Přejít na obsah

tempomat do 1.8T AGU


carrot

Doporučené příspěvky

Zdravím,

pokoušel jsem se hledáním zde ba fóru zjistit nějaké ucelené informaci o možnosti dodatečné montáže tempomatu do 1.8T AGU a na všechny mé otázky se mi nepodařilo najít odpověď. Já mám taky AGU s lankovým plynem, což jsem zjistil, že jednoduchým způsobem na tempomat nejde. Existují ale ŘJ AGU s podporou na tempomat, která se musí zkombinovat s vhodnou šktící klapkou (podle všeho nedostatkové zboží). Mají tedy všechny AGU lankový plyn nebo, ty co podpporují tempomat, mají elekricky ovládaný?

Co se tedy musí všechno udělat při dodělání tempomatu na AGU s lankovým plynem, ŘJ bez podpory tempomatu a nevhodnou škrtící klapkou, kromě výměny ŘJ, škrtící klapky, natažení kabeláže a vlastní monáže tempomatu (páčky)?

Dělali jste někdo již tuto přestavbu a na kolik by případně mohlo při dnešních cenách vyjít.

Dýky za jakékoliv postřehy k tomuto tématu.

Editováno: , autor: carrot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám tiež AGU (lankový plyn), už som tu hľadal dávnejšie (keď som kupil túto Octu) podobné téma, a už sa tu aj niečo o tom riešilo,...

Skončil som tak, že som uznal že pri dorábaní treba dosť veľa vecí meniť, preto dosť vysoká cena, a pomer cena/potreba je pre mňa vyriešený tak, že som sa vykašlal na to,... Je to fajn vec ale proste dávať prachy do prerábky na el. plyn a tempomat nemám chuť a radšej ich do Octavky dám inde,...

Keby si mal elektronický plyn, je to veľmi jednoduché,...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za příspěvky. Myslím, že teď již v tom mám jasno.

Pořád mě to láká tam ten tempomat dodělat, ale investice jsou to dost vysoké. Nějakých 12 000 Kč, když bude štěstí na výhodnou koupi dílů + hromada práce.

Taky tam ty parchanti škodovácký mohli dávat standartně el. plyn do všech AGU a ne jen výběrově a bylo by po problémech. Ach jo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Mám doma O1 s AGU motorem a tempomatem už z výroby - je tam na klapce servo co ovládá klapku a z druhé strany je lankovej plyn. V práci jsme měli AGU 2001 a chtěli jsme tam dát tempomat - negativní, nikdo se do toho nechtěl pustit. Po informacích co jsme sháněli je to dost problematický, ale když se chce (a jsou na to penízky) tak jde všechno.

Editováno: , autor: xkali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej UNI a máš to. Mě to vyšlo na 2.500,- Kč. Pokud bys to napasoval na origo páčku, tak počítej ještě 1.000,- Kč za páčku. ;)

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry987059

Než jsem do svého AGU montoval tempomat, taky jsem se díval po univerzálních tempomatech, problém je, že všechny co jsem viděl používaly pro nastavování klapky podtlak ze sání, takže to u AGU nepřipadá v úvahu. Mě se podařilo sehnat materiál "relativně" levno, vyšel mě cca na 9000, ale samozřejmě kdyby šlo použít uni tempomat, koupil bych ho, vyjde o dost levněji...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš pravdu, převážně jsou ty podtlakové, ale dají se sehnat i elektronické, které jsou přímo pro turbo motory. Jsou dražší jen o trochu. Ale když jsem pročítal různé diskuze, když jsem ten UNI tempomat scháněl, tak i ten podtlakovej dávali do motorů s turbem a připojovali to na nějakej ten bazmek, co vyrábí podtlak pro posilovač brzd. Moc těm turbům nehovím, takže nevím co to je, ale někde se musí přece podtlak pro brzdy vyrábět. Mě vyšel tempomat na 2.500,- Kč. Tempomatům zdar, bez něj už nikdy, je to super. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...