Leden 14, 200916 r Tak typový list neřeším na svoje OZ ho taky nemám a nic se neděje ani na stk na to neřešili
Leden 29, 200916 r Zdravim, v techničáku mám na 6,5J R16 ET 42 a 5,5J R16 ET 36 obojí na 205/55/16, to znamená, že užší alu musí víc ven. Když budu chtít alu s ET 30, znamená, že vyleze o 6mm oproti zapsanému ET 36? Jenže alu 7J by mělo mít min cca 40? A já na netu našel 7J ET 30, tzn že půjde ven hodně nebo je to v pohodě? Nebo to celý chápu blbě?
Únor 10, 200916 r Chápeš to naprosto dobře, jen nevím jestli ET 30 nebudou drhnout o podběh nemám vyzkoušeno. Já mám 17x7J ET 38 což není 100% podle výrobce ale je to paráda a neměnil bych. V techničaku nemám, nedostal sem typový list, ale pokud možnost máte - jistota je jistota. Nikdo mi nikdy pokutu za kola nedal, technické v poho, snad to tak tuk ,tuk vydrží. Upraveno Únor 10, 200916 r od Cirdaf
Březen 4, 200916 r Zdravim, ještě jednu otázečku bych měl, jak je to se středovou dírou, snad nikde jsem neviděl, že by výrobce alu uváděl velikost nebo mám předokládat, že když sou díry s roztečí 5x100, tak i díra bude na O1? Vždyť stejnou rozteč má GIV, Seat, ... apod. Asi budu muset vzít šupleru a měřit ... v podstatě ani nevim velikost origo, ale ... Jinak co je napsáno na alu je CA 70638 K2 7Jx16H2 Si11 Rozumí tomu někdo?
Březen 4, 200916 r koncern vw má středovou díru 57,1, na neorigo kolech bude určitě univerzálně vrtana ďoura, tzn, že budeš muset použít vystřeďovací kroužek, z pruměru díry na pruměr 57,1 jinak kola 7J s ET30 ti tam vpoho pujdou a drhnout bys neměl
Březen 4, 200916 r Tím chceš říct, že všichni co mají neorigo alu používají středící kroužky? To se mi nezdá ... Jinak mám nakonec 7J 16 s ET38, takže by mělo být OK. Jen ty kroužky fakt nevim, fakt jsou potřeba?
Březen 4, 200916 r Tím chceš říct, že všichni co mají neorigo alu používají středící kroužky? To se mi nezdá ...Jinak mám nakonec 7J 16 s ET38, takže by mělo být OK. Jen ty kroužky fakt nevim, fakt jsou potřeba? co se ti nezdá?? prostě všechny kola nemaj vrtání přímo ta 57,1 z vl. zkušenosti vim že většina netovárních kol potřebuje středící kroužky, co je natom?? tak se neptej a prolez si prodejce sešuplérou a proměř si to když se ti to nezdá..
Březen 4, 200916 r Tím chceš říct, že všichni co mají neorigo alu používají středící kroužky? To se mi nezdá ...Jinak mám nakonec 7J 16 s ET38, takže by mělo být OK. Jen ty kroužky fakt nevim, fakt jsou potřeba? nic takovyho prece klaca nerek ne? vetsina origo kol krouzky nepouziva ( proc by taky, kdyz se delaji primo na konkretni auto) naopak neorigo kola radi vyrobci vyrabi pouze s jednou dirou (vetsi) a pak dodavaji na konkretni mdoel vozu potrebnej stredici krouzek ale samozrejme jsou vyjimky, napriklad na MAM jsem mel presnou diru, ale to je samozrejme oproto ze delaji hlavne 5*100 a 5*112 tak proc delat jinou stredici diru kdyz VW ma proste 57,1 pri nasazovani vsak zjistis velice jednoduse jestli je krouzek treba? proc to teda nezkusis?
Březen 5, 200916 r No bez kruzku velmi rychlo veru zistis ze je treba. Presne tak ako tu chalani pisu. Na sroboch to nikdy tak nevystredis, aby to nekopalo a netriaslo. Mozno pri velkom stasti ano. Skor vsak pochybujem.
Březen 5, 200916 r Tak jsem se byl podívat a změřit středovou díru a zjistil jsem, že ty kroužky tam už v kolech jsou, představa že někde sháním kroužky, docela se mi ulevilo ... holt jsem s tim nepočítal, zkušenosti zatim jen s koncernem ...
