Prosinec 3, 201113 r Zdarec chlapi. Je tu někdo schopný, co se vyzná v LPG systémech? Chci se zeptat, jak je to s lambda sondou a LPG. Mám lambdu úplně novou, nikde chyba není, vše ok. A řídící jednotka motoru tam má pořád hodnotu 0,450V - tj nějaká adaptační mez když je vadná lambda. Kdesi jsem se dočetl, že lambda sondu může ovlivňovat ŘJ LPG- nějaké emulátory, nebo co. Je to možné? Mám lambdy II. Druhá za katalyzátorem ukazuje normálně. Tato je zaseklá. Můj dotaz zní, kabeláž lambdy jde přímo k ŘJ motoru, nebo do toho může i zasahovat ŘJ LPG? Třeba že by nějak přeposílala vadné informace. Můj systém landi renzo OMEGAS 2001
Prosinec 4, 201113 r Záleží na tom, jak je celé zařízení zapojené....pokud je ve vozidle systém se vstřikováním plynu, není třeba napojovat žádnou sondu(má to jen význam pro kontrolu činnosti-když seřizuji auto,a budu mít zapojenou sondu, vidím v reále její činnost), taže si myslím, že je buď problém v samotné sondě, nebo ve vedení do ŘJ benzínu....a pokud by byla sonda náhodou připojena, bude napojena jen na drát, co snímá signál, že by to v těch místech bylo přerušeno???...
Prosinec 4, 201113 r Záleží na tom, jak je celé zařízení zapojené....pokud je ve vozidle systém se vstřikováním plynu, není třeba napojovat žádnou sondu(má to jen význam pro kontrolu činnosti-když seřizuji auto,a budu mít zapojenou sondu, vidím v reále její činnost), taže si myslím, že je buď problém v samotné sondě, nebo ve vedení do ŘJ benzínu....a pokud by byla sonda náhodou připojena, bude napojena jen na drát, co snímá signál, že by to v těch místech bylo přerušeno???... Tak signál k ŘJ je ok. Dnes proměřeno, LPG systémem to nebude. Ono ta sonda je proudová - 5 vodičů, chová se úplně jinak, než sondy napěťové a odporové, těžko s tím něco měřit.
Prosinec 4, 201113 r podle té hodnoty 0.450 to bylo jasné, že je proudová, ale ptal jsi se na něco jiného, ale i tak je to dobré znamení, že je vše OK...
Prosinec 6, 201113 r Smím se ještě zeptat, jak je to s druhou sondou? Na volnoběh dle manualu fábie má být cca 0,7V pulzně - má to skákat. No a já tam mám 0,035 pak 0,070 atd...když na to šlápnu nad 1500, pak to teprv začne pulzovat a lambda lítá k 0,8V je to obyč napěťová lambda. Ale držím otáčky ve 2tis a 0,140 0,790 0,000 0,045 0,800. Že to klesne až k nule je nornální?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.