Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

ako je to s montazou lpg do noveho auta? je potrebne najprv zabehnut auto na benzine, alebo je mozne bezskodne namontovat hned od zaciatku?

ma z vas niekto skusenosti s uplatnovanim zaruky po montazi LPG na novom aute?

samozrejme ze sa kazdy vyhraza ze zaruka pada :)

já jsem na doporučení LPG servisáka najel prvních 5000 km na benál, až teprve pak jsem udělal přestavbu. Záruku na díly motoru jsem naštěstí nemusel v záruční době řešit, ale jinak by to asi byla věc diskuze. Pokud by se ti pokazilo něco co prokazatelně souvisí s přestavbou na LPG, tak tam záruka padá.

Škodovka nedá záruku na motor a výfukový systém, ostatní určitě taky ne, do svého jsem dával LPG při 800 km(dnes 138000), nemluvím o autoškolách, ti najedou 1500 a jde to plynu, dělají i 80000 ročně.....samozřejmě záleží i na zařízení aby elektronika dokázala vše uřídit jak má.....

• Autor

Rozmyslam and VW golf s motorom 1,6 75kw BSE. Na motor VW 1,6 BSE je u nas je povoleny jedine system GASTECH, TELEFLEX a ESGI podla vyhlasky EHK 115

ktory z tych systemov je aky? nema niekto skusenosti?

Aka spotreba je na tomto motore normalna po zabehnuti?

To: siemens

Tu je moja reálna spotreba benzínu podľa dotankovaného paliva až do doby, kedy sa robila prestavba na LPG. Jazdím tak 75 % dialnice, 15 % mimo mesta a zvyšok mesto.

Edit: nechceš si radšej vybrať OII s týmto motorom?

Upraveno od inskeu

Mě bylo řečeno ve Škodovce, že montáží lpg padá záruka na vše, čeho se montáž lpg dotýká, tedy na motor, chladící systém a ŘJ ;)

Samozřejmě, že by člověku museli v případě problémů dokázat, že potíže způsobilo právě lpg, ale kdo by se chtěl do takového křížku pouštět, že? ;)

Bylo by to pak na ostré lokte dokázat příčinnou souvislost...

Osobně jsem to risknul a lpg natolik věřil, že jsem šel do montáže u fungl nového auta, montáž lpg v cca 60km, záběh střídavě na lpg i benzín a no problém kol5

Spíš si myslím, že to bylo hodně o dodržování správného a doporučeného stylu jízdy v záběhu než o tom, zda jedu na lpg nebo benzín. Dnes mám najeto 77t km a max. spokojenost, auto šlape, jak má :palec2: Jediným problémem byli cívky a výměna aku, ale to nemá s lpg nic společného...

Už jsem to tu psal-u nás jeden prodejce Škoda auto nabízí jako akční model Fábii se systémem LPG s plnou zárukou. Takže to chce možná trochu pohledat a ono to určitě půjde. :palec2:

Je to určitě majitel servisu co dělá sám přestavby jako např. já, bere to na svoje triko, kdysi dávno tuto možnost nabízel i Eurosport Praha/škodovácký servis/, s jeho majitelem jsem se vídal na školeních, když jsem kupoval první Octu tak jsem ji chtěl od nich a se zárukou na plyn, sám mi říkal- plyn si snad namontuješ sám, vím, že říkal, že to škodovka zakazuje,ale když si to servis vezme sám na sebe tak je to jejich věc,aby prodali auta, rozšíří tím nabídku....

Servis to sám nemontuje, řekl bych že mají nasmlouvanýho Fedora z Prostějova. Tak jsem to Karle i myslel, pokud najdeš salún, kterej to tam sám dává a navíc ti podrží záruku tak je to taky super. Navíc Fedor montuje asi 7 druhů výrobců, takže si můžeš vybrat. :palec2:

• Autor
Mě bylo řečeno ve Škodovce, že montáží lpg padá záruka na vše, čeho se montáž lpg dotýká, tedy na motor, chladící systém a ŘJ ;)

Samozřejmě, že by člověku museli v případě problémů dokázat, že potíže způsobilo právě lpg, ale kdo by se chtěl do takového křížku pouštět, že? ;)

Bylo by to pak na ostré lokte dokázat příčinnou souvislost...

Osobně jsem to risknul a lpg natolik věřil, že jsem šel do montáže u fungl nového auta, montáž lpg v cca 60km, záběh střídavě na lpg i benzín a no problém kol5

Spíš si myslím, že to bylo hodně o dodržování správného a doporučeného stylu jízdy v záběhu než o tom, zda jedu na lpg nebo benzín. Dnes mám najeto 77t km a max. spokojenost, auto šlape, jak má :palec2: Jediným problémem byli cívky a výměna aku, ale to nemá s lpg nic společného...

nepocul som zeby sa niekomu kvoli lpg poskodil novy motor, niektori montaznici odporucaju zabehnut 2000-3000km na benzine a pockat s montazou lpg, kvoli tomu aby sa ukazalo na motore ci s nim nieco je.

je dnes este rozdiel medzi roznymi vyrobcami sekvencneho vstrekovania? mam na mysli konkretne. ESGI-tomegas, DT gas a TELEFLEX

• Autor

ma niekto realne skusenosti po montazi LPG ako pristupuju ku garancnym prehliadkam? nie opravam, ale klasicke bezne prehliadky pocas 2 rokov. maju problem s LPG alebo na to kaslu?

pocul som ze niekde ani auto do servisu nevpustia len kvoli LPG

To je pravda, dle bezpečnostních předpisů by měli mít na dílně, kam vpustí auto s lpg, i detektor úniku lpg, což asi většina značkových servisů nemá...

Vždy ale záleží na přístupu konkrétního servisu, je to vždy o lidech. Osobně už jsem se setkal i s tím, že ve škoda servisu, kde detektor taky neměli, mi řekli "no, bože, tak necháme otevřená vrata, když bude vaše auto na dílně..." ;)

Je to o lidech a konkrétním servisu, univerzální návod, kde ti auto vezmou a kde ne, Ti asi nikdo nedá ;)

• 2 týdny později...
  • Autor
To: siemens

Tu je moja reálna spotreba benzínu podľa dotankovaného paliva až do doby, kedy sa robila prestavba na LPG. Jazdím tak 75 % dialnice, 15 % mimo mesta a zvyšok mesto.

Edit: nechceš si radšej vybrať OII s týmto motorom?

ty si mal nejaku reklamaciu na auto pocas zarucnej ked si mal plyn?

resp. ako sa spravali na garancnych prehliadkach ked tam videli plyn?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.