Publikováno Leden 5, 200916 r zdravim, mám 1.8T agu a začínám čím dál víc slyšet takové kovové cinkání při pouštění spojky - to ještě chápu prostě vypínací ložisko, ale mám dojem že ho slyším i při volnoběhu -teď nevím, jestli může být slyšet???ještě jedna věc, kterou jsem zjistil až teď, když nasněžilo - když trochu začnu hrabat, tak slyším takový zvláštní zvuky jako když něco pinká ve spdku auta, líp to popsat nedokážu.ten zvuk jsem poslouchal v podzemním parkovišti, kde není sních, nemůže to nějak souviset s tou spojkou v pr...???za normální jízdy nic není slyšet, fakt divný...dík za každkou radu
Leden 5, 200916 r myslim si ,ze znicene lozisko je najviac pocut na neutrali na volnobeh ,pretoze nie je zatazene a ma dostatocnu axialnu volu na rozkmitanie(tzv. hrkoce)
Leden 5, 200916 r ospravedlnujem sa:to lozisko sa predsa toci len ked ho objimka pritlaci na pritlacni kotuc.Takze pazvuky len pri vyslapnutej spojke.
Leden 5, 200916 r takze lozisko jazdi priamo po hriadeli?nemate nahodou male foto ? ja som bol v tom, ze lozisko je osadene na nejakom natrubku,aby nenicilo priamo hriadel.
Leden 5, 200916 r Je nasazené na nátrbuku, ale dotýká se přtlačáku. Ale ty máš SDi asi podle nicku tam je to trošku jinak.
Leden 5, 200916 r Autor taky sem si říkal, že to ložisko se pořád točí, ale nejvíc je slyšet, když zabírá spojka, jde totiž ne moc hladce...
Leden 6, 200916 r taky sem si říkal, že to ložisko se pořád točí, ale nejvíc je slyšet, když zabírá spojka, jde totiž ne moc hladce... Mám stejný problém už asi rok a 1/2.Nejvíc to dělá po ranním nastartování,neutrál volnoběh a chrčí to jak blázen,když sešlápnu spojku,přestane to,když povolím chrčí zas.Když se potom auto zahřeje a otáčky motoru klesnou jak mají,tak už to tak moc nedělá.Myslím si,že to bude určitě spojkové ložisko a chystám se na výměnu celé spoky,když už tak už,ne?
Leden 6, 200916 r Aby to nebyla převodovka... ( myslím to chrčení ), takhle obvykle začíná problém na předloze, ale jak se trochu namaže a zahřeje tak je klid.
Leden 12, 200916 r Aby to nebyla převodovka... ( myslím to chrčení ), takhle obvykle začíná problém na předloze, ale jak se trochu namaže a zahřeje tak je klid. Můžeš mi to blíže popsat co tím přesně myslíš?Čemu se přesně říká předloha,nějaký nákres,foto,by nebylo?Díky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.