Březen 10, 200916 r hošani otázka na profiky r.v.98 ,92kW¨chtel bych ji obout do 8x18" ET 35, penu nejspise 225/40/18, jakej je vas názor ,ohledne provozu,dobrzdovani ,retardery apd. pujde v poho je hodit na auto bez uprav? for NEZNALEK: prodejna havirov jo:) vypada na sumbark:)))
Březen 10, 200916 r Pokusím se Ti odpovědět na Tvé dotazy,ale nejdříve základní rada,nedej na názory teoretiků,kteří za velká kola považují už 16" a auto by nejradši posadili na 14". To jak se snížené auto na větších kolech chová je z fyzikálního hlediska jasné a jakákoliv diskuze zde není na místě,je to prostě svezení.Ovšem daní za to je komfort,pochopitelně to tvrdší je.Otázka zní jak moc a to je velmi subjektivní,co je pro někoho dobrým kompromisem k jízdním vlastnostem,je pro druhého nepřijatelný kostitřas,ale v tom Ti nikdo neporadí.Optimální je se svézt v takovém autě a potom se rozhodnout.Na vyzkoušení stačí úplně s autem na 17",protože mezi 17" a 18" už takový rozdíl není(225/45R17 a 225/40R18).K otázce opotřebení dílů podvozku asi tolik.rady kterých se Ti dostalo jsou zjevně v rovině teoretické,protože já mohu z praktického hlediska napsat asi tolik,auto mám o r.2000 a 15" jsem měl pouhou jednu zimu.Od 01do 05 zima/léto 16"/17",06 a 07 17"/18" A Od 08 18"/18". Statistiky si nevedu,ale za ty roky jsem měnil asi třikrát kulák,jednou nebo dvakrát kosti a jednou silentbloky na ramenech.Pochopitelně i silentbloky na stabíku.Ložiska PN jsou původní.Na ZN jsem měnil jedno ložisko,ale nápravu jsem kupoval jetou a netuším co měla za sebou.Tedy nic mimořádného a ani drahého.Do výměny samozřejmě nepočítám loňský přechod na Powerflex a podvozek HR.Píšeš,že se na něj chystáš.Mohu jenom doporučit,jsem s ním velmi spokojen,mám verzi komfort -35/-35. Jestli to bude línější a jak moc netuším,tipnul bych si,že s nečipovanou 66ku bude valivý odpor trochu znát,ale asi nic dramatického.Tady Ti ještě mohu doporučit zvednou na 85kW a máš pokoj.Jezdil jsem s takhle čipnutou 66kou taky a byl jsem opravdu spokojen. Jo a ještě k těm dírám,pokud to jde,tak se jim vyhýbáš i s menšími koly,ne?Budeš se vyhýbat stejně a když už se trefíš,nikde není psáno,že musí být kolo v čudu.Co jezdím jsem se opravdu hodně trefil dvakrát.Jednou se 17" konec frézování silnice,rána jako kráva a na vyvažovačce ani jedno kolo nic.Podruhé s 18" kanál.Zrovna v té době jsem dával rovnat kolegovo kolo po nehodě,tak jsem tam vzal i svoje,nakopnuté minimálně,ani by se nemuselo rovnat.Když už jsem je tam měl,nechal jsem je na rovnačce přejet. O tom,že nejinteligentnější je zvolit 15" z hlouby duše pochybuji,ale jak říkám,je to subjektivní. Snad Ti to v rozhodování pomůže. Netuším kam chodíš na ty kecy? rozměr kola při 195/65 R15 a 225/40 R18 se liší jenom o 1 mm na poloměru. ( http://www.tuning.sk/converter_wheels.php ) Při záměně totiž platí to, že obvod kola (včetně pneumatiky) musí být do +- 10mm stejný, a je to pro všechny schválené náhrady. Rozdíl v komfortu je neporovnatelný. Octavia stejně není a nebude sporťák. Jediná výhoda 18" kol je, že to vypadá líp.
Březen 10, 200916 r Zdravím, nechci zakládat nové téma a tak se vás chci zeptat tady, budu si kupovat nové alu kola a k nim bych si objednal i tyto skryté ventilky http://www.pneumatiky.cz/skryte-ventilky-sada-4-ks..html a tak se vás chci zeptat, máte někdo s krytými ventilky zkušenosti? Neuchází nebo nehrozí nějaká jiná neplecha? Předem díky za odpovědi
Březen 12, 200916 r hošani otázka na profiky r.v.98 ,92kW¨chtel bych ji obout do 8x18" ET 35, penu nejspise 225/40/18, jakej je vas názor ,ohledne provozu,dobrzdovani ,retardery apd. pujde v poho je hodit na auto bez uprav? for NEZNALEK: prodejna havirov jo:) vypada na sumbark:))) na auto pujdou bez problému
Březen 12, 200916 r urco jo nikde nebude drhnout ani pri nalozenem aute? nemam sport.podvozek obyc puvodni:( zatim... se ptam jelikoz kazdej rika neco jineho:)
Březen 12, 200916 r Netuším kam chodíš na ty kecy?rozměr kola při 195/65 R15 a 225/40 R18 se liší jenom o 1 mm na poloměru. ( http://www.tuning.sk/converter_wheels.php ) Při záměně totiž platí to, že obvod kola (včetně pneumatiky) musí být do +- 10mm stejný, a je to pro všechny schválené náhrady. Rozdíl v komfortu je neporovnatelný. Octavia stejně není a nebude sporťák. Jediná výhoda 18" kol je, že to vypadá líp. co řešíš? jaký keci? prostě píše že někomu bude vyhovovat jezdit na 15 a někomu na 18 a tak to je a hotovo, kdo kde píše že osumnáctkama stoho bude sporťák??
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.