kenny_fx Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 Ahoj, mohl by někdo jednoduše vysvětlit rozdíl mezi režimem AUTO a ECON na klimatizaci u octavie? Předem děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plynař Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 (editace) Režim AUTO - klimakompresor jede pořád než je dosažena požadována teplota interieru Režim ECON - klimakompresor je vypnutý. Editováno: 14. Duben 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kenny_fx Vloženo 11. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2009 Děkuji za reakci. Bohužel nevím co ten klimakompresor dělá. ECON využívá ohřátý vzduch od motoru? A AUTO má vlastní zařízení které se ohřívá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dolešo Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 Ahoj,mohl by někdo jednoduše vysvětlit rozdíl mezi režimem AUTO a ECON na klimatizaci u octavie? Předem děkuji v režimu AUTO to udržuje nastavenou teplotu - chladí nebo topí - jak je potřeba, klimakompresor je zapnutý v režimu ECON to taky udržuje nastavenou teplotu, ale nechladí, taký se využívá v zimě. Není zapojen kompresor chlazení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuckyLuke Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 v režimu AUTO to udržuje nastavenou teplotu - chladí nebo topí - jak je potřeba, klimakompresor je zapnutý v režimu ECON to taky udržuje nastavenou teplotu, ale nechladí, taký se využívá v zimě. Není zapojen kompresor chlazení. Dovolím si upřesnění: s režimem AUTO souhlasím ale v režimu ECON samozřejmě i chladí - pouze nepoužívá kompresor. Např. venku je 10 stupňů - na auto svítí sluníčko a v autě je 25 stupňů - Econ je schopen vychladit interiér na 10 stupňů protože chladí vzduchem z venku. Snad jsem to napsal pochopitelně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kenny_fx Vloženo 13. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 13. leden 2009 Děkuji za odpovědi, už to chápu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sakin Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Proste režim ECON je obyčejné větrání, takže nejchladnejší vzduch bude taký jaký je venkovní vzduch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petris Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Já jen doplním, že se doporučuje během zimy několikrát zapnout klimakompresor, aby se promazal chladící směsí... Ušetříte za brzkou opravu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 mluvilo se o alespoň 15 minutách zapnutého klimakompresoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 17. leden 2009 Sdílet Vloženo 17. leden 2009 Já jen doplním, že se doporučuje během zimy několikrát zapnout klimakompresor, aby se promazal chladící směsí... Ušetříte za brzkou opravu... A já jen doplním, že spojka kompresoru nesepne, pokud je méně než 5 stupňů Celsia, takže v téhle zimě to ničemu nepomůže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 17. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2010 Při režimu AUTO nejde pouze o kompresor ! Neni to jako u manuální klimatizace pouze talčítko AC....to by trochu postrádalo smysl ne ? V tomto režimu se climatronik kompletně stará o udržení požadované teploty v kabině tzn. stará se o směr proudění vzduchu, intenzitu proudění a taky je myslim dost důležitý, že v tomto režimu se hnaný vzduch zbavuje vlhkosti ! V režimu ECON ne. Já jezdim na režim AUTO i v -20 protože opravdu nestojim o to, aby se mi pořád mlžila okna... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 14. Duben 2011 Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Zdravím, mám takový dotaz Když climatronic topí, tak jsem si všiml, že většina teplého vzduchu jde na nohy (režim auto) a když chladí, tak je proudění vzduchu do interiéru zrovna tak jak bych si představoval, tedy všemi otvory přibližně stejnou intenzitou.Je tento jev normální? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 14. Duben 2011 Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Není nic horšího jak zima od nohou . Takže za mně ANO. A mám to taky tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.