Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Tak mi v jiných vláknech zaujalo dohadování o "originálních" a tudíž kvalitních a "levných" a tudíž nekvalitních filtrech, jakož i různé názory na dodavatele, že jsem se jal věc trochu prozkoumat.

V současnosti dodává Škodovce filtry PĚT výrobců, jejichž jména mi sice zástupci firmy nemohou sdělit, ale dají se poměrně logicky dohledat.

Mně se po výzkumu podařilo objevit:

1. Mann Filter

2. Mahle-Knecht

3. Hengst

4. Filtron

5. ?

Ani nemusím široce rozpitvávat, že jiný dodavetel nežli Škoda Auto, dokáže tytéž filtry dovézt podstatně levněji.

Zajímavostí je, že jak Škodovka, tak výrobci uvádějí u kabinových filtrů klasickou variantu pouze pro vozy bez klimatizace, zatímco pro vozy s klimatizací, jsou nabízeny pouze uhlíkové filtry.

Dle mého názoru, jde čistě o filozofii vyššího komfortu, nikoli technické důvody - jelikož jsem v různých materiálech vysondoval, že technologie se liší pouze "přidáním aktivního uhlíku pro odstranění pachů a škodlivých látek"...

To jen tak na okraj. ;)

Editováno: , autor: Alibaba I
Vloženo

Ono, je treba si položit otázku: co je to originální díl. Je to ten který momentálne dá Škodovce tu nejlepší cenu za určitou kvalitu. Takže je to normální, že jednotlivé díly dodává nejaká jiná firma. Takže o kvalitu vúbec nejde, ale jen o cenu. Proto je nekdy na jeden díl vícero výrobcú, ale jeden mésíc dá ten levnejší a druhý mesíc zase jiný.

A my blázni lítáme do Škodovky pro "originální díly"

Vloženo

sice nechápu proč ti nemohou sdělit výrobce nebo dodavatele filtrů,ale musím říci že filtron je polský šmejd,mann filter si nechává vyrábět v číně,no to můžu už dneska :prc: kupovat to ve škodovce za vyšší cenu a vůbec kdekoli jinde,kolega mi to doveze z německa prům. o 150 kč levněji.

jinak jak píše sakin :palec2:

Vloženo

ze zkušeností je filtron šmejd a to že mann vyrábí v číně je mi upřímně jedno,technologie je stále mann a kdo obsuhuje na chlup stejnou linku je uplně jedno. Octavie Tour se taky dělají (dělaly) asi od roku 2004-5 v Indii a jak je všichni i teď kupujou

Vloženo

Dnes jsem menil olejovy i vzduchovy filtr. Olejovy stal kolem 200,- a vzduch. asi 250,-

vzduchovy jsem videl u autorizovanyho prodejce Skodovek a chteli za nej neco pres 500,-

Jsou to pekni vydridusi. Nevi co by za to chteli.

Vloženo

dadaoct: myslíš že pokud je to v licenci tak tam ty ku..y šikmooké dávají to co tam patří???????????????si uhád.akorát na vzorky při kontrole.

naše blbá firma bere kliky a podobný věci taky od nich,vzorky na 1 cena na 1* a další dodávka je na :blbec:

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

To si musíš zvážit sám. Obyčejný filtruje pouze prachové částice a uhlíkový filtruje i pachy. Tedy lépe řečeno měl by, protože na 100 % to není.

EDIT: Omlouvám se, nevšimnul jsem si, že jsem v motorech. Napsané platí pro pylový filtr... :blush:

Editováno: , autor: wog

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...