jirka.king Vloženo 15. leden 2011 Sdílet Vloženo 15. leden 2011 Ahoj, už delší dobu pozoruji, že mi u EGR ventilu prosakuje hnědá mazlavá tekutina (foto 1) tou dírkou vpředu. Když jsem to rozebral v hadici (foto 3) byla taky a i v té plastové trubce (foto 4) dole. Je to nějaký problém a dá se to vyřešit jinak než výměnou EGR ventilu. Mám O2 1.9TDI, r.v. 2005, mot. BJB, 130 tis. km Díky za pomoc. J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomiktir Vloženo 28. leden 2011 Sdílet Vloženo 28. leden 2011 já mám 01 1.9tdi 81kw najeto 190tis a sundaval jsem celý sání od hlavy bylo to přesně celý kolem dokola zanesený 1cm silnou vrstvou hnusnýho mazu. nechci ani pomyslet jak se muže zacpat intercooler,jinak když zaslepim ten EGR ventil,projde to emisema? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 28. leden 2011 Sdílet Vloženo 28. leden 2011 (editace) Přesně takhle mi z obou těch děr EGR ventilu na supu uchcával olej a zasíral mi motor. Bohužel, řešil jsem to výměnou celého ventilu, který už tyhle dvě díry neměl a bylo po problému. Nevím, k čemu tam t dvě díry vlastně byly, nikdo mi to nebyl schopen vysvětlit. Jinak ale zadělanej jsem ten ventil neměl, tak jako se stává, že je tam tolik sajrajtu, že tam je pak jen mallej průchod. Já to měl naprosto v pohodě. Někde jsem slyšel, že je potřeba motor taky občas pořádně protáhnout a že právě pomalou jízdou s nízkými otáčkami se EGR zasírá nejvíc. Je potřeba to prostě občas profouknout ostrou jízdou. Já jezdil převážně dálnice a pomalu určitě ne Editováno: 28. leden 2011, autor: Clint Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazikxr Vloženo 29. leden 2011 Sdílet Vloženo 29. leden 2011 Ja ho mam odpojeny,protoze to hulilo jako býk . Motor tahne lepe odspodu ale asi mi to trochu vic zere, zapojim to zpatky abych vedel... Kontrolka sviti a uz mi to vadi. Co kdyz ten ventil vycistim? Nebude to pak koukrit nebo je ten ventil uplne KO a musi byt novej? Pripadne kolik asi stoji...Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjerdole Vloženo 29. leden 2011 Sdílet Vloženo 29. leden 2011 jo taky by me zajimalo zda na emisích něco poznají... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 28. Květen 2013 Sdílet Vloženo 28. Květen 2013 Jak zaslepit EGR aby to tolik nekouřilo a elektronika nehlásila chybu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 4. Červen 2013 Sdílet Vloženo 4. Červen 2013 Mám dotaz pro ty, co mají delší dobu vypnutý EGR. Je pozorovatelné, že by se po vypnutí EGR více zanášel vzduchový filtr, nebo nemá vypnutí vliv na turbo a jeho životnost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 21. Červen 2013 Sdílet Vloženo 21. Červen 2013 filtr se zanasi stejne a na zivotnost to vliv nema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 22. Červen 2013 Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 Návod na zaslepení? Byť dočasné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JMcz Vloženo 24. Červen 2013 Sdílet Vloženo 24. Červen 2013 jen pro info, ne vzdy musi byt problem s EGR vinou EGR. Maxidot mi hlasil "Emise, do dilny", diagnostika problem s EGR, tak jsem byl v brnenskym RF auto, kde mi EGR ventil vycistili a vyresetovali chybu v diagnostice. Po asi 200 - 400 km jizdy mi chyba naskocila znovu. Mam znameho ve znackovem servisu Skoda (moc skodovackym znakckovym servisum neduveruju, ale tomuhle znamymu jo) bohuzel v jinym meste nez bydlim. Ale zajel jsem s tim za nim. Snazil se aby me oprava moc nestala, tak ji neprovadel pouhou vymenou nejakyho drahyho dilu za novy ale hledal opravdu pricinu a nasel prokously kabel u EGR, kudy utikal tlak (v brne si toho v servisu nevsimli). Takze mam fakturu ze znackoveho servisu na 106 Kc vcetne DPH . Od te doby sem najel uz 3000 km a zatim OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akire1 Vloženo 24. Červen 2013 Sdílet Vloženo 24. Červen 2013 Jak je vidět, mít dobré přátele se vyplácí! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tibor2 Vloženo 9. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2013 to teda jo, taky mám kamaráda, kterej to dělá poctivě a nejsem z těch co šetří, klidně mu nějakou pětku dám navíc jen když to bude OK a nebudu to muset řešit v servisu kde to stojí za prd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 9. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2013 filtr se zanasi stejne a na zivotnost to vliv nema. Aha a víš vůbec jak EGR funguje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 9. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2013 Na co narazis? Na zanaseni vzduchoveho filtru nebo na zivotnost turba? Filtr se urcite vic nezanasi, o zmene zivotnosti turba by se mozna dalo bavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 21. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Chlapci mám na Vás dotaz, mám VW Tourana 2.0 TDI BMN PPD 125kw s DSG (rv. 2/07) a mám problém s EGRem. Po vyčištění a navrácení původního EGRu chyba zůstala a nešla vymazat, až při jízdě. Tak nastala situace č. 2 kdy se vyměnil EGR za funkční s nájezdem cca. 30 tisíc km, ale bez změny situace. Na radu jsme udělali několikrát základní nastavení a nic, při měření hodnot dával cca. dvojnásobnou dávku než by měl (nevím jednotky, ale mělo by se to pohybovat cca. 240-250 a já mám cca. 480).Jelikož se to stalo po výměně vstřiků a aktualizaci dat v origo VW servisu, tak jsem tam to auto dal na reklamaci , mají ho tam 2 den a nejde jim přehrát soft v ŘJ, ale prý je nejaktuálnější, zkoušeli fungl nový EGR a chyba stále je, neví si rady. Softwarově prý nejde EGR u tohoto auta vypnout. Poraďte prosím co s tím!! Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Zboril Vloženo 7. Březen 2019 Sdílet Vloženo 7. Březen 2019 Někdo z Moravy okolí Olomouce kdo zaslepuje EGR ventil na PD 1.9 77 kW? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.