Alexra Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 (editace) Vsechny zdravím.Před par měsíci jsem si koupil Octavii combi 1.9 Tdi a ted mi vyhořel starter,tak schaním nový.Našel jsem tyto:SX 2077 Bosch 1.8kW (VW 02A 911 024 D) počet zubu 10.SX 2112 Magneton 2.0kW 1900ot/min. pocet zubu 10.Na mem starteru je 02A 911 024 DX 01 2.0kW 10 zubu.Mohu vzít ten první když má nižší výkon,ale zbytek sedí,či ne? Editováno: 12. leden 2009, autor: Alexra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radecek40 Vloženo 31. leden 2009 Sdílet Vloženo 31. leden 2009 Já mám teď taky podobný problém, v autě je startér Valeo s číslem 02A 911 024 D- bude tam pasovat Valeo které má 11 zubů, má stejné číslo, jen na konci je G. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 31. leden 2009 Sdílet Vloženo 31. leden 2009 Podľa mňa ten prvý prípad (nížší výkon štartéra), môže ľahko skončiť tak, že ho opäť upáliš (10% výkonu je celkom dosť), aj keď určite bude štartér mierne naddimenzovaný, otázka znie o koľko a či a ako dlho dokáže byť takto preťažovaný, ten 1,8 kW bude asi určený pre Octu s nejakým iným motorom, preto sedí ale je slabší,... Čo sa týka toho druhého, tak podľa mňa tam nepôjde, čiste logicky: - pokiaľ má ten s 11 zubmi rovnaký modul ozubenia ako ten s 10 zubmi (musí mať inak nebude zapadať do venca) - vzdialenosť osi pastorka a venca sa samozrejme nemení (je rovnaký pri oboch) z toho mi logicky vyplýva, pokiaľ máš pri tom istom module ozubenia o jeden zub navyše, tým pádom sa zväčší rostupová kružnica ozubenia pastorka, a pokiaľ nezmeníš vzdialenosť osí (tú zmeniť nemôžeš a ani nevieš => konštrukcia uloženia štartéra), tak ho tam nenarveš,... Opravte ma niekto ak sa mýlim! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ignác Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 (editace) 2Ferino83: řekl bych že se mýlíš. Před týdnem jsem měnil původní Bosch s 10 zuby za nový Valeo 11 zubů s písmenem G, nic se rvát nemuselo a točí o 106 Editováno: 1. Únor 2009, autor: Ignác Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 2Ferino83: řekl bych že se mýlíš.Před týdnem jsem měnil původní Bosch s 10 zuby za nový Valeo 11 zubů s písmenem G, nic se rvát nemuselo a točí o 106 tak v tom prípade, musí mať ten štartér Valeo dalej uložený pastorok (vačšia osová vzdialenosť). Čo som si myslel, že je blbosť (oki ale beriem späť ), pokiaľ by bola osová vzdialenosť rovnaká myslím, že by si ho tam určite nedostal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Tak to teda nechapem. Ako sa moze menit osova vzdialenost, ked unasacia diera pre os startera je pevne dana v bloku motora??? Pani so strojarskym vzdelanim prosim o vysvetlenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Tak to teda nechapem. Ako sa moze menit osova vzdialenost, ked unasacia diera pre os startera je pevne dana v bloku motora???Pani so strojarskym vzdelanim prosim o vysvetlenie. No veď preto som vychádzal z toho, že osová vzdialenosť je rovnaká a nedá sa meniť, potom ale mi nedáva zmysel ako je možné, že tu kolegovi sedí štartér ktorý ma o jeden zub viac (to znamená, že má vačšiu rostupovú kružnicu pastorka). Tá osová vzdialenosť by sa teoreticky dala meniť vtedy, pokiaľ by štartér mal os pastoroku mimo osi otvoru pre štartér v bloku motora,... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Proč to řešíš Prostě tam pasuje . Je tam zřejmě jiný modul zubů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Keby mal pastorok iny modul ozubenia ako veniec, tak môžu nastať 2 situácie: - modul pastorka vačší ako modul venca (určite ho tam nenarveš) - modul pastorka menší ako modul venca (pastorok zapadne do venca, ale odvaľovanie sa zubov po sebe nebude také ako má byť, vôľa v ozubení, zvýšená hlučnosť, oveľa vyššie opotrebenie zubov,...) aj keď nie som si na 100% istý či aj v druhom prípade vlezie pastorok do venca, nejak sa mi to nezdá Takže podľa mňa to dobrotu robiť nebude, keď už kupovať nový štartér, alebo iba pastorok, tak presne podľa špecifikácie (výkon, ozubenie,...) Ok, tak to teda daľej riešiť nemusíme,... