho viz třeba: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...ru%5C&st=50

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Daj pred chladic karton a jazdi a sleduj teplotu ak sa dostane na 90 C tak je vadny termostat . Skus potom napis jak si dopadol. :);)

a podle tebe mám vadný termostat taky :). Ne vadný termostat poznáš tím že se chladič začne hřát ještě před tím než ti teplota doleze na teplotu kdy by měl otrvírat (cca85-90°C ta prostřední poloha ručičky). Takže ošahej chladič a víš na čem seš.

Odkaz ke komentáři

Ja vim bratislava je trochu dole tam zima neni :) nevim teda odkud je pisatel toho prispěvku ale na vysočině je kosa pořádná. Pokud chceš navic si v autě i zatopit, tak mě se teda 1,9 tdi nezahřeje ani na provozni teplotu (teda pokud jedu městský provoz a nedávám tomu jak čuně). A chladič je pořád studený = neproudí tam voda = zavřený termostat.

Editováno: , autor: jirik64
Odkaz ke komentáři

Ja mam tiez 1,9 DIESEL a pri -15 sa mi voda zohreje na 90 stupnou po 6km kludnou jazdou ziadne vysoke otacky . :):p;)

Hmm tak potom tam máš přídavné topení lol a parkuješ ve vytápěné garáži :p jinak mě se benzín 1,2-12V ohřeje na provozní teplotu-střední hodnota dle budíku při venkovní teplotě -5 a topení na 3 stupeň za cca 8km a termostat mám ok= chladič je ledový jako led i při dosažení provozní teploty ;) dodám že parkuji venku...

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři

Ja mam tiez 1,9 DIESEL a pri -15 sa mi voda zohreje na 90 stupnou po 6km kludnou jazdou ziadne vysoke otacky . :):p;)

Jasne to ano, pokud s tim jedeš mimo město tak jo. Já s tím jezdím většinou po městě + topim a taky jsem teď začal pozorovat, že se ručička teploměru nedostane na prostredek te stupnice jak byla driv a tak jsem to zacal resit a podle tohohle jednoducheho pravidla neni zahraty chladic neni otevreny termostat jsem vadny termostat vyloucil.

To Garrett: to by me taky zajimalo nasel jsem obchod kde to maj za 500 ale to je tak minimum. Jo jeste jsem si precetl, ze uzivatel Sidonius1 to prodaval nebo prodava za 500 ale ten prispevek je uz rok stary.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...