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 No veď preto som vychádzal z toho, že osová vzdialenosť je rovnaká a nedá sa meniť, potom ale mi nedáva zmysel ako je možné, že tu kolegovi sedí štartér ktorý ma o jeden zub viac (to znamená, že má vačšiu rostupovú kružnicu pastorka). Tá osová vzdialenosť by sa teoreticky dala meniť vtedy, pokiaľ by štartér mal os pastoroku mimo osi otvoru pre štartér v bloku motora,... Ja som mal na mysli otvor pre samotnu hriadel startera- je ho vidiet na obrazku vyssie. odliatok v bloku za zotrvakom priemer cca 12mm. Reagujem timto len na teoriu o zmene osi startera. A samotne telo startera musi bit vzdy suose kôli konstrukci stator/ rotor. Teoretizovanim sa to tazko riesi, chcelo bi to nejake realne meranie v praxi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ignác Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 (editace) Tady je Etka. Těžko budou prodávat něco co by nepasovalo. Startér odpovídá specifikaci a nic se nikde nerve na sílu. Tak už prosím nespekulujte Editováno: 2. Únor 2009, autor: Ignác Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homer Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 kolik stal ten novej starter??Taky ho hodlam vymenit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ignác Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 2Homer: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=58544 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
duri26 Vloženo 5. Březen 2012 Sdílet Vloženo 5. Březen 2012 Nazdar chalani mohol by som vas poprosit o radu,ci mozem dat do mojej octavie r.v. 98 ,vykon 81kw ,kod motora AHF nahradit moj starter bosch 10 zubov za valeo 11 zubov,ak hej mohli by ste mi poskytnut aj cislo toho starteru dakujem pekne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 Ty to tu asi moc nečteš, co? Jednak na Tvou otázku odpověď v tomto vlákně je a pak neptáš se poprvé http://forum.skodahome.cz/topic/115591-starter-11zubovy-alebo-10zubovy/ . A tam nakonec odpověď taky je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 14. Duben 2012 Sdílet Vloženo 14. Duben 2012 (editace) Zdarec, mám problém se startérem. Jel jsem asi 50km, zastavil jen vybrat penize z bankomatu a kdyz jsem se vrátil, otočil klíčkem tak se nic nedělo, nebo spíš děli se standartní věci až na to že startér nehýbal s motorem. Startér jsem vymontoval a zkoušl napřímo na baterku, několikrát vyjel, ale netočil se, pak už ani nevyjel. Rozebral jsem ho a dal nove uhlíky protože byl uhnilý měděný pásek který jde z držáku uhlíků na kontakt na cívku. Koupil jsem i novou cívku. Od té doby jezdím v pohodě až do včera kdy jsem zastavil u obchodu a přišel jsem a opět stejný scénář. Samozřejmě hnedka na drcnutí motor chytl kdyz me roztlacili. Ale ta zarážející věc je na tom to, že teď to najednou zase startuje. Špatný kontakt na startéru nebyl, kabel jsem odpojil a zapojil a nešlo to. Nechápu čím to může být že to nešlo a najednou to zase jde. Prosím o radu. Díky Editováno: 14. Duben 2012, autor: LUCAS.89 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pfujara Vloženo 14. Duben 2012 Sdílet Vloženo 14. Duben 2012 Taky mě čeká výměna jestli se můžu zeptat, co tam je potřeba na povolení, koukal jsem že tam je nějaká hvězdička. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 normal 13 na kabel a asi 17 ci 19 na starter. ziadna hvezda ci torx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 je potřeba jak už psal "mysko" 13 na kontakty kabelu na cívce, ale na starter je potřeba 18 a pro demontaž civky je potřeba torx, jsou tam 3 šroubky M5, ale nevim teď jaký je to torx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 jaj. civku som nedemontoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 Pánové raději mi poraďte čím může být způsobeno že otočím klíčkem a starter nefunguje, nic se neděje, roztlačim to, ujedu par km a starter najednou zase funguje. Uhlíky jsou nové a cívka je taky nová. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 ten tenky drat co ide do cievky... teda stykac ci co....mas ho dobre nasunuty??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 ano to jsem zkousel nekolikrat zapojit a odpojit a nepomohlo. tedka aktualne auto startuje, ale jednou zase nechtělo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 16. Duben 2012 Sdílet Vloženo 16. Duben 2012 No a co spínačka? To už tu taky několikrát bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 16. Duben 2012 Sdílet Vloženo 16. Duben 2012 ano o té spínačce jsem četl, ale nějak jsem moc nepochopil jak to prověřit. musim to nekde jeste nastudovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.